Το lockdown στη μυθοπλασία φέρνει κούκλες κομπάρσους

Κωνσταντίνος Κότσαρης
0

 


Σε… θολά μονοπάτια κινείται ακόμα η τηλεοπτική παραγωγή περιμένοντας να διευκρινιστεί τι ακριβώς επιτρέπεται και ποια είναι τα απαιτούμενα μέτρα που οφείλουν να λάβουν.

Αξιοσημείωτο είναι ότι… κατασκευάζονται κούκλες που θα… ντουμπλάρουν ηθοποιούς που πρέπει να βρεθούν βάσει σεναρίου σε κοντινή απόσταση. Έτσι, τηρώντας τους απαιτούμενους κανόνες προφύλαξης… χάδια και φιλιά θα δίνονται όπως φαίνεται σε ομοιώματα!

Ας πάρουμε όμως τα… μέτρα από την αρχή. Σύμφωνα με τις αποφάσεις κατά την περίοδο της καραντίνας, οι  πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα, ηχογραφήσεις θα πραγματοποιούνται «μόνο κατ’ εξαίρεση, μετά από άδεια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με την παρουσία μόνο των αυστηρά απαραίτητων προσώπων, χωρίς την παρουσία κοινού και πάντως υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας α)σε πρόβες, β)όσων δεν συμμετέχουν στη σκηνή γυρίσματος.

-Τήρηση απόστασης δύο (2) μέτρων για συντελεστές

-Καταγραφή εισερχομένων – εξερχομένων»

Έτσι λοιπόν οι τηλεοπτικοί σταθμοί αλλά και οι εταιρείες παραγωγής προσπαθούν να λάβουν διευκρινίσεις, όπως για τον επιτρεπόμενο αριθμό προσώπων σε κάθε χώρο και αν λαμβάνονται υπόψη τα τετραγωνικά μέτρα του στούντιο, αλλά και για πολλά ακόμα ενώ όπως λέγεται κάποιες συνεχίζουν κανονικά και ας μην έχουν λάβει ακόμα τις απαιτούμενες άδειες.

Ιδιαίτερα όμως η απαγόρευση για κοντινότερη απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ των συντελεστών φαίνεται ότι προκαλεί προβλήματα σε παραγωγές σειρών αναγκάζοντας (τεχνικά) να ανοίγουν το πλάνο, αλλά και (σεναριακά) να αποφεύγονται οι κοντινές επαφές μεταξύ ηθοποιών. Δεν είναι τυχαίο που για παρόμοιες σκηνές σε παραγωγές του εξωτερικού έχουν κατασκευαστεί ειδικές κούκλες… κομπάρσοι, που «ντύνονται» ανάλογα με τους ηθοποιούς για να γυριστεί πχ κάποιο πλάνο φιλιού ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος μετάδοσης σε περίπτωση που κάποιος από τους… φιλούντες έχει προσβληθεί από κορονοϊό. Την ίδια τακτική λέγεται ότι αναμένεται να ακολουθήσουν και οι εγχώριες παραγωγές μυθοπλασίας.

Πάντως, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν τηλεοπτικοί σταθμοί και εταιρείες παραγωγής πραγματοποιούν συνεχώς τεστ στους εργαζομένους τους για κορονοϊό, ενώ λέγεται ότι και ο ΕΟΔΥ σκοπεύει να κάνει δικά του τεστ σε τηλεοπτικές παραγωγές για να εξακριβωθεί και από τα ειδικά συνεργεία του ότι δεν υπάρχουν κρούσματα ανάμεσά τους.

Οι διευκρινίσεις αναμένεται να δοθούν τις επόμενες ημέρες καθώς τηλεοπτικοί σταθμοί  και εταιρείες παραγωγής επιθυμούν να τηρήσουν τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής, διαφυλάσσοντας την υγεία των εργαζομένων τους αλλά και την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας.

newsit.gr-Γρηγόρης Μελάς

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !