Ποια κανάλια κατάφεραν να βρεθούν στην κορυφή της τηλεθέασης την φετινή σεζόν;

Χρήστος Παναγούλης
0

Μία ακόμα τηλεοπτική σεζόν ολοκληρώθηκε μετά από αρκετά προβλήματα που προκάλεσαν ανατροπές και αλλαγές στα αρχικά σχέδια των σταθμών.

Αν και κάποιες εκπομπές και σειρές παραμένουν στον αέρα για να καλύψουν το… χαμένο χρόνο είθισται η σεζόν να είναι από αρχή Σεπτεμβρίου έως τέλος Ιουνίου. Βέβαια η πανδημία του κορονοϊού ανάγκασε τα περισσότερα κανάλια να αλλάξουν τα προγράμματά τους με κάποια να κερδίζουν και κάποια να χάνουν τηλεθεατές. Σίγουρα η περίοδος του lockdown έφερε ανατροπές αλλά από την άλλη αποδείχτηκε ποια προγράμματα είχαν δυναμική και ποια χρησιμοποιούν ως… δικαιολογία την πανδημία.

Ας δούμε λοιπόν τι έγινε σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen. Στην κορυφή του γενικού συνόλου τη σεζόν που ολοκληρώθηκε βρέθηκε ο ΣΚΑΪ με 15,3% μέσο όρο που ιδιαίτερα με την ενημέρωση κατά την περίοδο του lockdown ανέβασε πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης. Στη δεύτερη θέση με 14,8% μέσο όρο τερμάτισε ο ΑΝΤ1 καταφέρνοντας να ανεβάσει τα ποσοστά του, όπως και το STAR που ακολουθεί στην τρίτη θέση με 13,5%. Βέβαια το κανάλι της Κηφισιάς ήταν το μόνο που κατάφερε με τα μαγνητοσκοπημένα επεισόδια του «Master Chef» να δίνει -καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown και αρκετά μετά- «φρέσκο» ψυχαγωγικό πρόγραμμα στο prime time, τακτική που θα ακολουθήσουν κι άλλοι σταθμοί την ερχόμενη σεζόν ώστε να είναι προετοιμασμένοι για… παν ενδεχόμενο. Αμέσως μετά το STAR, στην τέταρτη θέση, βρέθηκε ο ALPHA που θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι και ο «μεγάλος χαμένος» της σεζόν αφού ενώ πέρυσι είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση τώρα βρέθηκε παρακάτω με 11,7% μέσο όρο και βλέποντας τη μεγαλύτερη έξοδο τηλεθεατών από τη συχνότητά του. Αμέσως μετά στην κατάταξη βρέθηκε το OPEN σημειώνοντας τα ίδια σχεδόν ποσοστά με πέρυσι και αποδεικνύοντας ότι έχουν… πολύ δρόμο για να συναντήσουν περισσότερους τηλεθεατές, ενώ ακολουθεί το MEGA που βέβαια οφείλουμε να αναφέρουμε ότι ξεκίνησε να εκπέμπει στα μισά της σεζόν, τον Φεβρουάριο του 2020, ενώ είχε σταματήσει στις αρχές της προηγούμενης, τον Οκτώβριο του 2018. Ε… τι να πούμε για τη συνέχεια; Κατά σειρά στις τελευταίες θέσεις τα κανάλια της ΕΡΤ που μετά από έναν χρόνο με την καινούργια διοίκηση να υποστηρίζει… εξωστρέφεια σημείωσε πτωτική πορεία και στους τέσσερις σταθμούς της με αποτέλεσμα το άθροισμά τους στην τηλεθέαση να μην είναι πλέον διψήφιο.

Αναλυτικά λοιπόν, στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε την κατάταξη της σεζόν 2019-2020 βάσει του μέσου όρου των τηλεοπτικών σταθμών στο γενικό σύνολο, ενώ εντός παρένθεσης αναφέρονται οι μέσοι όροι τους πέρυσι, τη σεζόν 2018-2019.



Ας δούμε τώρα τι έγινε στο δυναμικό κοινό, τους τηλεθεατές ηλικίας 18 έως 54 ετών, που είναι το… ζητούμενο κοινό των περισσότερων σταθμών. Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen στην κορυφή βρέθηκε το STAR με 15,9% μέσο όρο, έχοντας αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του, ενώ ακολουθεί ο ΑΝΤ1 με 14,4% μέσο όρο όπως και πέρυσι, ενώ στη συνέχεια, στην τρίτη πλέον θέση βρέθηκε ο ALPHA με 12% κι έχοντας δει κι εδώ τους τηλεθεατές του να μειώνονται κατά πολύ! Μείωση των ποσοστών και για τον ΣΚΑΪ που με 11,6% είναι σαφές ότι… δυσκολεύεται να «χτίσει» ψυχαγωγικό πρόγραμμα ενώ ακολουθεί το OPEN με 7,8% μένοντας σταθερά… χαμηλά. Με μικρή διαφορά το MEGA που λειτούργησε τα μισά της φετινής σεζόν και θα κριθεί δικαιότερα για τις επιλογές και τις επιδόσεις του την επόμενη σεζόν. Ουφ… εντάξει… ας μην λέμε πάλι τα αυτονόητα. Από εκεί και κάτω… ΕΡΤ… ενωμένη… και αδύνατη στη σχέση της με το τηλεοπτικό κοινό αφού ακόμα και αν αθροιστούν οι μέσοι όροι των τεσσάρων κρατικών σταθμών το νούμερο είναι… μεγάλη πίκρα, αποδεικνύοντας ότι η ΕΡΤ δεν είχε τη σεζόν καμία… δυναμική στο δυναμικό κοινό. 

Αναλυτικά λοιπόν στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τους μέσους όρους των τηλεοπτικών σταθμών στο δυναμικό κοινό τη σεζόν 2019-2020 που μόλις ολοκληρώθηκε ενώ στην παρένθεση αναφέρονται οι αντίστοιχοι την περυσινή σεζόν 2018-2019.


Melas Blog | Newsit



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !