Αλλάζει ρότα η εστίαση και διεκδικεί το άνοιγμα των μαγαζιών της

0
Αλλάζει ρότα η εστίαση πλέον και διεκδικεί το άνοιγμα των καταστημάτων της, από τη στιγμή που τα κρούσματα δεν μειώνονται και ο κόσμος γεμίζει τα πάρκα και τις πλατείες, σε μία καραντίνα που δεν υφίσταται.

Αυτή είναι η κατεύθυνση που θα έχει από εδώ και στο εξής ο ΣΚΕΑΝΑ, καλώντας και τους υπόλοιπους φορείς του κλάδου να δουν το όλο θέμα διαφορετικά.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρου Στεργίου, μιλώντας στο patrasevents.gr. «Νομίζω ότι είναι καιρός να αλλάξουμε ρότα ως κλάδος στο ζήτημα του πώς αντιμετωπίζαμε μέχρι σήμερα την κατάσταση αυτή με την πανδημία.

Μέχρι σήμερα μέναμε κλειστοί, σφίγγοντας το ζωνάρι και κρατώντας τα μαγαζιά μας κλειστά για να προφυλάξουμε τη δημόσια υγεία από τη διασπορά του ιού.

Το κάναμε συνειδητά και έφτασε το βαρέλι στον πάτο. Όμως τα κρούσματα δεν πέφτουν, αυξάνονται μέχρι ώρας, αντί να μειώνονται και ο κόσμος είναι συνεχώς έξω, σε πάρκα και πλατείες.

Το μοντέλο μάλλον έχει αποτύχει και δεν νομίζω ότι υπάρχει πλέον κανένας λόγος να κρατάμε τα καταστήματα μας κλειστά. Ίσως ο κλάδος θα πρέπει να διεκδικήσει το άνοιγμα των μαγαζιών του και να κινηθεί με έναν διαφορετικό τρόπο από εδώ και στο εξής».

Από 1η Απριλίου και μετά
Ο κ. Στεργίου δεν μιλάει για άμεσο άνοιγμα των μαγαζιών του κλάδου, αλλά για την οριοθέτηση ενός χρονικού ορίζοντα, όχι όμως μακροπρόθεσμου όπως ίσχυε μέχρι τώρα, αλλά βραχυπρόθεσμου.

Μια καλή ημερομηνία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα ήταν από την 1η Απριλίου και μετά, όταν πια θα έχουν ανέβει για τα καλά οι θερμοκρασίες και θα μπορούν τα καταστήματα να δουλέψουν με άνεση τους εξωτερικούς τους χώρους.

«Ας μας ανοίξουν με μέτρα και με τους όρους του πρωτοκόλλου. Χωρίς όμως περιορισμούς στο ωράριο, να κλείνουμε δηλαδή εμείς τα μαγαζιά μας και την ίδια ώρα να γίνεται χαμός στις πλατείες, στις σκάλες και στα σπίτια» τονίζει ο κ. Στεργίου.

«Τουλάχιστον στα καταστήματα εστίασης θα τηρούνται τα μέτρα, οι αποστάσεις και οι κανόνες και δεν θα υπάρχει αυτό το άναρχο που βλέπουμε σήμερα στα πάρκα και στις πλατείες».

Θα ανέβει η ψυχολογία του κόσμου
Έτσι και αλλιώς lockdown δεν υπάρχει, ενώ η εστίαση μετά από την διασπορά που υπάρχει στην Πάτρα σε αυτό το κύμα, δεν μπορεί να θεωρηθεί ο βασικός παράγοντας μετάδοσης, όπως ήθελε να τον χαρακτηρίσει το κράτος τον περασμένο Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, με το κυνηγητό και τους συνεχείς ελέγχους που είχαν δεχθεί οι επαγγελματίες.

Είναι κλειστή εδώ και μήνες, από τις 7 Νοεμβρίου. Αφήστε που το άνοιγμα των μαγαζιών, πέρα από το θετικό αντίκτυπο στην οικονομία, θα παίξει τον δικό του ρόλο και στο ανέβασμα της ψυχολογίας του κόσμου. Του κόσμου που έχει φτάσει στα όρια του και έχει ανάγκη από ψυχαγωγία και αναψυχή. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !