Διεκδικεί ξανά τη Nova ο ΑΝΤ1

0

Για μια ακόμη φορά βρίσκονται σε αναζήτηση αγοραστή για τον όμιλο Forthnet, οι: Πειραιώς, Εθνική και Alpha Bank.Τα τραπεζικά ιδρύματα που κατέχουν τις μετοχές της μητρικής εταιρείας της Nova, είχαν δώσει διορία στους υποψήφιους αγοραστές των μεριδίων τους μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή, προκειμένου να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές.

  Αυτή τη φορά οι ενδιαφερόμενοι ήταν τρεις, η Duet Private Equity Limited, θυγατρική της Duet Group με έδρα το Λονδίνο, η United Group, θυγατρική της BC Partners με έδρα το Άμστερνταμ, και ο Όμιλος ΑΝΤ1 σε συνεργασία με τη Blackstone, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Και οι τρεις είτε ανήκουν σε επενδυτικά funds είτε συνεργάζονται με αυτά.

Η Duet Private Equity δεν έχει στο χαρτοφυλάκιό της κάποια επιχείρηση που να ασχολείται με τα media, έχοντας επενδύσει σε εταιρείες real estate, τραπεζών, φιλοξενίας, τροφίμων-ποτών, κοσμηματοποιίας κ.ά. Η United Group δραστηριοποιείται ήδη στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και των ΜΜΕ στη νοτιοανατολική Ευρώπη, και ειδικότερα στην καλωδιακή τηλεόραση (SBB, telemach), τη δορυφορική-συνδρομητική τηλεόραση (Total TV) ,και το streaming (Net TV plus) σε χώρες όπως η Σερβία, η Κροατία, η Σλοβενία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο και η Βόρεια Μακεδονία. Ομοίως και η Blackstone, η οποία κατά καιρούς είχε επενδύσει στα media και τις τηλεπικοινωνίες, όπως στο πρακτορείο Reuters, τη Nielsen, την TDC (Δανία), το ITN (Μεγάλη Βρετανία), τη Deutsche Telekom, το Weather Channel κ.ά. Είναι η τρίτη (τουλάχιστον) πρόταση που καταθέτει ο Θοδωρής Κυριακού για τη Forthnet και τη Nova, με αποτέλεσμα να είναι ο πιο «ζεστός» ενδιαφερόμενος της διαδικασίας. Παλιότερα, ο όμιλος ΑΝΤ1 είχε στην κατοχή του το 5% της Netmed N.V., της προηγούμενης μητρικής εταιρείας της Nova, πριν εκείνη πουληθεί στην Forthnet.

ΑΠΟ: Capital.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !