Δημήτρης Αποστόλου για το "Τι ψυχή θα παραδώσεις": «Η σειρά δεν έμελλε να μακροημερεύσει...»

0


Μια αναδρομή στα παλιά έκανε ο Δημήτρης Αποστόλου μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Με ένα μακροσκελές κείμενο και μια  φωτογραφία, θέλησε να αποκαλύψει πως "γεννήθηκε" η ιδέα τόσο στον ίδιο,όσο και στον Αλέξανδρο Ρήγα για την δημιουργία του "Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή".

«Πανε και 20 χρονια...κι ας εχουν καταγραφει στη ψυχη μου αιώνας- με τον Αλεξ ψαχνουμε τοτε ενα θεμα για νεο σηριαλ-μετα απο 2 μηνες ματαιης προσπάθειας καταλήγουμε σε αδιέξοδο-στη βδομάδα αποχής για να καθαρισει το μυαλο-συμβαινουν δυο καταλυτικά γεγονότα-γνωριζω δυο υπεροχα πλάσματα με διαφορά τριών ημερών που μου εξομολογούνται την αγιάτρευτη πληγή του βιασμού τους απο οικείο προσωπο και ο αλεξ βλέπει το αριστουργηματικο Sleepers με θέμα τη κακοποιηση αγοριών από ενα καθολικο ιερέα..

Τα «θεοσταλτα» μηνύματα ηταν ηχηρά και δεν μπορουσαμε να κωφευσουμε!!

Ηταν 6 το πρωι μιας τριτης που αποφασιζουμε μετα φοβο θεου και ανθρώπου να αναδειξουμε με το τεχνασμα της κωμωδιας την κρυφή και ανειπωτη πληγή της γυναικείας κακοποιησης ολων των μορφών απο καθε αρσενικο συμβολο (ενα εκμεταλευτή γκομενο-ενα δεσποτικο αδελφο-ενα βασανιστή ανδρα αλλα κι ενα αλλοκοτο γιο) και να μιλήσουμε για τη διπλανη πορτα και τους γνωστούς αγνωστους θύτες που η φασαρια που ακουμε συχνά δεν είναι η τηλεοραση στη διαπασών! και καπως ετσι γεννιέται το τι ψυχη θα παραδώσεις μωρή…

4 γυναικες με κατεστραμένες ζωές μετα το βιασμο τους στα 12 τους από ένα προστάτη τους, ένα ανθρωπο υπερανω υποψιας πολιτικά διαπλεκομενο με κύρος και κοινωνική αποδοχή!! Ένα αξιοσέβαστο εργαλειο του συστήματος!

Αν εχεις ..μεγάλη φαντασια και φτιαχνεις παραμύθια , ενα πραγμα!!

Κεινο το καιρο για να μπω λιγο στη δινη του ψυχισμού αληθινών ηρωων που γευτηκαν την αρσενική «αβροτητα» σε τρυφερή ηλικια, συμβουλεύομαι ψυχιάτρους-επισκεπτομαι πραγματικά περιστατικά, μπαινω και αρρωσταινω σε ομάδες υποστήριξης κακοποιημένων κοριτσιών…

Ανεξιτηλα θα μου μεινουν 5 στοιχεια που ξεπέρασαν τις γνωσιολογικές μου δεξαμενές και με καθορισαν απολυτα -μια γυναικα ξεπερνάει το βιασμο της μετα από…87 χρονια!!Τρια στα 10 κοριτσια (και αγορια) εχουν υποστει οποια μορφή κακοποιησης (με τη πουριτανική επαρχια να κρατάει τα σκηπτρα) και το 85% των περιστατικών συνδέεται με δραστες από το στενο οικογενειακό περιβαλλον!!! Κάθε κακοποιημένη γυναικα παρουσιάζει καποια μορφή καρκινου μετά τα 60, ενεργοποιουνται μεχρι τα 40 διαφορα αυτοάνοσα-το 75% δεν μπορει να διατηρήσει μια μονικη σχέση, ποσο μαλλον οικογενεια-σχεδον ολες εμφανιζουν διατροφικές διαταραχές και η πλειοψηφια  καταφευγουν σε ψυχοφαρμακα αφου το λιγοτερο που παρουσιάζουν είναι διαταραχή υπνου!

Η σειρά δεν έμελλε να μακροημερεύσει ,παρ ολη την εμπορική της επιτυχια, σαν καποια «μοιρα» να τη σταμάτησε για να μην ακουστουν οσα τραγικά συμβαινουν αιωνες τωρα στην «εν χριστώ» χωρα μας!

Η κατάληξη και η προθεση μας στα πλαισια της «κωμωδιας» ηταν να οδηγησουμε τις ηρωιδες μας στον αδιέξοδο δρομο της αυτοδικιας και στη συνέχεια στο μεγάλο διλημμα αν νομιμοποιείται καποιος να παιξει το θεο όταν εχει συναντήσει τον διαβολο που του χαραξε την ψυχη…

Τη απαντηση δεν θα τη παρουμε ποτε!Εντος αλλα και εκτος οθόνης!θα μεινει στο χωρο της φιλοσοφικής αναζήτησης. 

Σημερα που διαφορες βασανισμένες ψυχές τολμάνε και μιλάνε ο «λαος» παιρνει αυτοκλητα το δικαιωμα στη ετυμηγορία και δινει την αποκρουστική απαντηση: στη πυρά!

Εδώ λοιπον εκτος κωμωδιας και γυαλιού ξανατιθενται όλα τα τεράστια ζητηματα: της τιμωριας περα από τους νομους -με αποκλειστικό εδώλιο τα social media- την απολυτη απαγορευση του δικαιωματος της απολογιας του ενοχου, τον (καφρικο) στιγματισμο του θυματος, - σ ενα πηγαδακι να βρεθείτε θα ακουσετε πολλα και γνωριμα)-την κιτρινη προσέγγιση στη κοινωνική νάρκη αλλα και την απολυτη απουσια μιας σοβαρής κουβέντας πάνω στη χαραξη ενός οδικού χάρτη που να προστατεύει τον (την) κακοποιημένο(η) και να τιμωρεί τον κακοποιητή με ΓΝΩΜΟΝΑ παντα την επιστήμη της νομικής και της ψυχιατρικής! 

Και θα φυγει απ την επικαιροτητα οπου ναναι το θεμα και θα χει την τυχη της σειράς μας-θα χαθουν και τα δυο στο αραχνιασμένο χρονοντούλαπο της ιστοριας. 

Το «τι ψυχή» ηταν το ονειρο δυο ανθρώπων, μες στα πολλα που δεν θα βγουν!Μικρή ζημιά…

Οι ψυχές όμως, κεινες οι απειρες βασανισμένες ψυχές εκει εξω γιατι θα πρεπει να να τους στερηθει το δικαιωμα στα οποια ονειρα γιατι η ενοχή και η κοινωνια βολεύετε στην σιωπή;

Και εδώ είναι η μεγάλη, η τεραστια ζημια!!»,έγραψε ο Δημήτρης Αποστόλου.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !