Η σεναριογράφος Μαρία Γεωργιάδου μίλησε για την νέα της σειρά «Ήλιος»

0

 

Η σεναριογράφος της νέας σειράς του ANT1 «Ήλιος», Μαρία Γεωργιάδου μίλησε στο MyTv για το νέο της αυτό εγχείρημα.

H συνεργασία σας με τον ΑΝΤ1 συνεχίζεται ακόμη μία χρονιά. Πώς νιώθετε για αυτό;

«Συνεργαστήκαμε για τη σειρά «Γυναίκα χωρίς όνομα», τα πράγματα πήγαν πολύ καλά και μένα μου αρέσει που βρίσκομαι με τους ίδιους συνεργάτες, στο ίδιο κανάλι. Είναι άνθρωποι που τους γνώρισα στην πρώτη δουλειά και πια έχουμε αναπτύξει έναν κώδικα, μια εμπιστοσύνη, και αυτό είναι όμορφο».

Σας κάνει να νιώθετε και ασφάλεια;

«Ακριβώς. Νιώθω ότι τα πράγματα που συζητάμε πια ξέρουμε γιατί τα λέμε, ξέρουμε γιατί καταλήγουμε σε κάποια ζητήματα με τον τρόπο που φτάνουμε εκεί. Είναι μία διαδικασία που πλέον δεν είναι άγνωστη και νομίζω ότι από αυτό υπάρχει κέρδος και στις δυο πλευρές».

Φέτος υπογράφετε τη νέα, δραματική καθημερινή σειρά του σταθμού «Ήλιος». Πείτε μας δυο λόγια για την υπόθεση...

«Η υπόθεση έχει να κάνει με ανθρώπινες σχέσεις, με μία μικρή κοινωνία μιας πόλης, της Καβάλας, που οι άνθρωποι, όπως όλοι μας, διανύοντας μία περίοδο ζωής και γυρνώντας πίσω, αναγνωρίζουν λάθη, καταλαβαίνουν ότι κάνουν πράγματα για τα οποία έχουν μετανιώσει -με την καλή έννοια-, όχι ότι γεμίζουν ενοχές για αυτά. Αναγνωρίζουν τι θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει. Όπως βρίσκονται τώρα, σίγουρα συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν πράγματα για τα οποία μετανιώνουν και πολλές φορές είναι καλύτερο να πεις μία αλήθεια, όσο οδυνηρή και να είναι, παρά ένα ψέμα που θα παραμείνει και ποτέ δεν θα καλύψει την αλήθεια που πάντα υπάρχει και είναι δυνατότερη σαν τον Ήλιο, εν προκειμένω, που είναι αυτός που ρίχνει φως σε ένα σκοτάδι που είτε μεταφορικά είτε κυριολεκτικά υπάρχει στη ζωή μας. Υπάρχει ένας μεγάλος έρωτας και το ερώτημα είναι πόσο και αν αντέχει στον χρόνο. Πόσο αυτοί που τον έζησαν παλαιότερο μπορεί να τον ξανανιώσουν ή αν αυτό που νιώθουν είναι μια νοσταλγία και μια διάθεση να επιστρέψουν στο τότε. Επίσης, υπάρχει ένας έρωτας που γεννιέται και πάλι το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα αντέξει στις πιέσεις, στο παρελθόν, σε όσα έρχονται και στοιχειώνουν το μυαλό και την ψυχή των ηρώων. Γιατί ένας έρωτας, για να ζήσει και να ανασάνει, θέλει σταθερότητα, αλήθεια και ουσιαστικά να έχεις έρωτες και αγάπες .Όχι να τα έχεις ξεχάσει αλλά να μην τα κουβαλάς σαν πράγματα που σου γίνονται εμμονές. Το θέμα είναι πόσο οι ήρωες θα βαδίσουν από ένα σκοτάδι προς το φως, από μια πιο μπερδεμένη ψυχολογία σε μια καθαρότητα και πόσο αυτό θα αλλάξει τις σχέσεις μεταξύ τους...

Η σειρά βασίζεται σε ξένο φορμάτ. Φαντάζομαι ότι μέχρι να καταλήξετε στο συγκεκριμένο θα είχατε δει και άλλα. Τι ήταν αυτό που σας κέντρισε το ενδιαφέρον στον «Ήλιο»;

«Οι χαρακτήρες, οι οποίοι θεωρώ πως είναι πολύ ωραίοι γιατί είναι πολύ σύνθετοι. Είναι πολύπλοκοι, όπως είναι οι χαρακτήρες στην πραγματική ζωή. Δεν υπάρχει το καλό και το κακό, ο καθένας έχει το δίκιο του. Υπάρχουν άνθρωποι που απλώς έκαναν τη λάθος επιλογή. Άνθρωποι που βρέθηκαν στο λάθος στρατόπεδο γιατί αγαπούν με λάθος τρόπο ή γιατί θέλουν να επηρεάσουν τη ζωή των άλλων με λάθος τρόπο. Υπάρχει, δηλαδή, στη σειρά αυτή ένα μεγάλο κομμάτι αλήθειας, που δεν είναι πάντα γκρίζα και με δύσκολα πράγματα, αλλά και το στοιχείο της ζωής που είναι αισιόδοξο, χαρούμενο. Υπάρχει αυτή η ισορροπία του χαρούμενου και του θλιμμένου. Είναι πολύχρωμο το τοπίο της σειράς αυτής, και αυτό είναι κάτι που εμένα μου αρέσει πολύ»


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !