Δανάη Μπάρκα: «Σε πολλούς έχει μείνει μία γεύση κίτρινη από τα πρωινάδικα»


Η Δανάη Μπάρκα ετοιμάζεται σε λίγες μέρες να κάνει το πρώτο της τηλεοπτικό βήμα και να μπει δυναμικά στην μάχη των πρωινών εκπομπών. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Τηλεθεατή» μίλησε για αυτήν τη νέα πρόκληση αλλά και για τον ανταγωνισμό που έχει να αντιμετωπίσει ως ανερχόμενη παρουσιάστρια.

Παρακολουθούσατε «πρωινάδικα»;
Ναι, αλλά όχι με αρκετή συνέπεια. Έχω πάει ως καλεσμένη, έχω παρακολουθήσει σε στιγμές πριν φύγω απ’ το σπίτι, αλλά όχι καθημερινά. Ήταν μια ζώνη που ή θα κοιμόμουν ή θα είχα πρόβες ή παράσταση (όταν έκανα παιδικό θέατρο).

Τί σας έρχεται πρώτο στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη «πρωινάδικο»;
Μου έρχεται η λέξη «ταμπού», γιατί ίσως ακολουθούνται κάποια στερεότυπα, ίσως επειδή γενικά οι άνθρωποι έχουμε την τάση να κατηγοριοποιούμε καταστάσεις και θέματα, ίσως επειδή οι ιθύνοντες τα αντιμετώπιζαν έτσι, σε πολλούς έχει μείνει μία γεύση "κίτρινη", ενώ στην ουσία είναι απλά μια ζώνη με εκπομπές. Ο καθένας αντιμετωπίζει την εκπομπή του όπως όπως μπορεί και όπως του επιτρέπουν -δεν εξαρτώνται όλα από έναν άνθρωπο. Γενικά όμως υπάρχει μια «βοή» γύρω από τη ζώνη αυτή. Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ένα συγκεκριμένο τρόπο εκπομπών, κάτι το οποίο ονειρεύομαι να μην ακολουθήσουμε σε εμάς, έτσι ώστε να δώσουμε και μια εναλλακτική πρόταση στον τηλεθεατή. Για να δούμε!

Τί διαφορετικό φιλοδοξείτε να έχει το «Πάμε Δανάη»; 
‘Οπως προείπα, προσπαθούμε να μην πάμε την περπατημένη. Θέλουμε να διαδώσουμε χαρά, κέφι, διακριτικότητα, σεβασμό, φρέσκα θέματα, νέους τρόπους σχολιασμού. Θέλουμε να μάθουμε κι εμείς οι ίδιοι μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε…Προσπαθούμε για το καλύτερο!

Είστε ένα φρέσκο πρόσωπο στην τηλεόραση και σίγουρα εκεί ποντάρει το κανάλι που σας επέλεξε. Πόσο εύκολο είναι να αλλάξουν «παγιωμένες» καταστάσεις, στήλες, θεματολογία, σε μια πρωινή εκπομπή;
Αλλαγή δεν σημαίνει απαραίτητα «κατάργηση μίας παλιάς στήλης». Σημαίνει «παρουσίαση ενός νέου τρόπου» για κάτι. Εκεί ελπίζουμε και γι’ αυτό προσπαθούμε. Να μπορούμε να έχουμε πιο παιχνιδιάρικη διάθεση, λιγότερο σχολιαστική και περισσότερο φιλική.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και δυστυχως η κιτρινιλα συνεχιζει. Μακαρι να δουμε κατι διαφορετικο, οπως και η εκπομπη της Μελετη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με το πάνελ που έχει , μια από τα ίδια.