Ο ΣΚΑΙ εμπλουτίζει το πρόγραμμα του με ντοκιμαντέρ σε Α' προβολή

Χρήστος Παναγούλης
0

Σημαντικά ιστορικά γεγονότα αλλά και το πορτρέτο του πλανήτη αποτυπώνονται σε μία σειρά από ντοκιμαντέρ με την υπογραφή του BBC. Κορυφαία ντοκιμαντέρ έρχονται τον Απρίλιο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση.

Από τις παγωμένες θάλασσες της Αρκτικής ως τα παραμυθένια νερά των κοραλλιογενών υφάλων, νέες ανακαλύψεις υπόσχονται να μας καταπλήξουν. Ο πλανήτης μας, από την οπτική γωνία των ίδιων των ζώων που τον κατοικούν, μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι σε ζούγκλες, ερήμους, οροσειρές, νησιά, αλλά και πόλεις. Ένα ταξίδι επικών διαστάσεων ξεκινά! Η πιο συναρπαστική αφήγηση της Ιστορίας:

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
WW1 – The final hours

Στις 8 Νοεμβρίου 1918, τρεις Ευρωπαίοι -ένας Βρετανός, ένας Γάλλος και ένας Γερμανός- συναντήθηκαν μυστικά σε ένα δάσος κοντά στο Παρίσι. Οι συνομιλίες τους, που κράτησαν τρεις ημέρες, είχαν έναν σκοπό: να φέρουν επιτέλους την ειρήνη στην Ευρώπη μετά από τέσσερα σκληρά χρόνια πολεμικών συρράξεων. Εκατό χρόνια μετά τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, το ντοκιμαντέρ του BBC αποκαλύπτει τα πιο σημαντικά γεγονότα που οδήγησαν στην ανακωχή των Συμμάχων με τη Γερμανία.
(Κυριακή 5/4 στις 00.30)

ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ: ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ
D-Day Last Words

Στις 6 Ιουνίου 1944, συμμαχικές δυνάμεις αποτελούμενες από Καναδούς, Βρετανούς και Αμερικάνους έφεραν σε πέρας μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές επιχειρήσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: την απόβαση στη Νορμανδία. Μια επιχείρηση που ο ίδιος ο Τσώρτσιλ χαρακτήρισε την πιο δύσκολη και πολύπλοκη μάχη της ιστορίας. Σήμερα, ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ του BBC παρουσιάζει την άγνωστη πλευρά αυτής της αγωνιώδους επιχείρησης, από την οπτική γωνία των ανώνυμων στρατιωτών που συμμετείχαν σε αυτή, διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή για να απελευθερώσουν την Ευρώπη.
(Κυριακή 12/4 στις 00.30)

ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Από Μ. Δευτέρα 13/4 έως Δευτέρα του Πάσχα 20/4

BLUE PLANET II
Η σειρά ντοκιμαντέρ «Blue Planet» το 2001 έδειξε για πρώτη φορά τι συμβαίνει σε έναν κόσμο απροσπέλαστο για τους περισσότερους, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Σήμερα, η σειρά «Blue Planet ΙΙ» συνεχίζει να μαγεύει με νέα πλάνα και νέες πληροφορίες για το πιο ανεξερεύνητο κομμάτι του πλανήτη μας: τους ωκεανούς. Από τις παγωμένες θάλασσες της Αρκτικής ως τα παραμυθένια νερά των κοραλλιογενών υφάλων, νέες ανακαλύψεις υπόσχονται να μας καταπλήξουν.
(Από Μ. Δευτέρα 13/4 έως Μ. Παρασκευή 17/4 στις 15.00, Μ. Σάββατο 18/4 στις 14.50)

PLANET EARTH II
Πριν από μια δεκαετία, η σειρά ντοκιμαντέρ «Planet Earth», παραγωγής BBC, άλλαξε για πάντα τα δεδομένα στην κινηματογράφηση της φύσης και της άγριας ζωής. Σήμερα, χάρη στις εξελίξεις της τεχνολογίας και στην ολοένα αυξανόμενη γνώση μας για τα φαινόμενα του φυσικού κόσμου, μπορούμε να αποκαλύψουμε το πραγματικό πρόσωπο του πλανήτη μας μέσα από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία. Η σειρά «Planet Earth ΙΙ», μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε τον πλανήτη μας από την οπτική γωνία των ίδιων των ζώων που τον κατοικούν. Ταξιδεύοντας μέσα από ζούγκλες, ερήμους, οροσειρές, νησιά, αλλά και πόλεις, η σειρά «Planet Earth ΙΙ» αναδεικνύει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του πλανήτη μας και τις εκπληκτικές στρατηγικές επιβίωσης των ζώων που έχουν κατακτήσει κάθε γωνιά του.
(Από Μ. Δευτέρα 13/4 έως Μ. Παρασκευή 17/4 στις 16.00, Μ. Σάββατο 18/4 στις 15.50)

TREASURES DECODED

Στη σειρά ντοκιμαντέρ «Treasures Decoded», επιστήμονες, ιστορικοί μελετητές και αρχαιολόγοι παρουσιάζουν νέα δεδομένα για την προέλευση και τη σημασία των πιο αινιγματικών αντικειμένων, μνημείων και μύθων της ανθρωπότητας. Χρησιμοποιώντας τις πιο εξελιγμένες επιστημονικές τεχνικές και την πιο συναρπαστική δραματοποίηση, οι ειδικοί παρουσιάζουν τη αλήθεια πίσω από τα πιο σαγηνευτικά μυστήρια της ιστορίας. Πώς ακριβώς χτίστηκαν οι Πυραμίδες της Αιγύπτου; Ποια είναι η σημασία των γιγάντιων λίθινων κεφαλών στο Νησί του Πάσχα; Το ναυάγιο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στις ακτές της Β. Καρολίνας είναι όντως τοπλοίο του πειρατή Μαυρογένη; Έχει στ’ αλήθεια βρεθεί η Κιβωτός της Διαθήκης και η Λόγχη που τρύπησε τον Ιησού πάνω στον Σταυρό; Η αλήθεια περιμένει να την ανακαλύψουμε.
(Μ. Παρασκευή 17/4 στις 09.00, Μ. Σάββατο 18/4 στις 10.15, Κυριακή του Πάσχα 19/4 στις 10.00, Δευτέρα του Πάσχα 20/4 στις 10.15)

ΠΕΡΛ ΧΑΡΜΠΟΡ: ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Pearl Harbor - The Truth

Ένα ντοκιμαντέρ του BBC, με άρωμα πολιτικού θρίλερ, αποκαλύπτει όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στην επίθεση στο Περλ Χάρμπορ και την επακόλουθη είσοδο των Αμερικανών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην προσπάθεια να αποδοθούν ευθύνες για τον αιφνιδιασμό των Αμερικανών ενόψει της επίθεσης του ιαπωνικού αυτοκρατορικού στρατού, ο επικεφαλής του στόλου στη βάση του Περλ Χάρμπορ έγινε το εξιλαστήριο θύμα της υπόθεσης. Σήμερα όμως, υπάρχουν ακόμη αμφιβολίες για το πραγματικό μέγεθος των ευθυνών του και για τη μεταχείριση που είχε από την αμερικανική στρατιωτική δικαιοσύνη.
(Κυριακή του Πάσχα 19/4 στις 00.00)

1945: ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ
1945 The Savage Peace

Μετά από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι λαοί της απελευθερωμένης πια Ευρώπης ανυπομονούσαν να γιορτάσουν το τέλος της ναζιστικής τυραννίας που τους είχε επιβληθεί για τόσα χρόνια. Η βασανιστική περιπέτειά τους είχε μόλις τελειώσει, όμως για εκατομμύρια Γερμανούς πολίτες θα άνοιγε τώρα ένα φρικτό νέο κεφάλαιο. Το κύμα της εκδίκησης που ξέσπασε πάνω σε απλούς Γερμανούς θα μπορούσε να συγκριθεί ως ένα βαθμό με τη ναζιστική θηριωδία. Οι αναμνήσεις, όσων επέζησαν αυτής της πολυτάραχης ιστορικής περιόδου, συνθέτουν ένα συγκινητικό ντοκιμαντέρ, το οποίο φέρνει για πρώτη φορά στο φως τις μαρτυρίες τους.
(Κυριακή 26/4 στις 23.30)

ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ: ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΑΝ
Surviving the Holocaust: Freddie Knoller’s War

Σε μια αφοπλιστικά ειλικρινή συνέντευξη, γεμάτη πάθος, συγκίνηση αλλά και χιούμορ, ο επιζών του Ολοκαυτώματος Φρέντι Νόλερ αφηγείται την πραγματική του ιστορία με φόντο τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μέσα από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες του και εκτεταμένα πλάνα αρχείου, ο Νόλερ ιχνηλατεί ξανά το δύσκολο παρελθόν του κάνοντας στάσεις στους πιο ενδιαφέροντες σταθμούς της περιπετειώδους ζωής του. Από τα παιδικά του χρόνια στη Βιέννη μέχρι την αναγκαστική εξορία του από πόλη σε πόλη στην Ευρώπη της γερμανικής κατοχής και την τελική φυλάκισή του στο Άουσβιτς. Αυτή είναι η ιστορία ενός φρικτού πολέμου μέσα από τα λόγια ενός γενναίου επιζώντα.
(Κυριακή 26/4 στις 00.30)

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !