Ελένη Φιλίνη: «Η αστυνομία ερευνούσε για τον Λιγνάδη και ξαφνικά σταμάτησε, γιατί;»Η Ελένη Φιλίνη μίλησε  στο gossip-tv.gr και αναφέρθηκε στις τις δικές της εμπειρίες από το θέατρο, σχολίασε τις καταγγελίες που έχουν δει τα φώτα της δημοσιότητας ενώ αναφέρεται εκτενώς και στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Κυρία Φιλίνη, πώς σχολιάζετε όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με τις καταγγελίες;

Είναι μια τραγωδία όλο αυτό που συμβαίνει.

Γνωρίζατε τα περιστατικά αυτά, γνωρίζατε τα όσα καταγγέλλουν κάποιοι ηθοποιοί στο χώρο σας;

Όχι, ήξερα για κάποιους ότι «την πέφτουν», αλλά μέχρι εκεί, όχι αυτά τα «τέρατα» που βγαίνουν στην επιφάνεια. Ήταν μια πολύ μεγάλη δραματική σχολή που πήγαινα εγώ, που είχα ακούσει σαν μαθήτρια ότι γίνονταν μέχρι και βιασμοί σε μαθητές. Αν είχε ξεκινήσει το κουβάρι από τότε, δεν θα φτάναμε σήμερα εδώ που έχουμε φτάσει, διότι θεωρώ ότι όλα αυτά είναι μια αλυσίδα. Τον τελευταίο καιρό υπήρχε μια ασυδοσία, δυστυχώς οι θέσεις κλειδιά ήταν σε λάθος χέρια.

Είχατε δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση στο παρελθόν εσείς. Και το έχετε παραδεχτεί ανοιχτά...

Σε ποιον χώρο και ποιος ή ποια δεν έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση; Το θέατρο είναι μια μικρογραφία της ζωής. Ρωτήστε σε μαγαζιά, εταιρίες, νοσοκομεία και δείτε πόσες σεξουαλικές παρενοχλήσεις έχουν γίνει. Έχασα πάρα πολλές δουλειές, θα είχα κάνει άλλη καριέρα. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Έχασα δουλειές, πληγώθηκα, πόνεσα.

Παρ’ όλα αυτά δεν είχατε προβεί σε κάποια καταγγελία.

Δεν με βίασε κανείς, το ότι μου την «κόλλησαν» κάποιοι, είχα το δικαίωμα και έφυγα από την δουλειά μου. Να πάω να πω τι; Έφυγα από τη δουλειά. Εγώ πριν από 20 χρόνια μίλησα για τις καταστάσεις που είχα βιώσει στην δουλειά μου, για το ότι έχασα δουλειές, χωρίς να πω ονόματα, γιατί κάποιοι άνθρωποι είχαν φύγει από τη ζωή. Και σκέφτηκα τότε ότι τα θύματα δεν είναι μόνο αυτοί που τα βιώνουν αλλά είναι και οι οικογένειές τους από πίσω. Είναι πολλά τα θύματα, και δεν εννοώ τους βιαστές, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Όταν ανέφερα τις δυσάρεστες εμπειρίες μου πριν από 20 χρόνια, κάποιες πρωινές εκπομπές ειρωνεύτηκαν τις δηλώσεις μου. Η αστυνομία ερευνούσε και παλαιότερα για τον Δημήτρη Λιγνάδη, όμως ξαφνικά η έρευνα διεκόπη, γιατί, τι συνέβη; Βλέπω ότι υπάρχουν πάρα πολλά κενά σε όλα αυτά τα χρόνια και φτάνουμε στο σήμερα που είναι όλα μπάχαλο με τον κορονοϊό, μαζί με αυτό.

Αυτό έπρεπε να το είχαμε προλάβει πολλά χρόνια πριν και να είχαμε σταματήσει κάποιους βιασμούς παιδιών. Και για άλλον μεγάλο ηθοποιό του θεάτρου έχω ακούσει σκηνικά, δεν τον πρόλαβα, δεν το έζησα, αλλά κάποιοι παλιοί συνάδελφοι τα ήξεραν. Όλο αυτό είναι παγκόσμιο και η εξουσία βρίσκεται σε λάθος χέρια, ειδικά στο χώρο μας. Από πολύ παλιά συνέβαινε όλο αυτό, και ειδικά με την «χρυσόσκονη» της κουλτούρας στα «ποιοτικά» θέατρα με τους «ποιοτικούς» ηθοποιούς, εκεί γίνονταν τα τέρατα… τουλάχιστον το εμπορικό θέατρο ήταν πιο αληθινό!Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια