Μιμή Ντενίση: Το κείμενο για την Αγιά Σοφιά και η απάντηση του τούρκου Μουράκ Χακί

0

Με ένα μακροσκελές κείμενο στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram η γνωστή ηθοποιός Μιμή Ντενίση θέλησε να εκφράση τα όσα νιώθει για την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά, το εμβληματικό βυζαντινό μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί.

«Ετούτος ο Ναός δεν είναι έργο ανθρώπων. Είναι έργο Θεού. Με την δική Του καθοδήγηση έγινε. Γι αυτό κανείς δεν θα μπορέσει να τον καταστρέψει Ποτέ. Κι αν Κάποτε πέσει η Πόλη σε χέρια των κατακτητών, η Αγία Σοφία θα τους θυμίζει πως ο Θεός διάλεξε αυτή τη Πόλη κι αυτόν το Λαό για να χτιστεί ο μεγαλύτερος Οίκος της Λατρείας του. Κι αν Κάποτε οι Βάρβαροι σβήσουν όλα τα καντηλέρια της, θα μείνει ο Ήλιος να φωτίζει τα αναρίθμητα παράθυρα της για να βλέπουν οι ναυτικοί από τον Βόσπορο και οι περαστικοί από την Πόλη, και να μην χάνουν τη Πίστη τους στην Ελλάδα και στην Ορθοδοξία!» Από το έργο μου, "Θεοδώρα, η Αγία των Φτωχών". 1995» ήταν η ανάρτηση της Μιμής Ντενίση.


Ο Τούρκος ηθοποιός, Μπουράκ Χακί, σχολίασε τα όσα έγραψε η ηθοποιός βάζοντας μια λυπημένη φατσούλα κάτω από την ανάρτηση της. 

«Αγαπητέ Μπουράκ είναι ένα μνημείο που πρέπει να μοιραστούμε και όχι να χωρίζει τις θρησκείες. Κρίμα» του απάντησε η ηθοποιός. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !