«Ιράκ: Πόλεμος χωρίς τέλος» - Τι θα δούμε απόψε στο 3ο μέρος;

Χρήστος Παναγούλης
0

Η κορυφαία σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής BBC, σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση στον ΣΚΑΪ, που αφηγείται το ολέθριο αντίκτυπο που άφησε πίσω του αυτός ο πόλεμος, μέσα από τις συγκινητικές μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν στο επίκεντρο. Μία ιστορία με πολλούς πρωταγωνιστές, που ο καθένας καταθέτει τη δική του αλήθεια.

Τι θα δούμε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 00.30

Στις αρχές του πολέμου στο Ιράκ, πάνω από 600 δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ πήραν άδεια από την αμερικανική κυβέρνηση για να καταγράψουν τα γεγονότα. Η ιστορία της διαβόητης μάχης και της πτώσης της Φαλούτζα αποκαλύπτεται από όλες τις πλευρές, μέσα από τα μάτια των στρατιωτών, των δημοσιογράφων αλλά και των απλών πολιτών.

Ο δημοσιογράφος Ντέξτερ Φίλκινς και ο φωτογράφος Άσλεϊ Γκίλμπερτσον ήταν ανάμεσα στο μη στρατιωτικό προσωπικό που κάλυψε τη μάχη της Φαλούτζα τον Νοέμβριο του 2004. Ήταν η πιο σκληρή μάχη ολόκληρου του πολέμου, και οι δυο τους την έζησαν από την πρώτη γραμμή των εχθροπραξιών, καταγράφοντας τα πάντα κυριολεκτικά πίσω από τους ώμους των στρατιωτών που πυροβολούσαν και πυροβολούνταν ασταμάτητα. Η απόφαση του Γκίλμπερτσον να φωτογραφίσει έναν Ιρακινό - ελεύθερο σκοπευτή που πυροβολούσε μέσα από έναν μιναρέ άλλαξε για πάντα και τη ζωή του αλλά και τη ζωή των στρατιωτών που ήταν μαζί του.

Στις 4 Νοεμβρίου 2004, ενώ η μάχη μαινόταν ακόμα, η Νιντάλ Αμπέντ πήρε τη μοιραία απόφαση να πάει τον δίχρονο γιο της, που είχε υψηλό πυρετό, στον γιατρό. Τα γεγονότα που ακολούθησαν άλλαξαν τα πάντα και γι’ αυτή την οικογένεια.

Ιράκ: Πόλεμος Χωρίς Τέλος: Μία συγκλονιστική σειρά ντοκιμαντέρ, πέντε επεισοδίων σε παραγωγή του BBC. Το 3ο Μέρος, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 00.30, στον ΣΚΑΪ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !