«Μουσικό κουτί»: Αυτοί είναι οι αποψινοί καλεσμένοι

Χρήστος Παναγούλης
0


Με «Ένα νέο καλό» ξεκινούν ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη το Μουσικό Κουτί την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου και υποδέχονται τον Πάνο Μουζουράκη και την Παυλίνα Βουλγαράκη σε μια γιορτινή μουσική παράσταση! Οι δύο ξεχωριστοί ερμηνευτές ενώνουν τις φωνές τους σε τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει αλλά και σε πρωτότυπες διασκευές ελληνικών και ξένων κομματιών.

Η ιστορία του Πάνου Μαζουράκη ξεκινάει από την Θεσσαλονίκη όταν τον ανακάλυψε ο μέντοράς του, ο θρυλικός κιθαρίστας Φρανσουά στην Πλατεία Ναυαρίνου: «Μια μέρα όπως έπαιζα κιθάρα εκεί στο πεζοδρόμιο περνάει και μου λέει "πες τις Ανόητες αγάπες" αλλά εγώ είπα το "Μη γυρίσεις" γιατί μπέρδεψα τα ακόρντα, βασικά δύο ακόρντα ήξερα και με αυτά έπαιζα όλα τα τραγούδια! "Πως θα σου φαινόταν να βγάζεις 800 χιλιάρικα το μήνα" με ρωτάει "πολύ ωραία" απαντώ ενθουσιασμένος. "Αυτό ξέχασα το (800 χιλιάρικα)", μου λέει, "θα ‘ρθεις μαζί μας θα γίνεις μουσικός, θα παίρνεις πολύ λιγότερα και έτσι θα κάνεις και το όνειρό σου πραγματικότητα!» Η οντισιόν του Διονύση Σαββόπουλο ήταν καθοριστική για την μετέπειτα πορεία του καθώς και η συνάντησή του με τον Κωστή Μαραβέγια: «Τον ενοχλητικό ταλαντούχο τύπο που παίζει και ακορντεόν και κιθάρα και μιλάει γαλλικά! Ο Κωστής Μαραβέγιας και εγώ είμαστε το ίδιο πρόσωπο …Τον αγαπώ πάρα πολύ!»

Η τραγουδοποιός Παυλίνα Βουλγαράκη μιλάει για τα πρώτα της ακούσματα: «Στο δικό μας σπίτι έπαιζε πολύ κρητική μουσική γιατί η καταγωγή μας είναι από την Κρήτη. Η πρώτη μουσική που άκουσα ήταν η λύρα, ο Ξυλούρης και ο Ψαραντώνης. Κάθε φορά που ακούω αυτή τη μουσική ξυπνάει μέσα μου κάτι αρχέγονο, αγγίζει κάποιες χορδές… Ακούγαμε όμως πολύ και Edith Piaf και φυσικά Beatles» και συνεχίζει: «Έγραφα στίχους από τότε που έμαθα να γράφω… Η Δήμητρα Γαλάνη είναι η αγαπημένη μου γυναικεία φωνή και ήταν ένας από τους στόχους μου να συνεργαστούμε». « Έτρεμα να ανέβω πάνω στην σκηνή, είχα μεγάλο φόβο..» λέει και εξηγεί ότι στο πρώτο της podcast της, που ήδη είναι στον "αέρα", ασχολείται με τον φόβο και πώς μπορούμε να τον νικήσουμε.

Τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» στέλνουν το δικό τους μήνυμα μέσα από το Μουσικό Κουτί και ο Πάνος Μουζουράκης μιλάει για την ιδιαίτερη σχέση του με τον πατέρα-Αντώνιο και το σπουδαίο έργο του: «Να στηρίξουμε την Κιβωτό κάνοντας την τελευταία καλή πράξη αυτής της χρονιάς και την πρώτη καλή πράξη της νέας χρονιάς».

Με την ευχή να αρχίσουν και πάλι οι συναυλίες ξεκινά το juke box !Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Ρένα Μόρφη, ο Πάνος Μουζουράκης,η Παυλίνα Βουλγαράκη και η μπάντα της εκπομπής δίνουν μία ακόμα συναυλία με ανατρεπτικές διασκευές αγαπημένων τραγουδιών!

…«Like a rolling stone», «Έλα ήλιε μου», «Ολαρία ολαρά», «Fever», «Να με προσέχεις»,«What a wonderful world», «Ζήτα μου ό,τι θες» «Βγαίνουμε απ' το τούνελ»… για να είναι καλοτάξιδο το 2021!




Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !