Ντίνα Νικολάου: «Η τηλεόραση είναι ένα λαϊκό μέσο επικοινωνίας το οποίο αγαπώ πολύ»

0


 Η μαγείρισσα Ντίνα Νικολάου η οποία επέστρεψε στις οθόνες μας με το " Dina's Bakery" στο MEGA,μίλησε στο Youfly.com για την νέα της εκπομπής,για τις προτάσεις που δέχθηκε να είναι κριτής σε μαγειρική εκπομπή και παράλληλα αναφέρθηκε στο "διαζύγιο με τον ANT1. 

Τι είναι για εσάς το «Dina’s Bakery»;

To “Dina’s Bakery” στηρίζεται πάνω σε μια δική μου ιδέα και χαίρομαι ιδιαίτερα που συνεχίζω πλέον αυτή την εκπομπή στο Mega. H εκπομπή μου είναι η χαρά του φούρναρη που λέω εγώ. Όλοι έχουμε μια επιθυμία και μια ανάγκη μέσα από τη ζύμη και από τα καθημερινά που χρειαζόμαστε για τη τροφή μας να ξεχνιόμαστε.

Κι επειδή θεωρώ ότι από το πρωί μέχρι το βράδυ καταναλώνουμε κάποια γνωστά εδέσματα είναι αναγκαίο να μάθουμε να τα κάνουμε στο σπίτι με τα υλικά που εμείς θα επιλέξουμε, με τεχνικές απλές για την οικιακή μαγειρική για να ξέρουμε τι τρώμε.

Ε, λοιπόν αυτές τις τεχνικές για το ψωμί, το κουλούρι, τη πίτα που αποτελούν τη βάση στην οικιακή μαγειρική εκπαίδευση είχα πολύ μεγάλη επιθυμία να τις μοιραστώ με τους τηλεθεατές. Ούτως ή άλλως οι τηλεθεατές που με ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια που κάνω τηλεόραση ξέρουν ότι έχω μεγάλη αγάπη για τις πίτες για τα ζυμάρια για τα ψωμιά και για ότι έχει να κάνει με το φούρνο.

Πόσα πιάτα θα δημιουργείτε καθημερινά;

Σε κάθε εκπομπή θα έχω ένα γλυκό κι ένα αλμυρό. Και ο καλεσμένος μου που θα είναι ή master chef ή pastry chef ή baker chef θα ξεκινάει με βάση μια τεχνική η οποία είναι πολύ σημαντική για τη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία και θα μας δείχνει την τεχνική που θα καταλήγουμε στο έδεσμα.

Η μαγειρική έδειξε να έχει μια μεγάλη δυναμική και κατά τη διάρκεια της καραντίνας αλλά και στη μετά καραντίνα εποχή. Πως το δικαιολογείτε;

Η μαγειρική σαφέστατα απασχολεί τους πάντες γιατί είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε οι ίδιοι χωρίς να υπολογίσουμε ένα παραπάνω κόστος γιατί είναι το καθημερινό φαγητό. Δηλαδή πέρα από το χόμπι είναι η ανάγκη. Η ανάγκη ότι πρέπει να τραφούμε. Όταν λοιπόν μπορείς το χόμπι να το διαπραγματεύεσαι με την ανάγκη αυτό από μόνο του δημιουργεί επιτυχία.

Από την άλλη θεωρώ ότι οι άνθρωποι έχουν σχέση με τη μαγειρική γιατί είναι και αγχολυτική. Δηλαδή μετά από δύσκολη κουραστική μέρα στη δουλειά μας ένα δεκαλεπτάκι μπροστά σε μια κατσαρόλα που βράζει και βγαίνουν αρώματα και εσύ ασχολείσαι με το αν θα βάλεις λίγο ή πολύ αλάτι ή ποια μπαχάρια θα βάλεις ή πως θα κόψεις πιπεριές έρχεται να ξεκουράσει λίγο το μυαλό και να σε βάλει σε μια άλλη κατάσταση.

Βλέπουμε χρόνο με το χρόνο τις εκπομπές μαγειρικής να κυριαρχούν στη τηλεόραση. Που νομίζετε ότι οφείλετε αυτή η επιτυχία;

Κατ’ αρχάς θεωρώ ότι οι τηλεθεατές κάτι έχουν να πάρουν από όλες αυτές τις εκπομπές μαγειρικής. Είναι χρήσιμο να βλέπεις εκπομπές μαγειρικής γιατί ακόμη και να μη φτιάξεις μια συνταγή όπως τη δεις θα δεις κάποια προϊόντα, θα δεις τη χρήση τους, θα δεις τη σχέση του ανθρώπου για το πως τα επεξεργάζεται και πως τα χρησιμοποιεί. Βλέποντας μαγειρική ξεκουραζόμαστε, ξεχνιόμαστε από τα προβλήματα μας. Και δεν συμφωνώ με τη θεωρία ότι εμείς δεν έχουμε να φάμε και μας δείχνουνε φαγητά ακριβά κτλ.

Ένα ιδιαίτερα δημοφιλές πρόγραμμα που έχει να κάνει με το κομμάτι της μαγειρικής είναι το Master Chef του Star. Εσείς το βλέπετε;

Το γνωρίζω το συγκεκριμένο πρόγραμμα και από τη Γαλλία που δραστηριοποιούμε επαγγελματικά. Εγώ σαν επαγγελματίας μου είναι λίγο βαρετό να το δω.

Είναι έντονο το στοιχείο του ριάλιτι σε αυτό το παιχνίδι;

Στην Ελλάδα είναι λίγο παραπάνω προφανώς γιατί βλέπουν ότι δημιουργεί τηλεθέαση.

Σας ενοχλεί αυτή η ριαλιτο- κατάσταση;

Η τηλεόραση έχει τους δικούς της κανόνες όπως και η τηλεθέαση.

Εσείς θα μπορούσατε να είστε κριτής σε ένα τέτοιο παιχνίδι;

Ναι με λιγότερο ριάλιτι. Να είχε σχέση με το θέμα της μαγειρικής και χωρίς να δημιουργεί αυτή την ανάγκη στους παίκτες να φτάσουν σε υπερβολές. Εμένα με ενδιαφέρει οτιδήποτε που είναι χρήσιμο. Και πολλές φορές μου το έχουν πει άνθρωποι της τηλεόρασης ότι παραείναι παιδαγωγικό το στυλ μου για ψυχαγωγική τηλεόραση. Αν ήταν κάτι που θα μπορούσε να εξελίξει τη μαγειρική τέχνη σαφώς θα μπορούσα να συμμετέχω.

Σας έχουν κάνει πρόταση συνεργασίας;

Ναι μου έγινε αλλά συνέπεσε να έχω τη δικιά μου εκπομπή και να μη βολεύει.
Τρώτε με ευχαρίστηση φαγητά που μαγειρεύουν φίλοι οι συγγενείς σας;
Φυσικά και τρώω. Οι μαμάδες μας και οι γιαγιάδες μας μεταφέρουν όλη τους τη καλή διάθεση και ενέργεια μέσα από το φαγητό και πραγματικά το κάνουν τροφή. Σε τρέφει και σε κάνει καλό. Και αυτό το φαγητό το απολαμβάνω.

Το διαζύγιο με τον ANT1 ήταν βελούδινο;

Ναι κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε. Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπομπών μου και δεν ανανεώσαμε για την επόμενη χρονιά.

Ποια είναι τα σχέδια σας για τη συνέχεια;

Η τηλεόραση είναι ένα λαϊκό μέσο επικοινωνίας το οποίο αγαπώ πολύ και με βοηθάει να δείχνω τη δουλειά μου και να επικοινωνώ αυτό που κάνω. Αλλά η δουλειά μου είναι να ασχολούμαι με τη γαστρονομία. Τα τελευταία χρόνια αυτό που με ενδιαφέρει και κάνω με πολύ μεγάλο πάθος είναι να ταξιδεύω την ελληνική γαστρονομία σε όλο τον κόσμο μέσα από τα διάφορα φεστιβάλ γαστρονομίας που γίνονται και να δημιουργώ τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να προχωρήσουμε όσο γίνεται πιο έντονα και πιο ωραία και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα ελληνικό γαστρονομικό τουρισμό.

Θεωρώ ότι έχει έρθει η ώρα να μεθοδεύσουμε όλο αυτό και να κινηθούμε προς τα εκεί. Ανήκω και σε μια ομάδα εργασίας που έχει συγκροτήσει το υπουργείο τουρισμού και ασχολούμαι πάρα πολύ με τον γαστρονομικό τουρισμό.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !