Προσλήψεις στην ΕΡΤ

Χρήστος Παναγούλης
0

Στην πρόσληψη 13 εργαζομένων προχωράει η ΕΡΤ, έχοντας το πράσινο φως από την κυβέρνηση της ΝΔ, σε αντίθεση με την εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Τότε υπήρχε η κάθετη άρνηση του τότε υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για την πρόσληψη συνολικά 220 εργαζομένων με 18μηνη σύμβαση σε ειδικότητες που είχε ανάγκες η ΕΡΤ, εξαιτίας της σύγκρουσής του με τον τότε αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά.

Με απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ, η Γενική Διεύθυνση Marketing και Εμπορικής Εκμετάλλευσης θα προκηρύξει έξι θέσεις για παραγωγές μυθοπλασίας. Πρόκειται για τρεις μοντέρ, 1 παραγωγό, 1 κειμενογράφο και έναν υπεύθυνο έργου μυθοπλασιών. Επίσης, η Γενική Διεύθυνση Προγράμματος θα προχωρήσει σε προκήρυξη για επτά άτομα  του έργου της παραγωγής ή παρουσίασης συγκεκριμένου αριθμού εκπομπών τηλεοπτικού, ραδιοφωνικού ή διαδικτυακού προϊόντος. Πρόκειται για δύο γραφίστες (με εξειδίκευση στο 3D animation), για την παραγωγή του τηλεοπτικού κεντρικού δελτίου ειδήσεων, δύο ραδιοφωνικούς παραγωγούς για τις ενημερωτικές ραδιοφωνικές εκπομπές της πρωινής και μεσημβρινής ζώνης, έναν καλλιτεχνικό διευθυντή για την παραγωγή του κεντρικού τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ ΑΕ, έναν βοηθό παραγωγής για τις ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές της πρωινής και μεσημβρινής ζώνης και έναν δημοσιογράφο-παρουσιαστή, διερμηνέα νοηματικής γλώσσας.

Στην Γενική Διεύθυνση Αρχείου προσλήφθηκαν πέντε εργαζόμενοι, με εργολαβικό αντάλλαγμα 9.060 ευρώ πλέον εισφορών και ΦΠΑ, οι μοντέρ Σταμάτης Δημητράκης, Λεωνίδας Δρογκάρης, Δήμητρα Κόλλια και οι σχεδιαστές Χαράλαμπος Παπαδόπουλος και Νικόλαος Βογιατζής, για την εκτέλεση του έργου της διαχείρισης καταλογογράφησης και ταξινόμησης των προγραμμάτων στη βάση δεδομένων του Αρχείου. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως για μια τέτοια εργασία, η οποία περιλαμβάνει και ενημερωτικά προγράμματα που αναφέρονται σε πολιτικά γεγονότα, δεν προσελήφθη δημοσιογράφος.

 Τεχνικό προσωπικό… μαθητείας

Τα κενά σε τεχνικό προσωπικό θα τα καλύψει η ΕΡΤ με μαθητές πρακτικής εξάσκησης. Η απόφαση για την απασχόληση συνολικά 161 μαθητών από ΕΠΑΛ και σχολές ΟΑΕΔ εγκρίθηκε από το ΔΣ της εταιρείας. Με αυτόν τον τρόπο η κρατική τηλεόραση σκοπεύει να καλύψει τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στο Ραδιομέγαρο σε κρίσιμους τομείς τεχνολογίας, ειδικά μετά τη συνταξιοδότηση δεκάδων τεχνικών. Το κόστος μισθοδοσίας για 161 απασχολήσιμους μαθητές ανέρχεται στο ποσό των 240.000 ευρώ, που θα καλυφθεί την τριετία 2020 – 2022. Συγκεκριμένα, η ΕΡΤ θα προσλάβει για μαθητευόμενους 60 μαθητές των ΕΠΑΛ, 51 των ΕΠΑΣ, 38 από τα ΙΕΚ του υπουργείου Παιδείας και 12 μαθητές των ΙΕΚ του ΟΑΕΔ. Οι 161 απασχολήσιμοι μαθητές θα εργαστούν σε ειδικότητες τεχνικών ηλεκτρονικών και υπολογιστικών συστημάτων, δικτύων τηλεπικοινωνιών, εφαρμογών πληροφορικής, μηχανολογικών εγκαταστάσεων, γραφικών τεχνικών και εκτυπώσεων, γραφιστικών τεχνών και πολλές ακόμη.

typologies

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !