Δανάη Μπάρκα: "Έχω υποστεί αρκετό bullying για τα χρόνια που δουλεύω."


Στο Down Town παραχώρησε συνέντευξη η Δανάη Μπάρκα, μίλησε για το νέο της τηλεoπτικό βήμα μιας και θα παρουσιάζει εκπομπή το MEGA-λο κανάλι, παράλληλα   αποκάλυψε πως υπήρξε θύμα bulling λόγω του ότι η μητέρα της είναι Βίκυ Σταυροπούλου. 
Με το πρωινό ξύπνημα πώς τα πάμε;
Πάρα πολύ χάλια! Εγώ κοιμάμαι συνήθως στις πέντε το πρωί και ξυπνάω μεσημέρι. Τώρα τελευταία, ξυπνάω έντεκα με δώδεκα. Αλλά από τον Σεπτέμβρη, στις έντεκα θα είναι ήδη για μένα μεσημέρι. Θα τρώω μακαρονάδες. Θα το κάνω και αυτό. Ό,τι ώρα μου πούνε. Θα μπαίνω στο αμαξάκι μου, θα βάζω μουσική και ο Θεός βοηθό. 
Τώρα δίνεις άλλη μία συνέντευξη, αλλά από Σεπτέμβρη θα παίρνεις εσύ συνεντεύξεις. Πώς σου φαίνεται αυτή η αλλαγή ρόλων;
Μου αρέσει που θα μου δοθεί η ευκαιρία να ρωτήσω πράγματα που δεν έχω ακούσει να ρωτάνε. Στα έξι χρόνια που δουλεύω στο θέατρο και δίνω κάποιες συνεντεύξεις, ξέρω τι βαριέμαι να απαντάω, για ποια πράγματα θέλω να μιλήσω και τι μπορεί να με προσβάλει. Θα προσπαθήσω μέσα από τις κουβέντες που θα κάνουμε στην εκπομπή να έρθουμε πιο κοντά με τους ανθρώπους που θα μας βλέπουν. Νομίζω ότι, με την κρίση που περνάμε αυτή την περίοδο, πρέπει να προάγουμε την ανθρωπιά. Να είμαστε κοντά ο ένας στον έχει χαθεί αυτό τα τελευταία χρόνια, γίναμε όλοι πιο σκληροί. Στόχος μου, λοιπόν, είναι να καλλιεργήσουμε την ευσυναίσθηση και το χαμόγελο. Δεν ξέρω πόσο εύκολος μπορεί να είναι αυτός ο στόχος σε μια τόσο ανταγωνιστική τηλεοπτική ζώνη. Δεν νομίζω να θυσιάσω στον βωμό της εμπορικότητας την ανθρωπιά μου, το ήθος μου, αυτό που είμαι. Ελπίζω οι ανάγκες που έχω ως τηλεθεάτρια να συμπέσουν με τις ανάγκες και άλλων ανθρώπων.
Η Δανάη Μπάρκα μίλησε και για τα αρνητικά σχόλια που έχει δεχτεί κατά καιρούς, είτε για την εμφάνισή της, ειδικά πρόσφατα, όταν αποφάσισε να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών της.
Τα τελευταία χρόνια, βλέπω τηλεόραση πολύ επιλεκτικά και συνήθως διαλέγω προγράμματα που με κάνουν να χαμογελάω, να παίρνω κάτι, να σκέφτομαι χωρίς να κουράζομαι, προγράμματα που μου αφήνουν μια αισιόδοξη νότα. Αυτός είναι και ο δικός μου στόχος στην εκπομπή. Οτιδήποτε μπορεί να φανεί διαφορετικό ανάλογα με την αισθητική που το παρουσιάζεις. Τα ίδια πράγματα μπορούν να ειπωθούν με άλλον τρόπο. Για παράδειγμα, πριν από λίγο καιρό είχα βάψει τα μαλλιά μου ξανθά. Τώρα, τα επανέφερα στο φυσικό τους. Παρατήρησα ότι στα σχόλια στο instagram κάποιοι μου έγραφαν: «Ευτυχώς που τα άλλαξες, ήταν χάλια τα μαλλιά σου ξανθά» και άλλοι: «Είσαι πολύ γλυκιά με το φυσικό σου χρώμα, να μην τα αλλάξεις ξανά». Αυτά τα δύο σχόλια λένε στην ουσία το ίδιο πράγμα, αλλά με εντελώς διαφορετικό τρόπο και διαφορετική προσέγγιση.
Βέβαια, τώρα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για ακόμη περισσότερα σχόλια.
Νομίζω πως κανείς άνθρωπος δεν είναι προετοιμασμένος να εκτεθεί ξέροντας ότι θα υπάρξει η «σταύρωση», η κακεντρέχεια ή ενδεχομένως και το βρισίδι. Για να είμαι ειλικρινής, έχω υποστεί αρκετό bullying για τα χρόνια που δουλεύω. Λόγω του ότι η μαμά μου είναι μια επιτυχημένη πρωταγωνίστρια χρόνων, με έχουν βάλει πολλές φορές στο στόχαστρο και έχω κληθεί άθελα μου να προσπαθώ να αποδείξω πως ό,τι κάνω, το κάνω επειδή το αγαπάω και με εκφράζει και όχι επειδή μου είναι εύκολο. Γιατί δεν είναι! Ας μη γελιόμαστε. Είμαι όμως έτοιμη να προσπαθήσω να κερδίσω και τους δύσπιστους. Στόχος μας είναι να υπάρξει κάτι φρέσκο, να δείξουμε μια νέα αισθητική, να φτιάξουμε λίγο το κέφι μας, ρε παιδί μου.
Πώς ορίζεται το «φρέσκο» σε μια καθημερινή πρωινή εκπομπή;
Το «φρέσκο» δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι καινούργιο. Δεν θα πάμε να κάνουμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. «Φρέσκο» μπορεί να είναι κάτι που έχεις ήδη δει, δοσμένο όμως με έναν άλλον τρόπο. «Φρέσκο» θεωρώ την ευγένεια, το να μη στεναχωρούμε κανέναν, να μην κρίνουμε. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πολλούς ανθρώπους που έχουν βήμα να μιλάνε άσχημα για άλλους ανθρώπους, να πετάνε μπηχτές, να ειρωνεύονται. Που, μεταξύ μας, δεν νομίζω κιόλας ότι είναι το ζητούμενο για έναν άνθρωπο που κάθεται στον καναπέ του και σε βλέπει. Είναι πολύ ξεπερασμένο πια το κίτρινο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια