Δανάη Μπάρκα: «Έχω υποστεί περισσότερο bullying για το ποια είναι η μαμά μου, παρά για την εμφάνισή μου»

Χρήστος Παναγούλης
1
Η Δανάη Μπάρκα έρχεται στο πρωινό του MEGA, που κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου. Η νεαρή ηθοποιός έδωσε συνέντευξη στον Γιάννη Βίτσα και στο περιοδικό «7 Μέρες TV», δίνοντας μα μια πρώτη γεύση για όσα πρόκειται να δούμε στην νέα της εκπομπή.

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της εκπομπής σου “Πάμε Δανάη”. Τα συναισθήματά σου;
“Νιώθω μεγάλη χαρά, γιατί θεωρώ ότι το να έχεις βήμα στην τηλεόραση ειδικά σε τόσο δύσκολες εποχές είναι σημαντικό. ‘Έχουμε περίσσια αισιοδοξία ως ομάδα. Προσωπικά αισθάνομαι παράλληλα αγχωμενη, όχι μόνο για το αν θα πάει καλά η εκπομπή, αλλά και γιατί επιθυμώ να βγάλω ασπροπρόσωπους τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν. Έχω μεγάλη αγωνία για το αν ο κόσμος ταυτιστεί με τη φρεσκάδα αλλά και ό, τι νέο φέρουμε, γιατί η αλήθεια είναι πως η συνήθεια είναι ένα μεγάλο όπλο. Παρατηρώ και από τον εαυτό μου με πόση δυσκολία αλλάξω συνήθειες στη ζωή μου. Οι τηλεθεατές είναι εξοικειωμένοι στο να βλέπουν συγκεκριμένα προγράμματα σε συγκεκριμένα κανάλια. Το να αλλάξει ο δέκτης είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλους μας. ‘Έχουμε δημιουργήσει μία δυνατή και ενδιαφέρουσα ομάδα, έχουμε να πούμε όμορφα πράγματα οπότε εν κατακλείδι δεν θεωρώ ότι υπερτερεί η χαρά της αγωνίας”.

Συγκέντρωσες όντως μία ενδιαφέρουσα ομάδα στην εκπομπή.
Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Μίνω Θεοχάρη, τον Άρη Καβατζίκη, την Ελιάνα Χρυσικοπούλου, το Βαγγέλη Γιαννόπουλο, τη Σισσυ Καλλινη και τον Απόστολο Ρουβά. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθήσαμε με τους ανθρώπους του καναλιού να βρούμε ανθρώπους με ενδιαφέρουσες ιδέες και απόψεις, που αγαπούν αυτή τη δουλειά και έχουμε κοινή αισθητική. Παρά το ότι ορισμένοι εξ’ αυτών είναι πολλά χρόνια στην τηλεόραση όπως ο Άρης (σ.σ. Καβατζίκης) και η Ελιάνα (σ.σ. Χρησικοπούλου) είναι πρόσωπα με τηλεοπτική φρέσκια άποψη και πορεία ενώ η εμπειρία τους είναι πολύτιμη για εμάς.

Είχες λόγο για την ομάδα της εκπομπής;
Φυσικά. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι στα πρώτα ραντεβού ήμουν πάρα πολύ επικεντρωμένη στο να ακούσω ότι θα μου πει το κανάλι. Όπως καταλαβαίνεις όταν ένα κανάλι έχει στο τιμόνι του τον Πέτρο Μπούτο δε νομίζω ότι χωράνε περιθώρια αμφισβήτησης ή αμφιβολίες.

Σε σόκαρε όταν σου πρότεινε συνεργαστείτε;
Με σόκαρε. Όμως επειδή είχε επιχειρήματα μου έκανε κλικ. Γιατί πρέπει να σου πω ότι πολλά χρόνια τώρα με πλησιάζουν για εκπομπές και είμαι φοβισμένη και τρομοκρατημένη με την τηλεόραση.

Για ποιο λόγο;
Γιατί θεωρώ ότι στην τηλεόραση υπερεκτίθεσαι και πρέπει να έχεις γύρω σου μία απίστευτα καλή ομάδα.

Τι σου είπε η Βίκυ Σταυροπούλου όταν της ανακοίνωσες τη συνεργασία σου με το κανάλι;
Της ανέφερα την αρχική πρόταση. Ήταν συγκρατημένα χαρούμενη και μου είπε ότι τα κανάλια δε βάζουν ούτε τις συμπάθειες, ούτε τις γνωριμίες πάνω από τη δουλειά. Με ενθάρρυνε να το προσπαθήσω, να το δοκιμάσω να το χαρώ, να μην αλλοιώσω σε καμία περίπτωση το χαρακτήρα μου, να είμαι ο εαυτός μου και να παρουσιάσω αυτό που ήθελα να δω εγώ ως τηλεθεάτρια.

Κατά καιρούς οι αναρτήσεις σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν και κοινωνικές προεκτάσεις. Γενικότερα έχω αντιληφθεί ότι δίνεις μηνύματα στους συνομηλίκους σου. Πρόσφατα ανέβασες μία φωτογραφία σου με μαγιό και στη λεζάντα ανέφερες “Να αγαπάτε το σώμα σας, να φοράτε ότι θέλετε. Η ομορφιά βρίσκεται μέσα μας Απομακρυνθείτε από τους τοξικούς ανθρώπους” Έχεις δεχθεί ποτέ μπούλινγκ;
Άμεσα δεν έχει τύχει να δεχθώ για το σώμα μου και δεν το λέω αλαζονικά. Έχω υποστεί περισσότερο
bullying για το ποια είναι η μαμά μου, παρά για την εμφάνισή μου. Είχε δημιουργηθεί γύρω μου ένα τείχος με πολλή αγάπη, που δεν άφηνε οποιαδήποτε κακία και κακεντρέχεια να περάσει. Παρ’ όλα αυτά, ούσα ηθοποιός, υπήρχαν και υπάρχουν στιγμές που ορισμένοι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να με πληγώσουν λέγοντας ότι για μένα τα πράγματα είναι πιο εύκολα λόγω γνωριμιών.

Στεναχωριέσαι όταν το ακούς;
Αναλόγως. Μέχρι στιγμής, ευτυχώς, δεν έχει πέσει στα αυτιά μου να το έχει σχολιάσει κάποιος άνθρωπος που θαυμάζω. Το λένε κυρίως όσοι έχουν ως κυρίαρχη σκέψη να αναφέρουν κακίες και κακεντρέχειες για τους άλλους. Πατάνε πάνω σε αυτό. Αν κάποιος μπει στη θέση μου νομίζω ότι είναι εύκολο να αντιληφθεί πόσο δύσκολο και ψυχοφθόρο είναι το να είσαι συγγενής ενός ονόματος όπως η μαμά μου ή Χρήστος (σ.σ. Χατζηπαναγιώτης) . Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων που είχαν διάσημους συγγενείς και δεν κατάφεραν να κάνουν αυτά που ονειρεύονται. Ίσα-ίσα για μας μερικές φορές οι ταμπέλες που μπαίνουν είναι δυνατότερες από την τύχη μας και τα ταλέντα μας.

Σε φόβισε ποτέ αυτό;
Πάρα πολύ. Και ακόμα με φοβίζει! Δεν το δείχνω γιατί γενικά δε δείχνω τις αδυναμίες μου. Προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά. Με στεναχωρεί πολύ να πιστεύει ένας άνθρωπος ότι επειδή η μαμά μου είναι αυτή που είναι ήταν πιο εύκολα τα πράγματα για μένα. Παρ’ όλα αυτά επειδή η επικοινωνία με τον κόσμο είναι μία ανάγκη που είχα από πολύ μικρή χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία μέσω της εκπομπής να λέω τα πράγματα από τη δική μου πλευρά όπως έχουν.

Διάβαζα, κατά, καιρούς διάφορες αναρτήσεις σου για το Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και μου άρεσε που κάποια στιγμή έγραψες “Ο Χρήστος είναι αυτός που διάλεξα για μπαμπάς μου” Είναι πολύ συγκινητικό το ότι εκφράζεσαι με τόση αγάπη για εκείνον.
Είναι όντως συγκινητικό, πα’ ρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα πολλά κοινωνικά ταμπού στη ζωή μας. Ένα από αυτά πιστεύω ότι είναι ακόμα οι μονογονεϊκές οικογένειες και τα παιδιά χωρισμένων γονιών. Εγώ είχα την τύχη να έχω στο μεγάλωμα μου δίπλα μου το βιολογικό μου πατέρα και να μου προκύψει και άλλος πού ήταν ο καλύτερος φίλος της μαμάς μου και έγινε και καλύτερος φίλος- μπαμπάς δικός μου. Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιούμε πόσα πολλά θαύματα κάνει η αγάπη. Γιατρεύει όλες τις πληγές. Η αγάπη λοιπόν του Χρήστου ήταν ένα θαύμα στη ζωή μου. Ελπίζω αυτό να είναι παράδειγμα και για άλλες οικογένειες που μπορεί να ταυτιστούν. Προσωπικά μεγάλωσα με περισσή αγάπη, με έναν υπέροχο μπαμπά και έναν υπέροχο Χρήστο. Αυτό είναι κάτι που μέσα από την εκπομπή σίγουρα θα ήθελα να ειπωθεί και σίγουρα θα έχουμε θέματα ανθρώπινου και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Απέναντί σου λοιπόν θα έχεις τη Φαίη Σκορδά, την Κατερίνα Καραβάτου, τη Σταματίνα Τσιμτσιλή και την Ελεονώρα Μελέτη. Τι ξεχωρίζεις στις τέσσερις παραπάνω κυρίες και ποια, αν θες, είναι η δική σου διαφορετικότητα;
Η καθεμία από τις κύριες που προανέφερες είναι άξιες σεβασμού, κάνουν επί πολλά χρόνια τη δουλειά που σημαίνει ότι τα έχουν καταφέρει. Δε μπορεί κανείς να τις αμφισβητήσει. Είναι γυναίκες με εμπειρία, καριέρα. Έχουν το δικό τους κοινό και αισθητική. Άρα ας αρχίσουμε από τα βασικά. Δεν πάω να τις δω ανταγωνιστικά. Θα ήμουν ανόητη! Θα ήταν θράσος αν έλεγα ότι θα βγω εγώ και θα κατατροπώσω τις γυναίκες που κάνουν αυτή τη δουλειά τόσα χρόνια. Τις σέβομαι πάρα πολύ και θαυμάζω κάθε μία για ξεχωριστό λόγο. Μία από τις διαφορές που πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε είναι ο παλμός της γενιάς μας. Δηλαδή ότι εγώ θα μεταφέρω τον παλμό τα άγχη και τις αγωνίες της δικής μου γενιάς. Στην ομάδα της εκπομπής έχουμε ανθρώπους από κάθε ηλικία και κοινωνική κατάσταση. Θα προσπαθήσουμε να ταυτιστούμε με τους τηλεθεατές και να μεταφέρουμε την αισιοδοξία το κέφι και το πάθος που έχουμε μέσα μας.

Η τελευταία σου μεταγραφή από το Νίκο Μουτσινά είναι ο Μίνως Θεοχάρης.
Ο Μίνως Θεοχάρης δεν ήταν η τελευταία μου μεταγραφή. Ήταν από την αρχή… Γράφτηκε απλώς τώρα. Ο Μίνως ήταν ο πρώτος άνθρωπος που όταν πήγα στο κανάλι ρώτησα αν θα μπορούσαμε να τον έχουμε στην ομάδα μας.

Φαντάζομαι ότι δε θα σου γράφει κείμενα
Όχι. Δεν θα μου γράφει κείμενα. Θα είναι ο επιμελητής των θεμάτων, των παιχνιδιών. Θα είναι η αισθητική της εκπομπής μαζί με την αρχισυνταξία Αγγελική Κωνσταντοπούλου και τη βοηθό αρχισυντάκτη Κία Παπαδοπούλου. Οπότε ο Μίνως θα ορίζει, θα οργανώνει τις ιδέες μας θα μας λέει τις δικές του.
Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Ο Μινως Θεοχαρης ειναι πραγματικα μια καλη επιλογη για την εκπομπη, μακαρι να παει καλα ωστε να υπαρχουν περισσοτερες επιλογες ,να υπαρχει ανταγωνισμος ωστε να καλυτερευσουν τα πραγματα στην τηλεοραση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !