«Kitchen Lab» : Τι μαγειρεύει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης;

Χρήστος Παναγούλης
0


Ζεστές, αρωματικές και απόλυτα σπιτικές συνταγές προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29/11, στις 16:40.

Το πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο μενού είναι μια κλασική, θρεπτική και πολύ αρωματική σούπα κολοκύθας. Πρώτα τοποθετεί μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνει ελαιόλαδο. Ξεφλουδίζει μια κολοκύθα, αφαιρεί τα σπόρια, την κόβει σε μικρά κομμάτια και την βάζει στην κατσαρόλα, μαζί με ψιλοκομμένο σκόρδο και πράσο σε ροδέλες. Ανακατεύει και προσθέτει τζίντζερ και κανέλα και σβήνει με λευκό κρασί. Βάζει φασκόμηλο ψιλοκομμένο, κύβο κότας, αλάτι, πιπέρι, νερό και σιγοβράζει για 30 με 40 λεπτά.

Χτυπάει με το ραβδομπλέντερ και σερβίρει με ελαιόλαδο, κολοκυθόσπορο, φασκόμηλο και ψωμί. Εναλλακτικά, δείχνει και την πιο «ένοχη» εκδοχή της σούπας κολοκύθας, βάζοντας βούτυρο και κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα του και προσθέτοντας στο τέλος επιπλέον βούτυρο, φασκόμηλο και πιπέρι για να σερβίρει ένα απίθανο αποτέλεσμα μαζί με ψωμί.

Για κυρίως γεύμα, ο Άκης μας δείχνει ένα φαγητό με πολύ ρουστίκ αλλά και μοντέρνο χαρακτήρα που φτιάχνεται πανεύκολα: λουκάνικα με πατάτες στον φούρνο. Ρίχνει δύο κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο, στην συνέχεια προσθέτει δύο σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες, πατάτες baby κομμένες στη μέση, δεντρολίβανο και ανακατεύει. Προσθέτει δύο καρότα κομμένα σε μισοφέγγαρα και σοτάρει όλα τα λαχανικά μαζί.

Ρίχνει μουστάρδα, έναν κύβο κότας, νερό, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύει. Μεταφέρει τα υλικά του όλα μαζί σε ταψί και ψήνει για μία ώρα με αλουμινόχαρτο, αφαιρεί από τον φούρνο, χαράζει τα λουκάνικα σε 2-3 σημεία και τα βάζει πάνω από τα λαχανικά. Ψήνει για επιπλέον 20-25 λεπτά και σερβίρει με φέτα, ρίγανη και πιπέρι.

Για επιδόρπιο, ο Άκης επιλέγει έναν πραγματικά μαγικό συνδυασμό, αυτόν της σοκολάτας με το κάστανο, πάνω σε μια τούρτα! Η διαδικασία ξεκινάει στον κάδο του μίξερ, όπου ο Άκης χτυπάει βούτυρο μαζί με ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτει γιαούρτι, λίγο αλεύρι και αυγά. Στη συνέχεια, ρίχνει βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζει να χτυπάει. Σε ένα μπολ βάζει αλεύρι, μπέικιν πάουντερ,αλάτι, τζίντζερ, κανέλα, κακάο και ανακατεύει. Μεταφέρει στο μίξερ και χτυπάει για 15 δευτερόλεπτα. Σε 3 φόρμες με βούτυρο, κακάο και λαδόκολλα μοιράζει το μείγμα και ψήνει για 20-25 λεπτά.

Για την γέμιση, σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με νερό βάζει για περίπου μισή ώρα κάστανα βρασμένα και ζάχαρη. Μεταφέρει στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, προσθέτει κουβερτούρα σε κομμάτια, κονιάκ και χτυπάει καλά μέχρι να γίνει μια πηχτή πάστα. Μεταφέρει σε μπολ και αφήνει να κρυώσει καλά. Βάζει το 1/3 από τη σαντιγί στον πουρέ του κάστανου και ανακατεύει καλά. Προσθέτει και την υπόλοιπη σαντιγί και ανακατεύει απαλά με μια μαρίζ για να μην πέσει ο όγκος της.

Για τη σύνθεση, σε σκεύος σερβιρίσματος τοποθετεί το ένα παντεσπάνι και απλώνει το 1/3 από την κρέμα. Ακολουθεί την ίδια διαδικασία για τα άλλα δύο παντεσπάνια και την υπόλοιπη κρέμα και σερβίρει στολίζοντας με κάστανα γλασέ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !