Αντριάνα Παρασκευοπούλου: «Όποιος απευθύνεται στον κόσμο, θέλει ο κόσμος να του δίνει σημασία»

Χρήστος Παναγούλης
0


Στον «Τηλεθεατή» παραχώρησε συνέντευξη η Αντριάνα Παρασκευοπούλου, η οποία παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Η γνωστή δημοσιογράφος μίλησε για τα νούμερα τηλεθέασης αλλά και για όσα γίνονται πίσω από τις κάμερες.

Το τελευταίο διάστημα τα νούμερα τηλεθέασης των δελτίων ειδήσεων της ΕΡΤ ανεβαίνουν. Είχαμε και ρεκόρ πενταετίας στο κεντρικό δελτίο. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;
«Το δελτίο ειδήσεων είναι ένας καθημερινός αγώνας. Η δουλειά και η επιτυχία είναι πάντα ομαδική. Η πρόκληση με την αύξηση της τηλεθέασης είναι μεγάλη, όπως αντίστοιχα και η ευθύνη. Πιστεύω ότι ο κόσμος ανταμείβει τη σκληρή δουλειά μας και για αυτό η κάθε μέρα είναι για μας ένα στοίχημα. Την επόμενη μέρα να είμαστε καλύτεροι από ό,τι την προηγούμενη».


Ως δημόσια τηλεόραση, η ΕΡΤ σίγουρα δεν μπορεί να λειτουργεί με γνώμονα τις τηλεθεάσεις. Τελικά όμως, παίζουν ρόλο; Είναι ίσως και μια ανταμοιβή της δουλειάς που γίνεται μπροστά και πίσω από τις κάμερες;
«Όποιος απευθύνεται στον κόσμο, θέλει ο κόσμος να του δίνει σημασία, να τον ακούει, να τον βλέπει. Το πιο σημαντικό για μένα -και αυτό που με νοιάζει περισσότερο- είναι το τι δείχνουμε στον κόσμο που μας βλέπει. Πιστεύω ότι έχουν μεγαλύτερη αξία τα όσα μεταδίδεις. Η τηλεθέαση δεν είναι αυτοσκοπός».


Είστε από αυτούς που ξεκινούν τη μέρα τους βλέποντας το δελτίο της Ν
ielsen ή από αυτούς που δεν ασχολούνται και πολύ;
«Ασχολούμαι, αλλά με μέτρο».


Για να βγει αυτό το δελτίο πόσες ώρες προετοιμασίας χρειάζεται και τι είναι αυτό που προσέχετε περισσότερο, όλη η ομάδα που εργάζεται στο δελτίο;
«Η πρωινή σύσκεψη μας αρχίζει στις 9 το πρωί. Σ' αυτή γίνεται μια πρώτη αποτύπωση των γεγονότων και η προσέγγιση των καλεσμένων του δελτίου, ενώ στη μεσημεριανή μας σύσκεψη καθορίζεται πλέον το θεματολόγιο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, οι απευθείας συνδέσεις κ.τ.λ. Όλες οι επόμενες ώρες είναι αφιερωμένες στην προετοιμασία των βίντεο, των συνεντεύξεων, των
infographics, των συνδέσεων, του follow up της παραγωγικής διαδικασίας, που τις περισσότερες φορές συνεχίζονται μέχρι και ελάχιστα λεπτά προτού πέσει το σήμα αρχής του δελτίου. Η ομάδα του κεντρικού έχει ως γνώμονα της το σεβασμό απέναντι στον τηλεθεατή».


Πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα πίσω από τις κάμερες απ' αυτό που βλέπουμε στην οθόνη;
«Είναι ένας άλλος κόσμος. Με σκληρό ανταγωνισμό, πισώπλατες μαχαιριές, μεγάλη κούραση από τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και διαβάσματος και μια αδιάκοπη προσπάθεια, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κάθε μέρα».


Καλεσμένος που να σας έβγαλε εκτός εαυτού;
«Αντέχω και φροντίζω πάντα να κρατάω την ψυχραιμία μου».


Θεωρείτε ότι η ΕΡΤ έχει δεχτεί πολλές φορές άδικη κριτική, μόνο και μόνο επειδή είναι η δημόσια τηλεόραση;
«Ναι, και πραγματικά δεν αξίζει ούτε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, ούτε στου ανθρώπους του να μετατρέπονται σε σάκο του μποξ».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !