Υρώ Μανέ: Το spoiler που έκανε για την «Φαμίλια»


Στο MyTv μίλησε η Υρώ Μανέ, αναφέρθηκε στον νέο της ρόλο στην κωμική σειρά του ANT1 «Φαμίλια» και έδωσε και ένα spoiler για τα όσα θα πρακολουθήσουμε.

Τι θα παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές στη σειρά Η φαμίλια;

Πρόκειται να παρακολουθήσουν την ιστορία μιας οικογένειας, κυρίως ενός ζευγαριού, του Γιάννη και της Μαίρης, το οποίο, καθώς αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της καθημερινότητας αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια ενός συμβούλου γάμου - ψυχολόγου με σκοπό να βελτιώσει τη ζωή του, και όλα αυτά γίνονται με έναν χαριτωμένο και χιουμοριστικό τρόπο.

Εσάς τι σας κέντρισε το ενδιαφέρον στο σενάριο;

Αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον διαβάζοντας το σενάριο της σειράς είναι πως αυτοί οι άνθρωποι βάζουν θετικό πρόσημο σε όλο αυτά που τους συμβαίνει. Δηλαδή, δεν γκρινιάζουν και δεν λένε πόσο λάθος έχουν κάνει που παντρεύτηκαν, αλλά προσπαθούν με κάθε τρόπο να σώσουν τον γάμο τους και να δουν ότι πάνω από όλα υπάρχει αγάπη μεταξύ τους. Υποστηρίζουν, δηλαδή, το κομμάτι που τους ένωσε και όχι αυτό που τους χωρίζει.

Αυτό, λοιπόν, για μένα είναι ένα πάρα πολύ αισιόδοξο μήνυμα γενικότερα για τη ζωή. Είναι πολύ σημαντικό να μένεις στη θετική πλευρά των πραγμάτων, και αυτή η οικογένεια και το ζευγάρι το κάνουν αυτό. Παλεύουν για να καλυτερεύσουν τα πράγματα στη σχέση τους, βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο, και έτσι να ομορφύνουν τις συνθήκες της ζωής τους.

Το ζευγάρι στη σειρά, όπως αναφέρατε και εσείς, επιλέγει να πάει σε έναν σύμβουλο γάμου. Εσάς προσωπικά, ως Υρώ, σας βρίσκει σύμφωνη μια τέτοια απόφαση;

Είμαι υπέρ σε οτιδήποτε βοηθάει τους ανθρώπους να καλυτερεύσουν τη ζωή τους και να ζήσουν ευτυχισμένοι.

Μιλήστε μου για τον ρόλο της Δέσποινας που υποδύεστε...

Η Δέσποινα είναι μια γυναίκα που έχει μεγαλώσει σε μία επαρχιακή πόλη και είναι η μαμά του Γιάννη. Φυσικά, ως μαμά, θεωρεί πως ο γιος της τα κάνει όλα τέλεια. Αγαπάει πάρα πολύ τα εγγόνια της αλλά είναι λίγο γκρινιάρα και επικριτική με τη νύφη της ως κλασική Ελληνίδα πεθερά, δυστυχώς. Η Δέσποινα έχει έναν φοβερό και υπόγειο ανταγωνισμό με τη συμπεθέρα της και εκεί νομίζω βγαίνουν και οι νοστιμιές στη σειρά. Τώρα, από εκεί και πέρα, ο χαρακτήρας της ηρωίδας φτιάχνεται χρωματίζοντάς τον κι εγώ με τις δικές μου πινελιές. Νομίζω ότι ο καθένας μας το κάνει αυτό στον χαρακτήρα που καλείται να υποδυθεί.

Υπάρχει απόλυτη επικοινωνία με τον Βασίλη Θωμόπουλο και με τους συναδέλφους ώστε να μπορούμε να αυτοσχεδιάζουμε και να δίνουμε ωραίες και φρέσκες νότες σε αυτό που δημιουργούμε.

Φαντάζομαι ότι η παρουσία της Δέσποινας επηρεάζει τη ζωή του ζευγαριού...

Όταν μια πεθερά μπαίνει ανάμεσα σε-ένα ζευγάρι, σίγουρα θα παίξει έναν ρόλο στη σχέση του. Η Δέσποινα είναι μία πεθερά που τα κάνει όλα με μία επίφαση γλυκύτητας καλοσύνης και αγάπης. Τα ανακατέματα που προκαλεί θεωρεί πως είναι για το καλό του γιου της των εγγονών της και, τέλος, για το καλό της νύφης της.

Άρα, δεν έχει κάποιο λόγο που δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τη νύφη της...

Νομίζω ότι καμία Ελληνίδα πεθερά που έχει γιο δεν έχει κάποιον πολύ σοβαρό λόγο. Υπάρχει αυτός ο παράξενος ανταγωνισμός μεταξύ της μαμάς που έχει τον γιο και της νύφης Η γυναίκα πάντα κρατά έναν μητριαρχικό ρόλο στην ελληνική κοινωνία. Η μαμά έχει πάντα δίκιο, τα κάνει όλα καλύτερα, ενώ η νύφη τα κάνει όλα λάθος και στενοχωρεί τον γιο της. Δυστυχώς αυτό το στερεότυπο της «κακιάς πεθεράς» υπάρχει. Παρατηρώ, όμως ότι έχει διαφοροποιηθεί και ελπίζω ότι με την πάροδο του χρόνου θα εξαλειφθεί εντελώς.

Η ίδια δεν έχει καλές σχέσεις και με τη συμπεθέρα της, την Τζο. Πώς θα εξελιχθεί η σχέση τους;

Η Δέσποινα και η Τζο διαπληκτίζονται, ανταγωνίζονται και ζηλεύει η μία την άλλη, με χαριτωμένο πάντα τρόπο και χιουμοριστικό. Συνήθως, για να υποδυθώ έναν ρόλο, βρίσκω την αιτία των γεγονότων και προσπαθώ με έναν τρόπο... να τον αθωώσω γιατί αλλιώς για μένα δεν έχει νόημα. Η Δέσποινα, λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση, είναι μια γυναίκα χήρα, που έχει στραμμένο όλο το ενδιαφέρον της στον γιο της και στην οικογένειά του. Αυτό μου κρύβει μια μεγάλη μοναξιά που έχει μέσα του αυτός ο άνθρωπος ο οποίος έρχεται από την επαρχία κουβαλώντας αυτή τη ρωγμή, όσο κι αν θέλει να μην την προτάσσει.

Οπότε μου την κάνει πολύ συμπαθή για να την αγαπήσω και να την υποδυθώ, θεωρώ πως ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την Τζο. Είναι δύο γυναίκες που η μία αναγνωρίζει την άλλη γιατί στη βάση τους είναι ίδιες. Ανταγωνίζονται γιατί θέλουν το ίδιο πράγμα. Η Δέσποινα το καλό του γιου της και η Τζο το καλό της κόρης της Η μία λέει άσπρο, η άλλη μαύρο, αλλά στη βάση τους ξέρουν ότι έχουν κοινά. Όταν υπάρχουν τέτοιοι χαρακτήρες όλα αυτά τα στοιχεία μεγεθύνονται με σκοπό να βγει η κωμικότητα των καταστάσεων. Πράγμα που συμβαίνει στη σειρά μας

Τι να περιμένουν οι τηλεθεατές από τη σειρά;

Ο κόσμος έχει ανάγκη να ψυχαγωγηθεί και να γελάσει. Με τη «Φαμίλια» θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο να γελάσει και να ταυτιστεί. Αυτή την ώρα που θα επιλέξει το κοινό να μας δει, είναι σαν να πηγαίνει έναν περίπατο για να ξεσκάσει και να ευχαριστηθεί Βέβαια, το κοινό πολλές φορές είναι απρόβλεπτο. Μπορεί να παρακολουθήσει κάτι, που για τα δικά μου κριτήρια και τη δική μου αισθητική να είναι αδιάφορο, και να του αρέσει για παράδειγμα, τα «Εγκλήματα», που είχαν πολύ δυνατό σενάριο, στην αρχή δεν άρεσαν στον κόσμο. Στην πορεία, ξεκίνησε να τα παρακολουθεί μετά μανίας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια