Επιστολή Μαστoράκη στα συνδρομητικά κανάλια να ''ανοίξουν'' στο κοινό τα προγράμματά τους

0

Ανοικτή επιστολή από τον Νίκο Μαστοράκη στους επικεφαλής των εγχώριων συνδρομητικών τηλεοράσεων ,ζητώντας να βοηθήσουν στην ψυχαγωγία των τηλεθεατών που παραμένουν σπίτι, προσφέροντας δωρεάν τον Απρίλιο το περιεχόμενό τους. Η επιστολή του, ή το «Memorandum» (μετ: Υπόμνημα), όπως το χαρακτηρίζει, είναι το εξής: 

Προς: 
Τον κ. Μιχάλη Τσαμάζ, Διευθύνοντα Σύμβουλο Ομίλου ΟΤΕ 
Τoν κ. Πάνο Παπαδόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο Forthnet 
Tον κ. Χάρη Μπρουμίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο VODAFONE Ελλάδας 
Toν κ. Νάσο Ζάρκαλη, Διευθύνοντα Σύμβουλο WIND 

Αγαπητοί Κύριοι, 

Είσαστε επικεφαλής των μεγαλύτερων δικτύων ψυχαγωγίας αυτής της χώρας και ,όμως, μέχρις στιγμής ,τουλάχιστον, απόντες από τη συλλογική προσπάθεια να καλυφθεί έστω και προσωρινά η απουσία καλής και επιλεκτικής ψυχαγωγίας για εκατοντάδες χιλιάδες εσώκλειστων οικογενειών. Είσαστε επικεφαλής δικτύων (Cosmote, Nova, Vodafone TV, Wind Vision) που υπάρχουν και κερδίζουν αποκλειστικά και μόνο από το προϊόν της δημιουργικής κοινότητας (συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, συνθέτες, παραγωγούς), έτσι κι εγώ, σαν ένα ασήμαντο μέλος της κοινότητας αυτής, σας απευθύνω πρόσκληση, πρόκληση, έκκληση (δείτε το όπως σας βολεύει) να δώσετε γενναιόδωρα στους μη συνδρομητές σας, τουλάχιστον για τον δύσκολο μήνα Απρίλιο, δωρεάν πρόσβαση στο περιεχόμενο streaming των δικτύων σας.  Είμαι δε σχεδόν σίγουρος ότι θα συμφωνήσουν μαζί μου σχεδόν όλοι οι ντόπιοι συνάδελφοι. To ίδιο σας ζήτησε, εβδομάδες πριν, και ο κ. Πιερρακάκης — πλην ,όμως, σιγή ασυρμάτου μέχρι τώρα. 

Με την εγχώρια τηλεόραση να αφιερώνει εκατοντάδες ώρες βασανιστικά «ενημερωτικού» περιεχόμενου, τα δίκτυα που διαφεντεύετε είναι, για χιλιάδες συμπολίτες μας, η μόνη άλλη λύση ψυχαγωγίας και πρέπει να έχουν πρόσβαση σ’ αυτήν, ανέξοδα, σαν ελάχιστη ανταμοιβή για την ειλικρινή και σχεδόν καθολική συμμόρφωσή τους στο σύνθημα, «Μένουμε Σπίτι», χωρίς να πρέπει να βάλουν το χέρι σε μια τσέπη ήδη άδεια. Οι τηλεοπτικές σας σειρές, οι ταινίες, τα παιδικά προγράμματα πρέπει για έναν μήνα να γίνουν public domain και να ψυχαγωγήσουν (με την πλήρη έννοια της λέξης) οικογένειες που μέρα και βράδυ αναζητούν μάταια μια τέτοια ψυχαγωγική λύση. 
Στην Αμερική, το HBO ,και πολλές άλλες εταιρείες (ακόμη κι εκείνες που δεν δραστηριοποιούνται στο streaming) αυτό κάνουν.

Ελπίζω ότι θα κατανοήσετε πως η παράκλησή μου αυτή δεν έχει καμία ιδιοτέλεια και ότι εσείς που από μας, τους συνδρομητές σας, τα «παίρνετε πρώτοι» τώρα θα δώσετε, έστω και τελευταίοι, σε εκείνους που δεν έχουν αλλά αντέχουν. Η ευαισθησία σας θα ανταμειφτεί όχι μόνο συναισθηματικά αλλά ίσως και πρακτικά, αν αρκετοί από τους ευνοημένους, παραμείνουν συνδρομητές σας στο εγγύς μέλλον. Κάντε ,λοιπόν, το καλό και ρίξ' τε το στο γιαλό του streaming. 

Φιλικά ,

ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ  
Συγγραφέας/Σκηνοθέτης/Παραγωγός.  

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν οι συνδρομητικές πλατφόρμες ανταποκριθούν προσφέροντας δωρεάν το πρόγραμμά τους τον Απρίλιο, αφού ,άλλωστε, έτσι θα είναι ευκαιρία να γνωρίσουν πολλοί περισσότεροι τα προγράμματα και τις υπηρεσίες τους.

ΑΠΟ: Newsit.gr - Melasblog

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !