Μάριος Αθανασίου: Ζητά την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη

 


Ευθεία επίθεση στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κάνει με μια ανάρτησή του στο Instagram ο Μάρια Αθανασίου. Ο γνωστός ηθοποιός μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στον καλλιτεχνικό χώρο, το «τσουνάμι» των καταγγελιών για βία και παρενοχλήσεις και τον τρόπο που τοποθετήθηκε η κα Μενδώνη για την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή Δημήτρη Λιγνάδη ξέσπασε.

«Κ. Μενδώνη επειδή οι άνθρωποι που εργάζονται στον Πολιτισμό  – τομέα που τυγχάνει να έχετε την ευθύνη- έχουν παιδεία, έναν εσωτερικό τρόπο αντίδρασης και μια εκπαιδευμένη ανοχή, δεν αντέδρασαν που δεν βγάλατε κανένα σχέδιο στήριξης, ούτε όταν είπατε ότι εξαντλήθηκε η υπομονή σας (!), ούτε όταν είπατε ότι δεν μπορούν να πάρουν βοήθεια γιατί βγάζουν μαύρα χρήματα, ούτε όταν ανοίξατε χωρίς σχέδιο το καλοκαίρι, ούτε όταν “μαύρισαν λίγο ” οι Μυκήνες, ούτε όταν τσιμεντώθηκε η Ακρόπολη.

Μετά την αναφορά σας όμως στο “τοξικό κλίμα ” και τις “αντοχές του ανθρώπου ” (μιλώντας για τον Διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, επιλογή του πρωθυπουργού) δείχνετε ότι δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει, σε ποιο χώρο βρίσκεστε και τι ρόλο παίζει αυτήν τη στιγμή για την κοινωνία. Σαν ύστατη πράξη αξιοπρέπειας ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια