«Η Ναταλία Γερμανού είναι ένα από τα τηλεοπτικά πρόσωπα που εκτιμώ απεριόριστα»

0

Στο Youfly.com παραχώρησε συνέντευξη η παρουσιάστρια Σοφία Τσίπα που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο τι ρόλο θα έχει στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού ενώ μίλησε και για την αποχώρηση της από τον ΣΚΑΪ. 
Τι ήταν αυτό που σας έκανε να πείτε το «ναι» στην πρόταση της Ναταλίας Γερμανού;
Το ταξίδι και η Ναταλία. Μετά το restart του τελευταίου ενάμιση χρόνου νιώθω έντονα την ανάγκη του ταξιδιού. Πριν από αυτή τη συνεργασία σχεδίαζα ένα project με ταξίδια σε όλο τον κόσμο αλλά πάγωσε λόγω Κορωναιού.
Έτσι λοιπόν όταν ήρθε η πρόταση αυτή από τον Alpha είπα αμέσως ναι. Θέλω να ταξιδέψω στην Ελλάδα ξανά, 10 χρόνια μετά τα «Γυρίσματα» την ταξιδιωτική εκπομπή με την οποία έκανα το ξεκίνημά μου τότε στον Σκάι. Να επισκεφθώ τα ίδια μέρη αλλά και καινούρια που δεν πρόλαβα να πάω τότε. Βλέποντάς τα όλα αυτά βέβαια με μια άλλη ματιά. Πιο ώριμη αλλά και πιο φρέσκια.
Το όνομα της Ναταλίας Γερμανού έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο να αποδεχθώ την πρόταση με ενθουσιασμό και αποτέλεσε εγγύηση για εμένα.  Είναι ένα από τα τηλεοπτικά πρόσωπα που εκτιμώ απεριόριστα για το πνεύμα, το χιούμορ αλλά και για την αξιοπρέπειά του στην σαρκοβόρα πολλές φορές τηλεόραση.
Ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος σας στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται»;  
Έχω αναλάβει να επιμεληθώ και να παρουσιάσω την ταξιδιωτική στήλη της εκπομπής. Θα γυρίσω την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη αναδεικνύοντας τις ομορφιές και τους ανθρώπους της.
Σε ποια μέρη θα μας ταξιδέψετε και τι διαφορετικό να περιμένουμε να δούμε;
Στόχος μου είναι να ταξιδέψω σε όλη την Ελλάδα. Να πατήσω κάθε σπιθαμή της  και να την παρουσιάσω στο κοινό.
Από αγαπημένους και κοσμοπολίτικους προορισμούς μέχρι δύσκολους, δύσβατους, ακριτικούς προορισμούς. Θέλουμε να παρουσιάσουμε τις ομορφιές αυτής της πληθωρικής από φυσικό πλούτο χώρας. Να αποτυπώσουμε ωστόσο σημεία ανεξερεύνητα και άγνωστα στους πολλούς αλλά και να δώσουμε λόγο και φωνή στους ξεχωριστούς ανθρώπους της.
Η ματιά μας είναι global, μοντέρνα, φρέσκια, νεανική με σεβασμό στην παράδοση και την εντοπιότητα.
Σοφία Τσίπα: «Η Ναταλία Γερμανού αποτελεί εγγύηση»
Πως θα λέγεται η ενότητα που θα παρουσιάζεται;
Ο τίτλος της ενότητας είναι: «Για πού το ‘βαλες Σοφία;». Νονά της στήλης ποιος άλλος από την πάντα πνευματώδη Ναταλία Γερμανού.  
Πώς είναι η σχέση σας με τα υπόλοιπα μέλη της εκπομπής; Έχετε δέσει ως ομάδα;
Όλα τα μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας τα γνώρισα μια εβδομάδα πριν. Δεν γνώριζα κανέναν νωρίτερα. Αυτό από μόνο του είναι μια πρόκληση σε ένα περιβάλλον εργασίας. Στην αρχή το αίσθημα είναι σαν την πρώτη ημέρα στο σχολείο.
Μια εβδομάδα μετά λοιπόν έχω να πω πως το καινούριο μου σχολείο είναι σούπερ. Πρόλαβα καλό θρανίο σε γωνία, μου έτυχε καλή διπλανή… και όλη η ομάδα πετάει. Αρχίσαμε να δενόμαστε πολύ γρήγορα και φοβάμαι πως θα μου λείψουν γιατί τον περισσότερο χρόνο θα είμαι σε ταξίδια εκτός Αθήνας.
Το καλό κλίμα είναι σημαντικό σε μια ομάδα και σε αυτό βοηθά πολύ ο αρχισυντάκτης της εκπομπής Βασίλης Δρυμούσης.
Θα ήθελα να γυρίσουμε τον χρόνο στη μέρα που σας ανακοινώθηκε ότι σταματάει η συνεργασία σας με τον Σκάι. Πώς αισθανθήκατε;
Μπορεί η συνεργασία μου με τον Σκάϊ να μην ήταν στην καλύτερή της φάση το τελευταίο εκείνο διάστημα, ωστόσο από την πλευρά μου δεν τολμούσα ψυχικά να φύγω γιατί είχα συναισθήματα για το κανάλι και τους ανθρώπους του. Ο Σκάϊ ήταν για 10 ολόκληρα χρόνια η τηλεοπτική μου οικογένεια άλλωστε.
Έτσι λοιπόν το πρωινό εκείνο που μου ανακοινώθηκε η απόλυσή μου οφείλω να ομολογήσω ότι αισθάνθηκα αδειασμένη. Ένιωσα μέσα μου ένα μεγάλο κενό. Δεν άφησα όμως από την πρώτη κιόλας στιγμή κανένα αρνητικό συναίσθημα να μπει μέσα μου και να με δηλητηριάσει.
Από την επόμενη κιόλας ημέρα σκέφτηκα πως θα εξελίξω τον εαυτό μου και ποιο θα είναι το επόμενο επαγγελματικό μου βήμα.  Πάντα θυμάμαι με πολύ αγάπη τον Σκάϊ, το κανάλι που δούλεψα σκληρά για 10 χρόνια και κατάφερα να υλοποιήσω εκεί κάποια από τα όνειρά μου. Ο Σκάϊ άλλωστε μου έδωσε κάποτε ψωμί αλλά και επαγγελματικές ευκαιρίες.
Ασχολείστε και με την ποίηση…
Γράφω στίχους ναι. Έχω εκδώσει τρείς ποιητικές συλλογές τη «Χασμωδία»  από τις εκδόσεις  Momentum, το «Στεντόρεια» από τις εκδόσεις Φερενίκη και τις «Αβαρίες» και πάλι από τις εκδόσεις  Μomentum.
Από πότε γράφετε και τι είναι για σας η ποίηση;
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μια ευαισθησία με τους στίχους των ποιητών και μάλιστα σκάρωνα δειλά-δειλά τα δικά μου μικρά στιχάκια και αργότερα ποιήματα.
Επειδή η διάθεσή μου αυτή φαινόταν κάπως παράξενη, αλλόκοτη στους γύρω μου και επειδή ένιωθα την ανάγκη να κοινωνικοποιηθώ περισσότερο κατά την περίοδο της πανεπιστημιακής μου εκπαίδευσης η ενασχόλησή μου αυτή σταμάτησε. Ξεκίνησε όμως και πάλι 5 χρόνια πριν.
Αφορμή στάθηκε μια αποτρόπαια συνθήκη που στιγμάτισε τη ζωή μου. Από τότε είδα την ποίηση ως ανάγκη. Και συνειδητοποίησα για ακόμη μια φορά αυτό που πάντα γνώριζα βαθιά μέσα μου: Πως η ποίηση είναι πυξίδα τόσο για αυτόν που γράφει όσο και για εκείνον που διαβάζει.
Να σας θυμίσουμε ότι πέρα από τη Σοφία Τσίπα, στην εκπομπή συμμετέχει και η Εβελίνα Νικόλιζα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !