Λεωνίδας Κακούρης: ''H αχίλλειος πτέρνα του Δούκα είναι η Μυρσίνη''


Πλέον έχει αρχίσει να φαίνεται πως η Μυρσίνη δεν ήταν εντάξει όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στον Δούκα. Θεωρείτε πως εκείνη είναι το αδύναμο σημείο του;  Αυτό που θα τον κάνει να σπάσει;  

Ναι, είναι η αχίλλειος πτέρνα του. Νομίζω ότι, αν μέσα του εκπέσει η Μυρσίνη, θα κλονιστεί και ο ίδιος συθέμελα, γιατί έχει χτίσει όλη του την ύπαρξη, έχοντας αναφορά αυτή τη γυναίκα. Και με την έννοια του κόμπλεξ κατωτερότητας που μπορεί να είχε, καθώς δεν προερχόταν από κάποια αριστοκρατική οικογένεια. Δεδομένης και της ομορφιάς της Μυρσίνης και του ότι τον είχε κοιτάξει εκείνη τότε, και τον καθοδήγησε πολύ έξυπνα για να χτίσει αυτή την προσωπικότητα. Η Μυρσίνη είναι δομικό συστατικό σε αυτό που έχει γίνει ο Δούκας. Ακόμη και για πολλά από αυτά που έχει κάνει είναι από κάτω εκείνη, χωρίς αυτός να το γνωρίζει. Αυτή είναι και η δύναμή της. Αν, λοιπόν, εκπέσει εκείνη, νομίζω ότι ο Δούκας θα ραγίσει.  

Πόσο πιθανό είναι να γίνει σύντομα αυτό;  

Δεν ξέρω αν θα γίνει σύντομα, αλλά φαντάζομαι ότι θα αρχίσει να πληρώνει τα κρίματα και τις επιλογές του.  

Πώς θα αντιμετωπίσει ο Δούκας την πρόταση του Λια για τη Βασούλα;  

Ο Δούκας θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά με τον δικό του τρόπο.  

Όσον αφορά τον Νικηφόρο, ο οποίος έχει αρχίσει να κινείται υπογείως εναντίον του, θα τον υποψιαστεί;  

Νομίζω ότι ο Δούκας είναι πάντα καχύποπτος, ακόμη και με τον γιο του. Έχει πολύ συγκεκριμένες βλέψεις για τα παιδιά του, είναι η προέκτασή του, ή έτσι θα ήθελε να είναι.  

Είναι όντως όλα παιδιά του;  

Έλα μου ντε! Εγώ έτσι ξέρω, δεν ξέρω κάτι άλλο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια