Σταύρος Νικολαϊδης: «Δεν θα ξαναδούμε εύκολα τις θεαματικότητες που έκαναν τα Εγκλήματα»

 Στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Ρενέ Σαραντινού έδωσε συνέντευξη ο Σταύρος Νικολαϊδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα Εγκλήματα, στις Άγριες Μέλισσες, αλλά και στο “Έρωτας με διαφορά” που πρωταγωνιστεί φέτος.

Δουλεύεις από το καλοκαίρι μέχρι τώρα, χωρίς διακοπή.

Δούλευα το καλοκαίρι, δουλεύω και τώρα, είμαι από τους τυχερούς, μέσα στην κατάσταση του κορονοϊού, ήμουν από τους λίγους που βγήκαμε θεατρική περιοδεία με την παράσταση “Δεν ακ
ούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω”. Το σίριαλ “Έρωτας με… διαφορά” στο Star, το είχα κλείσει από το καλοκαίρι. Όποιος παίζει στην τηλεόραση, αυτές τις εποχές που δεν υπάρχει θέατρο, είναι τυχερός, ενώ δεν μπορώ να παραβλέψω ότι το σίριαλ κάνει επιτυχία.

Τι είναι για σένα η επιτυχία με την πάροδο του χρόνου;

Έχω κάνει επιτυχίες με σίριαλ, αλλά την επιτυχία που είχε κάνει το σίριαλ “Εγκλήματα”, δεν την είχε κανένα και δε θα ξαναδούμε εύκολα αυτές τις θεαματικότητες. Ίσως τώρα, με το σίριαλ “Άγριες Μέλισσες” μπορούν να συγκριθούν, απλώς αυτή είναι μια μόνο σειρά που κάνει 30 %, ενώ τότε ήταν περισσότερες οι σειρές που ξεπερνούσαν το φάσμα των 30% και των 40%.

Τι “χάλασε” τη συνταγή και δεν υπάρχουν πλέον υψηλά νούμερα τηλεθέασης, αφού υπάρχει εξέλιξη σε όλα και οι δουλειές γίνονται προσεγμένα;

Μειώθηκαν πολύ οι δουλειές. Όταν ξεκινάει μια δουλειά, έχουμε ελπίδες και όνειρα, ότι κάνουμε μια πολύ καλή δουλειά, αλλά δεν μπορεί να προεξοφλήσει κανένας το κριτήριο του κόσμου. Το σίριαλ “Κρατάς μυστικό”, ήταν εξαιρετική δουλειά, αλλά δεν ξέρω γιατί “δεν πήγε”.

Το ένστικτο, με βάση την πείρα και τη γνώση, δεν λειτουργεί;

Πόσα ένστικτα να λειτουργήσουν μαζί; Φέτος που έχουμε κλειστεί όλοι μέσα, τόσο καιρό, η τηλεόραση ευνοείται, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος διασκέδασης.

Το τηλεοπτικό κοινό έχει μειωθεί αρκετά και τα νούμερα τηλεθέασης δεν είναι ικανοποιητικά, καθώς έχουν μπει στη ζωή μας το διαδίκτυο και κανάλια με ταινίες.

Έχει μπει το Netflix ή άλλες πλατφόρμες και γενικότερα το ίντερνετ στη ζωή μας. Πέρσι, όταν είχα θέατρο και δεν προλάβαινα, τις “Άγριες Μέλισσες”, επειδή παρακολουθώ φανατικά, αναγκαστικά έβλεπα το επεισόδιο στο web.

Πώς είναι να είσαι φανατικός θαυμαστής ενός σίριαλ και να παίζεις σ’ ένα άλλο;

Δε νομίζω ότι παίζει ρόλο αν παίζεις ή όχι στο σίριαλ και πέρσι ήμουν φαν που δεν έπαιζα σε σίριαλ. Δεν είναι ανταγωνιστικό. Το δικό μας σίριαλ είναι διαφορετικό, σχεδόν μια ώρα, σπάνιο για κομεντί, με αληθινές καταστάσεις, κι είμαι σίγουρος ότι πολλές γυναίκες θα ταυτιστούν με τον ρόλο της Φαίης (Ξυλά). Η αλήθεια είναι ότι με τις “Μέλισσες” είχα πολλά χρόνια να “κολλήσω”, να βλέπω τόσο φανατικά μια σειρά, γιατί δεν κάθομαι εύκολα να το κάνω. Παρακολουθώ τα νούμερα των τηλεθεάσεων, αφού πρωταγωνιστώ κι εγώ φέτος σε σειρά, χωρίς όμως να σκάω ή να στεναχωριέμαι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια