«Έξαψη»: Η υπόθεση και οι πρωταγωνιστές της νέας σειράς του Mega

Χρήστος Παναγούλης
0

Σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης προχώρησε η  Τίνα Καμπίτση στο περιοδικό «TV24». Η γνωστή σεναριογράφος μίλησε μεταξύ άλλων για την νέα σειρά που ετοιμάζει για το Mega με τίτλο «Έξαψη».

Από το 2016 οπότε είχατε γράψει το «Daddy cool» για τον ΑΝΤΙ, επιστρέφετε με νέο σενάριο και μάλιστα με ερωτικό αστυνομικό δράμα

«Πράγματι και είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με αυτό το είδος. Παίρνω το βάπτισμα του πυρός».

Τι σας ώθησε στη νέα αυτή τυπολογία;

Ο παραγωγός Σταύρος Καπελούζος. Μου είχε ζητήσει να γράψω μια τέτοιου ύφους σειρά το 2018. Έμεινα έκπληκτη, του λέω: "Μα εγώ γράφω ρομαντικές κωμωδίες". Εκείνος όμως επέμεινε καθώς θεώρησε ότι... μπορώ να το κάνω. Ξεκίνησε τότε και καρποφόρησε τώρα. Όλα τα πράγματα θέλουν την ώρα τους. Ε, τώρα ήρθε π ώρα της "Έξαψης"».

Μιλάμε για ένα πρωτότυπο σενάριο. Δεν δίνεται πλέον εύκολα η ευκαιρία στους δημιουργούς να κάνουν κάτι ολοκαίνουριο. Στην ελληνική τηλεόραση κυριαρχούν οι διασκευές.

«Αν ο είναι ένα μεγάλο θέμα. Υπάρχουν πολύ καλά πρωτότυπα σενάρια και αξίζει κανείς να τους δώσει ευκαιρία. Προσωπικά, νιώθω πραγματικά ευγνώμων που ανήκω στο νέο πρόγραμμα του ΜEGΑ και χαίρομαι που το κανάλι στηρίζει τις πρωτότυπες ιδέες».


Μιλήστε μας για την υπόθεση της «Έξαψης».

«Είναι μια ερωτική ιστορία δύο ανθρώπων που συναντήθηκαν για να εκραγούν, αλλά η έκρηξη τους έκαψε τα σπίτια. Είναι μια σειρά με πολύ πάθος και χαρακτήρες που γίνονται έρμαια των συναισθημάτων και των παθών τους. Παρασύρονται από τη ζήλια, από το ανεξέλεγκτο ερωτικό πάθος και από την ανάγκη για εξουσία. Το παρελθόν ορίζει το "είναι" τους, οι ανεκπλήρωτοι έρωτες τις επιλογές τους, ενώ το θάρρος της εκπλήρωσης των προσδοκιών είναι καθοριστικό για το μέλλον τους. Μπλέκονται σε ερωτικά και ταυτόχρονα αστυνομικά δράματα. Κι αυτό κάνει τις ζωές τους πολύπλοκες. Η "Έξαψη" φαίνεται αρχικά μια απλή καλοκαιρινή περιπέτεια, μια ιστορία μοιχείας με φόντο το Ναύπλιο, καθώς εκεί διαδραματίζεται η υπόθεση. Όμως αυτή η περιπέτεια μοιάζει τελικά με θρίλερ, αφού ανατρέπει τις ζωές όλων».


Όλα ξεκινούν για τους ήρωες τον καυτό μήνα Αύγουστο.

«Η "Έξαψη" δημιουργείται όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία. Εδώ δύο άνθρωποι κουρασμένοι από το παρελθόν και το παρόν, βρίσκονται σε ένα περιβάλλον ραστώνης κι έρχονται να ενωθούν και να νιώσουν θεοί. Αλλά τι τίμημα πρέπει να πληρώσουν γι' αυτή τους την υπέρβαση; Και πόσους θα συμπαρασύρουν με το πάθος τους; Γιατί το πάθος είναι άγιο πράγμα αρκεί να έχει μέτρο. Όταν δεν έχει, φέρνει καταστροφή. Αν κάτι χαρακτηρίζει αυτή τη σειρά είναι οι εκπλήξει και οι συνεχόμενες ανατροπές. Οι εξελίξει θα είναι καταιγιστικές και αναπάντεχες. Το κοινό από τη μία θα έχει την αίσθηση πως οι ήρωες είναι οι θύτες και από την άλλη πως τα ίδια ακριβώς άτομα είναι τα θύματα».

Στη διανομή των ρόλων ποιους θα δούμε;

«Ο Τάσος Νούσιας και η Ιωάννα Παππά είναι ζευγάρι και το τρίτο πρόσωπο είναι η Αναστασία Παντούση. Από εκεί και πέρα θα δούμε τους Κίμωνα Κουρή, Κώστα Κάππα, Νίκο Πουρσανίδη, Νίκο Νικολάου και Γιούλικα Σκαφιδά σε ρόλους-κλειδιά, και η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Τσελεμέγκου». Ομολογουμένως το καστ είναι... «καυτό». «Ναι, είναι! θέλω να εξάψω το κοινό και μάλιστα σε μια εποχή που είναι τόσο αντιερωτική. Οι δύο παράνομοι εραστές ζουν έναν εκτός ορίων έρωτα. Για να συμβεί αυτό βρέθηκαν την κατάλληλη στιγμή, στο κατάλληλο σημείο Και όταν έγινε η ένωση ήταν σαν δύο σώματα που εξερράγησαν. Αυτή η έκρηξη θα ταρακουνήσει τους πάντες γιατί το σωστό σημείο και ο σωστός άνθρωπος αποδείχτηκαν λάθος κι έτσι η ένωση του γίνεται η αιτία για πολλά μπλεξίματα, συναισθηματικά και αστυνομικά».


Παίζετε πολύ με το κοντράστ. Θύτες και θύματα, ένοχοι και αθώοι.

«Παίζω με τη σύγκρουση και την ανατροπή. Εύκολα το θύμα ανάγεται σε θύτη και το αντίστροφο. Το συναίσθημα του θεατή θα μετατοπίζεται συνεχώς. Από τη μία θα συμπάσχει με τον ήρωα και λίγο μετά θα θυμώνει μαζί του. Προσπαθώ να καταγράψω τον αγώνα του ανθρώπου με τα ίδια του τα πάθη».

Δεν είναι όμως ένας άνισος αγώνας;

«Θεωρώ ότι ο άνθρωπος στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ανίσχυροί όταν τα βάλει με το όποιο πάθος. Ο αγώνας αυτός όντως είναι άνισος. Πρέπει να υπερβείς εαυτόν για να νικήσεις. Όταν είσαι ένας άνθρωπος με ρωγμές είναι αναπόφευκτο και βέβαιο ότι θα κάνεις λάθη. Δεν μπορείς να βγεις αλώβητος. θα βγεις όμως με έναν νέο εαυτό. Και ποιος θα είναι ο καινούριος σου εαυτός; Πώς θα τα πας μαζί του; Η "Έξαψη" είναι μια σειρά πλάνης. Οι ήρωες νομίζουν ότι τα έχουν βρει με τον εαυτό τους, αλλά απατώνται τελικά οικτρά».


Κι επιλέξατε μια πολύ ερωτική πόλη, το Ναύπλιο.

«Γυρίσματα γίνονται και στο Ναύπλιο και στην Αθήνα. Προσπαθούμε να έχουμε πολύ ωραίες εικόνες με ένα φυσικό ντεκόρ που ούτως ή άλλως προσφέρεται. Είναι μια ερωτική αστυνομική σειρά που θα κάνει πρεμιέρα στα τέλη Νοεμβρίου».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !