Μάριος Αθανασίου: «Η ελληνική τηλεόραση είναι παρωχημένη, θέλει αλλαγή»


Στο περιοδικό «Τv Tύπος» παραχώρησε συνέντευξη ο Μάριος Αθανασίου. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ελληνική τηλεόραση, χαρακτηρίζοντας την "παρωχημένη", ενώ εξέφρασε την αποστροφή του για τα ριάλιτι όπως το «Bachelor».

Νιώθεις ότι πλέον δεν υπάρχει και ο διαχωρισμός εμπορικού-ποιοτικού; Κάποτε ήταν καραμέλα στο στόμα πολλών...

Ναι, νομίζω ότι έχουμε ξεπεράσει αυτό το στάδιο. Στην τηλεόραση πλέον δίνονται χρήματα για τις παραγωγές, οπότε δημιουργείται ένας κύκλος: δίνονται χρήματα, οι παραγωγοί επενδύουν, το αποτέλεσμα είναι καλύτερο και με εξαιρετικούς ηθοποιούς.


Ποια είναι η γνώμη σου για την ελληνική τηλεόραση;

Είναι παρωχημένη στο στήσιμο της, θέλει αλλαγή, αλλιώς θα μιλάμε για μουσειακό είδος! Εδώ και 20 χρόνια έχουμε πρωινό ενημερωτικό, ψυχαγωγικό, ειδήσεις, τηλεπαιχνίδια, prime time και πάλι τα ίδια. Υπάρχουν φορές που μπορεί να νιώθει κάποιος ότι βρίσκεται 20 χρόνια πίσω. Δεν γίνεται να μην αλλάζει κάτι...


Τα ριάλιτι νιώθεις ότι έρχονται στον αντίποδα των καλών σειρών πλέον;

Είναι εξευτελιστικά, ντροπή που βαραίνει τους ανθρώπους που αποφασίζουν να δίνουν αυτά τα προγράμματα στην κοινωνία. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή τη στιγμή το «Bachelor» με έναν τύπο και 20 γυναίκες δίπλα του. Και όλα αυτά στην ελληνική κοινωνία που υποτίθεται υπάρχει φεμινισμός και σύγχρονο πνεύμα. Αυτά είναι σεξιστικά και φαλλοκρατικά. Δεν μιλάω για αισθητική, αλλά για κοινωνική παιδεία. Δεν μπαίνουν όλα στον Βωμό της τηλεθέασης, αν το κάνουν κάποιοι, είναι υπόλογοι και απολίτιστοι.


Τι παρακολουθείς εσύ στην TV;

Κάποιες ενημερωτικές εκπομπές και σατιρικές, όταν υπάρχουν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια