"Παγώνουν" τα σχέδια για μυθοπλασία...


Διέξοδο στην ποιότητα των προγραμμάτων του BBC βρήκε η ΕΡΤ για την ΕΡΤ2, καθώς προχώρησε σε συμφωνία ύψους 150.050 ευρώ με το BBC Studios Distribution Limited. Στη βραδινή ζώνη του καναλιού θα κάνουν σύντομα πρεμιέρα στην Ελλάδα οι σειρές «War and Peace», «Maigret» (1ος και 2ος κύκλος), «Mother Father Son», «Doctor Foster» (1ος και 2ος κύκλος), «The Collection», «Top of the Lake», «Women in Love», καθώς και ο 4ος κύκλος της σειράς «The Durrells». Η μετάδοσή τους είναι αποκλειστική για τα επόμενα δύο χρόνια εντός Ελλάδας.

Επίσης, θα μεταδοθούν σε επανάληψη οι πολυβραβευμένες μίνι σειρές, βασισμένες σε κλασικά μυθιστορήματα, «Emma», «Λογική και Ευαισθησία» και «Jane Eyre». Οι σειρές «Top of the Lake», «The Paradise» και «The Durrells» θα μεταδίδονται παράλληλα από το web TV της ΕΡΤ, με επταήμερη παραμονή και με ανάρτηση τρεις φορές τον μήνα.

Στην Ελλάδα όμως, δυστυχώς, το βρετανικό πρόγραμμα δεν έχει μεγάλη τύχη. Για το ελληνικό πρόγραμμα οι αποφάσεις προς το παρόν έχουν παγώσει, ενώ διαθέσιμη, προς τελική επεξεργασία, είναι η σειρά «Έξι Νύχτες στην Ακρόπολη», για την οποία είχε αποφασίσει η ΕΡΤ από το 2017 και ενώ δεχόταν επικρίσεις για την επιλογή της να διαθέσει χρήματα στην ελληνική μυθοπλασία, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη πρόταση και τη σειρά «Η ζωή εν Τάφω» του Τάσου Ψαρρά, βασισμένη στο βιβλίο του Στράτη Μυριβήλη.


typologiesS

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια