Ισχυρός σεισμός στην Σάμο. Αισθητός και στην Αττική!

0

Ισχυρός σεισμός συγκλόνισε την Σάμο και τiς γύρω περιοχές, περίπου 8 λεπτά πριν απο τις 14:00 της Παρασκευης.

Σύμφωνα με την αυτόματη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του ΕΚΠΑ η δόνηση είχε μέγεθος 6,6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε θαλάσσθια περιοχή, σε απόσταση 19 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοδυτικά της πρωτεύουσας του νησιού της Σάμου.

Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ άλλων και στην Αττικη.Η δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια.Καταρρεύσεις κτηρίων και μεγάλος κυματισμός

Ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου Μιχάλης Μησός είπε στον ΑΝΤ1 ότι ο σεισμός ήταν πάρα πολύ δυνατός και είχε διπλάσια διάρκεια από τον μεγάλο σεισμό της Αθήνας το 1999.

Ανέφερε ότι υπάρχουν ήδη αναφορές για καταρρεύσεις κτηρίων, ενώ τα πρώτα λεπτά μετά από τον σεισμό παρατηρήθηκε έντονος κυματισμός κοντά στα παράλια.

Κάτοικος του νησιού, μιλώντας στον ΑΝΤ1 επεσήμανε την μεγάλη διάρκεια του σεισμού, λέγοντας ότι «χόρευαν όλα τα κτήρια».

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την παραλικαή πλευρά τη χώρας στο Αιγαίο, ενώ έγινε αισθητός και στην Κωνσταντινούπολη. Τηλεπτικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες που δέιχνουν ότι υπήρξαν καταρρεύσεις κτηρίων. Εκτιμήσεις τουκρικών ινστιτούτων αναφέρουν ότι το μέγεθος της δόνησης ήταν 6,8 Ρίχτερ.


Πηγή: Ant1news.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !