Ντόρα Μακρυγιάννη: «Πόσους ηθοποιούς να απασχολήσει η τηλεόραση;»

Χρήστος Παναγούλης
0


Στο περιοδικό «Enjoy» παραχώρησε συνέντευξη η Ντόρα Μακρυγιάννη, η οποία πρωταγωνιστεί στην καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 «Ήλιος». Η όμορφη ηθοποιός μίλησε για τις αλλαγές που έφερε ο κορονοϊός στην καθημερινότητα της αλλά και για την ώθηση που έδωσε στην καριέρα της η συμμετοχή της στην σειρά «Γυναίκα χωρίς όνομα», μέσα από την οποία έγινε ευρύτερα γνωστή.

Πόσο τυχερή νιώθεις που έχεις δουλειά φέτος στην τηλεόραση μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού;
«Λέω δόξα τω Θεώ, γιατί δυστυχώς πολύ αξιόλογοι συνάδελφοί μου, μέσα στην πανδημία και με όλα αυτά τα μέτρα που έχει πάρει η Πολιτεία για το θέατρο, θα βρεθούν χωρίς δουλειά. Μετά το το τέλος της σειράς «Γυναίκα χωρίς όνομα» με προσέγγισαν αρκετοί παραγωγοί για δουλειά και είπα από μέσα μου όλο αυτός ο αγώνας με τα καθημερινά γυρίσματα σε μια δύσκολη σειρά όπως το «Γυναίκα χωρίς όνομα» δεν πήγε χαμένος.
Εβγαλε καρπούς.

Οταν μου έδειξαν οι παραγωγοί του «Ηλιου» το τρέιλερ της σειράς που παίζεται στη Γαλλία, γιατί το σενάριο βασίζεται σε γαλλικό σίριαλ, μού άρεσε πάρα πολύ, γιατί είχε μια κινηματογραφική αισθητική. Παράλληλα, όταν είδα και τα επεισόδια κατάλαβα ότι έχει τέτοια ιδιαίτερη αστυνομική πλοκή που θα ιντριγκάρει τους τηλεθεατές, καθώς κατάλαβα ότι ο κάθε ήρωας θα μπορούσε να ήταν ο δολοφόνος. Οι περισσότεροι πρωταγωνιστές του σίριαλ αναρωτιόμαστε, γιατί ακόμη δεν ξέρουμε ούτε κι εμείς, μήπως ο ήρωάς μας έχει κάνει τον φόνο…»


Πώς είναι τα γυρίσματα μέσα στην πανδημία;
«Κάνουμε συχνά τεστ και τρέχουμε καθημερινά έναν μαραθώνιο για να μην μας βρει ξανά μια νέα καραντίνα, πράγμα που απεύχομαι. Στο πρώτο
lockdοwn όλα ήταν πρωτόγνωρα. Τώρα ξέρουμε τι μας περιμένει και οι περισσότεροι από εμάς, δεδομένου ότι δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε ένα κομπόδεμα, δεν θα αντέξουμε οικονομικά μια ακόμη καραντίνα και το βοήθημα του κράτους δεν αρκεί. Στην πρώτη καραντίνα επειδή δούλευα σε πολύ εντατικούς ρυθμούς είχα ανάγκη από ξεκούραση.

Θυμάμαι ότι κοιμόμουν γύρω στις 14 ώρες την ημέρα και σηκωνόμουν μόνο για να φάω. Οταν ξεκουράστηκα, άρχισα να διαβάζω, να ακούω μουσική, να βλέπω ταινίες, αλλά κάποια στιγμή όλα αυτά εξαντλήθηκαν μέσα μου. Ηθελα τη δημιουργία. Οταν δεν έχεις και την πολυτέλεια να μένεις και σ’ ένα μεγάλο σπίτι με αυλή, με μεγάλες βεράντες ή να πεταχτείς στο εξοχικό σου, έρχεσαι και πνίγεσαι. Εγώ μένω σ’ ένα δυάρι μαζί με την αδερφή μου και αυτομάτως το σαλόνι έχει γίνει το δωμάτιο της μικρής. Αρα, από την κουζίνα στην κρεβατοκάμαρα και μετά μια βόλτα στον δρόμο ήταν ασφυκτικά. Η καραντίνα άλλες οικογένειες τις διέλυσε και άλλες τις ένωσε.»


Στον κλάδο σου υπάρχει μεγάλη ανεργία;
«Τεράστια. Στο είπα και πιο πριν. Νιώθω πολύ τυχερή. Και φέτος γίνονται αρκετές σειρές μυθοπλασίας, αλλά και πάλι πόσους ηθοποιούς να απασχολήσει η τηλεόραση; Το δυναμικό είναι πολύ και οι ηθοποιοί, κακά τα ψέματα, το σπίτι τους είναι το θέατρο και φέτος θα είναι οι περισσότεροι άνεργοι. Δεν γίναμε ηθοποιοί για να πλουτίσουμε. Ξέρουμε ότι ο χώρος μας δεν έχει λεφτά. Ελάχιστοι ηθοποιοί στις χρυσές εποχές της ελληνικής τηλεόρασης έβγαλαν χρήματα και αυτό μεταφέρθηκε και στο θέατρο.

Πραγματικά, ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω, φταίει το σωματείο μας, εμείς οι ίδιοι, δεν ξέρω γιατί δεν υπερασπιστήκαμε το δικαίωμά μας να πληρωνόμαστε τις πρόβες μας. Δηλαδή πας, βάζεις τη βενζίνη σου, κάνεις ώρες πρόβα, τρως έξω και τα βάζεις από την τσέπη σου; Γιατί; Συμφωνώ με τον παραγωγό να μη φαίνομαι, να μην υπάρχω, ενώ για τρεις μήνες κάνω πρόβες στο θεάτρό του; Δεν ζητάω από τη δουλειά μου να βγάλω εκατομμύρια, δεν γίνεται από αυτήν τη δουλειά, στο Χόλιγουντ ίσως, και εκεί λίγοι τα παίρνουν, αλλά αυτό που θέλω είναι να αλλάξει αυτή η κατάσταση με τις πρόβες και να επικρατήσει η λογική και το δίκαιο».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !