Απεβίωσε η ηθοποιός Άλκηστις Παυλίδου

Θλίψη προκάλεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλα και σε όλη την Κύπρο ο θάνατος της γνωστής ηθοποιού, Άλκηστις Παυλίδου σε ηλικία 74 ετών. Μία ηθοποιός η οποία άφησε μια μεγάλη ιστορία τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση, απεβίωσε ανήμερα των γενεθλίων της.

Η ηθοποιός με καταγωγή από την Κύπρο έδινε πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, ωστόσο τα ξημερώματα της Δευτέρας δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή, όπως ανακοίνωσε ο επίσης ηθοποιός Κωστάκης Κωνσταντίνου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ποια ήταν η Άλκηστις Παυλίδου;

Η Άλκηστις Παυλίδου γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 5 Οκτωβρίου 1946. Από παιδί σε ηλικία μόλις έντεκα χρόνων λάμβανε μέρος σε παιδικά προγράμματα του ΡΙΚ στο ραδιόφωνο και μετά στη τηλεόραση. Η Άλκηστις Παυλίδου ήταν παντρεμένη και είχε την Χριστίνα τριών ετών, όταν παράτησε τα πάντα για να πάει να σπουδάσει ηθοποιός.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Τελειώνοντας τις θεατρικές τις σπουδές το 1976 επιστρέφει στη Κύπρο. Ξεκίνησε από το ΡΙΚ από τη τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Στο ΘΟΚ μπήκε το 1977 όπου συνεργάστηκε σαν τακτική ηθοποιός μέχρι το 2002. Στο ΘΟΚ της δόθηκε η ευκαιρία να παίξει σημαντικούς ρόλους σε παραστάσεις στη Κύπρο και το εξωτερικό όπως: «Ικέτιδες», «Τρωάδες», «Οθέλλος» και άλλα.

Η Άλκηστις Παυλίδου ήταν αδελφή του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού Νίκου Χαραλάμπους και μητέρα των ηθοποιών Χριστίνας και Κύνθιας Παυλίδου.

Πλήθος συναδέλφων της αλλα και φίλοι, έσπευσαν να πουν το δικό τους "αντίο" στην ηθοποιό. Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια