Η δημόσια απάντηση Χριστοπούλου - Ηλιάκη - Παπαγεωργίου για την δικαστική διαμάχη με τον Πάνο Καλλίτση


Τις τελευταίες ημέρες πήρε έντονη δημοσιότητα η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον Πάνο Καλλίτση και την Έλενα Χριστοπούλου, η οποία ξεκίνησε όταν η γνωστή manager ζήτησε τα προσωπικά της αντικείμενα από τον πρώην σύζυγό της. Μάλιστα, η Έλενα Χριστοπούλου κάλεσε στο δικαστήριο ως μάρτυρες τη Μαρία Ηλιάκη και την Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Οι τρεις γυναίκες θέλησαν να δώσουν την δική τους απάντηση σε όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν σχετικά με την ποινική διαδικασία, μέσω κοινής ανακοίνωσης που εξέδωσαν πριν λίγες ώρες.

«Από την έναρξη της αντιδικίας με τον κ. Καλλίτση κατά το έτος 2017 μέχρι και σήμερα, πάγια θέση και στάση μου υπήρξε η μη δημοσιοποίηση των προσωπικών μας δεδομένων. Διατήρησα ήπιους τόνους σε αντίθεση με την πρακτική της άλλης πλευράς, σεβόμενη απόλυτα τις εκκρεμούσες διαδικασίες και έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, πάρα ταύτα δεν επιθυμώ η στάση μου αυτή να ερμηνευθεί ως ένδειξη έμμεσης τυχόν απόδοσης των όσων μονομερώς δημοσιεύονται στα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες.

Στα πλαίσια αυτής της στάσης μου και συνειδητής επιλογής, δεν δημοσιοποίησα αποφάσεις που με δικαιώνουν και συγκεκριμένα τη δικαστική απόφαση διαζυγίου που εκδόθηκε πρωτοδίκως τον Αύγουστο του 2020 με την οποία γίνεται δεκτή η αγωγή μου και απορρίπτεται η ανταγωγή του κ. Καλλίτση.

Ομοίως δεν δημοσιοποίησα το ότι η μήνυση του περί δήθεν απόπειρας απάτης σε δικαστήριο, απορρίφθηκε αρχικά ως αβάσιμη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά το χρόνο έκδοσης της σχετικής διάταξης. Μετά όμως και από τα πρόσφατα εκτενή δημοσιεύματα και δηλώσεις από την πλευρά του κ. Καλλίτση σχετικά με την ποινική διαδικασία η οποία εκκρεμεί επί της οποίας δεν έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη, είναι αδύνατον να ανέχομαι περαιτέρω την ύπαρξη αυτών, καθώς παραβιάζουν κατάφωρα το τεκμήριο αθωότητάς μου, γίνονται για ευνόητους λόγους σκοπιμότητας από την πλευρά του και αποσκοπούν στον επηρεασμό της κοινής γνώμης και τη βλάβη της προσωπικότητάς μου.

Με την παρούσα υπενθυμίζω πως μέχρι σήμερα έχω κινηθεί δικαστικώς αποκλειστικά και μόνο για να ζητήσω προσωπικά μου αντικείμενα, τα οποία παρακρατά ο κ. Καλλίτσης και δεν έχω κινήσει καμία άλλη διαδικασία από αυτές που προβλέπονται από τον νόμο. Έχω πάντα και θα συνεχίσω να έχω ακλόνητη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, πιστεύοντας στη δικαίωσή μου και την αποκατάσταση της αλήθειας», αναφέρει το δελτίο τύπου της Έλενας Χριστοπούλου.

«Με λύπη παρατηρώ εκτενή δημοσιεύματα, που αναφέρονται σε εκκρεμή ποινική υπόθεση μεταξύ των κ.κ. Πάνου Καλλίτση και Έλενας Χριστοπούλου, εμπλέκοντας ταυτόχρονα το όνομά μου με τρόπο που παραβιάζει κατάφωρα το τεκμήριο αθωότητάς μου.

Οι ανωτέρω αναφορές μου δημιουργούν έκπληξη και δικαιολογημένη πικρία, αφού θέτουν υπό αμφισβήτηση την προσωπική μου αξιοπρέπεια, το ήθος και την εντιμότητα, με τα οποία πάντοτε και προς κάθε κατεύθυνση λειτούργησα. Επέλεξα συνειδητά να απέχω από την όποια δημοσιοποίηση των θέσεών μου, οι οποίες άλλωστε θα κριθούν αρμοδίως από τη Δικαιοσύνη, πλην όμως δεν επιθυμώ η στάση μου αυτή να εκληφθεί ως ένδειξη αδυναμίας», αναφέρει η νομική πλευρά της Ηλιάνας Παπαγεωργίου.

Με τη σειρά της η Μαρία Ηλιάκη απαντά: «Με λύπη και έκπληξη παρατηρώ σωρεία δημοσιευμάτων σχετικά με την εκκρεμή ποινική υπόθεση μεταξύ των κ.κ. Πάνου Καλλίτση και Έλενας Χριστοπούλου, τα οποία εμπλέκουν ταυτόχρονα και το όνομά μου με τρόπο που παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητάς μου.

Έχω επιλέξει ως πάγια και αδιαπραγμάτευτη στάση μου να απέχω συνειδητά από τη δημοσιοποίηση των θέσεων και απόψεών μου καθώς η ως άνω ποινική διαδικασία εκκρεμεί και δεν έχει αποφανθεί επ’αυτής η ελληνική δικαιοσύνη, πάρα ταύτα ουδόλως επιθυμώ η στάση μου αυτή να εκληφθεί ως τυχόν ένδειξη αδυναμίας ή έστω έμμεσης αποδοχής των αναγραφόμενων».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια