Νέα εκπομπή στο OPEN

Χρήστος Παναγούλης
0

Αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων είναι η καινούργια εκπομπή του OPEN, με σκοπό να ξετυλίξει τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην Ελληνική Επανάσταση, εστιάζοντας στους πρωταγωνιστές της και στη γένεση του Ελληνικού Κράτους.

Η αφιερωματική εκπομπή 21 επεισοδίων στο OPEN θα επικεντρωθεί και σε μεγάλες προσωπικότητες που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε διαφορετικούς τομείς της σύγχρονης ιστορίας μας, από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους μέχρι και σήμερα.

Την εκπομπή με τίτλο «Και εγένετο… Ελλάς» θα παρουσιάζει ο δημοσιογράφος και ιστορικός Γεώργιος Σαρρής, με επιστημονικούς συνεργάτες τους Γιώργο Θεοδωρίδη (Λέκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Κοινωνικής και Πολιτικής Ιστορίας της Ευρώπης στο ΕΚΠΑ) και Νίκο Ζέρβα (Διδάκτορας Διοικητικής Επιστήμης και Ιστορίας στο ΕΚΠΑ), που θα βρίσκονται μαζί του στο στούντιο.

Η εκπομπή χωρίζεται σε τρείς κύκλους που αφορούν διαφορετικές περιόδους:

 -Ο πρώτος κύκλος (5 επεισόδια ) ρίχνει φως στα γεγονότα που οδήγησαν στην Ελληνική Επανάσταση.

 -Ο δεύτερος κύκλος (9 επεισόδια) αναλύει τα σημαντικά γεγονότα, τις μάχες, τις ναυμαχίες, αλλά και τις προσωπικότητες των ηρώων της Επανάστασης, με γυρίσματα σε εμβληματικούς χώρους και περιοχές που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέγερση που οδήγησε στην απελευθέρωση.

 -Ο τρίτος κύκλος (7 επεισόδια) εστιάζει στις προσωπικότητες που, από την Επανάσταση του 1821 μέχρι σήμερα, 200 χρόνια μετά, εξέλιξαν, αναμόρφωσαν, τίμησαν και προώθησαν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό στα πέρατα της γης.
Κάθε επεισόδιο του τρίτου κύκλου είναι αφιερωμένο σε προσωπικότητες που διακρίθηκαν σε 7 διαφορετικούς τομείς: Επιστήμη, Τέχνες, Γράμματα Αθλητισμός, Ευεργέτες, Οικονομία, Πολιτική. Μάλιστα, το τηλεοπτικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα μέσω ψηφοφορίας στο micro-site της εκπομπής «Και Εγένετο… Ελλάς» να συμμετέχει στην επιλογή των προσωπικοτήτων που θα παρουσιαστούν.

Επίσης, στην εκπομπή «Και Εγένετο… Ελλάς» θα φιλοξενηθούν και απόγονοι ηρώων της επανάστασης, σημαντικές προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, ιστορικοί, εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος, πολιτικοί και πρέσβεις ξένων χωρών στην Ελλάδα, καταθέτοντας ιστορικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες που θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελληνική τηλεόραση.

 Η σύνθεση του σήματος αλλά και της μουσικής επένδυσης της εκπομπής, είναι πρωτότυπη δημιουργία, αποκλειστικά για τη σειρά «Και Εγένετο Ελλάς», από τον Δημήτρη Σταθακόπουλο, διακεκριμένο Μουσικολόγο, Ιστορικό, Οθωμανολόγο-Τουρκολόγο και Νομικό. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Δημήτρης Σταθακόπουλος ενορχήστρωσε με την αρωγή των συνεργατών του τη μουσική επένδυση της εκπομπής με μουσικά όργανα που ήταν διαδεδομένα στις αρχές του 19ου αιώνα.

Την Έρευνα και την Αρχισυνταξία της αφιερωματικής εκπομπής έχει κάνει ο Κλοντιάν Γκιουζέλης και είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στις 23:45 και κάθε εβδομάδα την ίδια ώρα το OPEN να θυμίζει το τηλεοπτικό κοινό πώς ΕΓΕΝΕΤΟ… ΕΛΛΑΣ, τιμώντας έτσι την επέτειο των 200 χρόνων από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !