Κορονοϊός: Εμβόλιο ως το τέλος του 2020;

Πολύ κοντά στην δημιουργία εμβολίου για τον Covid-19 βρίσκονται οι επιστήμονες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδος & Κύπρου, Έλενα Χουλιάρα στο «Live News» και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Εκτιμούμε ότι τα τελικά αποτελέσματα από τις μελέτες φάσης ΙΙ/ΙΙI θα είναι διαθέσιμα το τελευταίο τρίμηνο του 2020 και εφόσον το εμβόλιο εγκριθεί από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές μπορεί να είναι έτοιμο προς διάθεση.

Τα έως τώρα δεδομένα ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό και μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε τα σχέδιά μας για την παρασκευή του εμβολίου σε κλίμακα, ώστε να διασφαλιστεί η ευρεία και ισότιμη πρόσβαση σε ολόκληρο τον κόσμο, σε τιμή κόστους κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η AstraZeneca έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια, σε πρώτη φάση, 400 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου, με την Ελλάδα να λαμβάνει 700.000 δόσεις ανά μήνα και 3 εκατομμύρια δόσεις συνολικά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια