Ο Γιώργος Φειδάς μιλά για τη νέα του κωμική σειρά

0

Πώς φτάσαμε στις «Eggloviσμένες»;  
Ήδη επεξεργαζόμουν και από παλαιότερα να κάνω μια σειρά μόνο για web, γιατί πρόκειται για ένα Mέσο στο οποίο πιστεύω πολύ. Οπότε, όταν ήρθε το #Μένουμε Σπίτι, το βήμα στο μυαλό μου έγινε πάρα πολύ γρήγορα. Σκέφτηκα ότι, αφού δεν γίνεται να βγούμε έξω και να κάνουμε γύρισμα, τι θα ήμασταν σε θέση να κάνουμε μέσα στο σπίτι, πώς θα μπορούσε να γίνει μια σειρά. Μου ήρθε ,λοιπόν, η ιδέα για τις τέσσερις γυναίκες οι οποίες μιλάνε στο τηλέφωνο μεταξύ τους, η κάθε μία από το σπίτι της. Αρχικά δεν είχα τίτλο στο μυαλό μου. Αυτός προέκυψε από το πρώτο επεισόδιο. Το επόμενο στάδιο ήταν να βρεθούν οι ηθοποιοί. Μέσα από το Instagram έκανα ένα challenge στα κορίτσια, χωρίς να γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται. Ανέβασα ένα χιουμοριστικό story, στο οποίο έλεγα πως επειδή βλέπω τους φίλους μου να πλησιάζουν την τρέλα, ελάτε να κάνουμε μια σειρά. Και μου απάντησαν όλες «ναι», χωρίς να ξέρουν εάν το λέω στην πλάκα ή το εννοώ! Την επόμενη μέρα μιλήσαμε στο τηλέφωνο και ήταν θετικές. Ξεκινώντας, κανένας από εμάς δεν είχε στο μυαλό του κάτι τόσο οργανωμένο και μεγάλο. Γνωρίζοντας πλέον ποιες ηθοποιούς είχα στη διάθεσή μου, έγραψα το σενάριο με βάση τα στοιχεία που είχε η κάθε μία στο σπίτι της. Γενικά, μου αρέσει να γράφω πάνω σε ηθοποιούς. Βγαίνουν πιο ωραίοι οι χαρακτήρες, όταν ξέρεις ποιος θα παίξει τον χαρακτήρα που γράφεις. Κάπως έτσι ξεκίνησαν «Οι εγκλωβισμένες».  

Τα γυρίσματα πώς γίνονται;  
Οι κοπέλες ακούν τον εαυτό τους μέσω τηλεφώνου και γράφουν τη δική τους λήψη. Είναι μια τεχνολογική κόλαση! Ταλαιπωρηθήκαμε πάρα πολύ. Έχουμε πάρα πολλές δυσκολίες από το δίκτυο που σέρνεται και δημιουργεί προβλήματα στον ήχο των κλήσεων, καθυστερήσεις και διάφορα τέτοια πράγματα τα οποία προσπαθούμε και τα λύνουμε όσο μπορούμε με τον μοντέρ στο μοντάζ. Με αυτά τα προβλήματα, όπως καταλαβαίνεις, μπερδεύονται και τα κορίτσια, με αποτέλεσμα να προκύπτουν πολλές αστείες καταστάσεις. Κάποιες από αυτές τις στιγμές θα τις ανεβάσουμε και σε making off αργότερα! Έχουμε γελάσει πολύ! Επειδή στόχος μας είναι να κάνουμε παρέα στον κόσμο, ο οποίος βρίσκεται στην ίδια κατάσταση που είμαστε κι εμείς, συμφωνήσαμε να βάλουμε αρκετή δουλειά για να βγάζουμε τρία δεκάλεπτα επεισόδια κάθε εβδομάδα. Μέχρι τώρα το έχουμε καταφέρει, είμαστε μπροστά στο γύρισμα, έχουμε βρει ρυθμό και προχωράμε όλο και πιο γρήγορα. Προχωράμε ,λοιπόν, να το συνεχίσουμε όσο κρατάει η καραντίνα και μετά βλέπουμε.  


Έχεις σκεφτεί όταν θα είναι η στιγμή της απελευθέρωσης για τις «Εγκλωβισμένες» σου;  
Δεν το έχω σκεφτεί, το ψάχνω ακόμα. Πολύ ειλικρινά ο τύπος αυτής της ιστορίας είναι πως όταν βγουν από το σπίτι θα τελειώσει κιόλας. Οι «Εγκλωβισμένες» είναι ένα ημερολόγιο καραντίνας, κάθε μέρα είναι και ένα επεισόδιο. Οπότε λογικά η σειρά θα ολοκληρωθεί όταν τελειώσει και η καραντίνα. Από εκεί και πέρα, γράφοντας, η ίδια η σειρά μού δίνει τις απαντήσεις για το τι είναι. Όταν ξεκίνησα να γράφω τον πρώτο κύκλο από το «Singles», είχα στο μυαλό μου άλλο πράγμα. Γράφοντας το τελευταίο επεισόδιο, κατάλαβα τι ήταν τελικά ο πρώτος κύκλος. Όπου ήταν ένα ερώτημα για το τι τελικά είναι καλύτερο, να είμαστε μόνοι μας ή να είμαστε σε σχέση. Και την απάντηση που έδωσα μου την πρόσφερε η ίδια η σειρά, σαν να γράφω τη σειρά για να καταλάβω κι εγώ ο ίδιος τι συμβαίνει. Το ίδιο γίνεται και με τις «Εγκλωβισμένες». Επειδή δεν ξέρω πότε θα τελειώσει η καραντίνα, δεν θέλω ούτε μπορώ να ξέρω το τέλος τους. Το πώς θα πάει αυτή η ιστορία και πώς θα τελειώσει, θα μου δείξει και ποιο θα πρέπει να είναι το τέλος της σειράς.  

Έχεις μιλήσει με κάποιον άλλον ηθοποιό, ενδεχομένως κάποιον άντρα, ο oποίος θα μπορούσε να μπει εμβόλιμα ανάμεσα στις κλήσεις τους;  
Όχι ακόμα. Αναφέρονται πάρα πολλοί άντρες...  

Ειδικά από τον χαρακτήρα που υποδύεται η Μαρία Σολωμού!  
Ναι, για τον χαρακτήρα της Κέλυς δεν θα μας έφτανε το σύνολο των αντρών ηθοποιών που υπάρχουν! Είναι μια σκέψη που υφίσταται, όχι γιατί χρειάζεται αυτή η σειρά το γκεστ, αλλά περισσότερο επειδή είναι ευκαιρία να δουλέψουμε και με άλλους φίλους, οι οποίοι παραμένουν κι εκείνοι στα σπίτια τους. Ακόμα δεν τολμώ, γιατί υπάρχουν ήδη πολλές παραγωγικές δυσκολίες. Η κατάσταση που ζούμε έπιασε απροετοίμαστα και τα κανάλια, τα οποία τουλάχιστον σε επίπεδο μυθοπλασίας δεν είναι σε θέση να έχουν πρωτογενές υλικό.  

Έχεις δεχτεί κάποια κρούση από κάποιο τηλεοπτικό σταθμό;  
Ναι, έχω δεχτεί. Είμαστε σε συζητήσεις, ακόμα ,όμως, δεν μπορώ να σου αποκαλύψω για ποιο κανάλι πρόκειται.  

Οικονομικά έχετε εσείς κάποιο κέρδος;  
Όχι, δεν υπάρχει κάποιο κέρδος. Προς το παρόν χρηματοδοτώ τη σειρά. Τα κορίτσια και εγώ δουλεύουμε αφιλοκερδώς. Υπάρχουν κάποιοι συνεργάτες, όπως οι μοντέρ μας, οι οποίοι κάνουν μια δουλειά από την οποία δεν έχουν επικοινωνιακά οφέλη, όπως έχουμε εμείς, οπότε εκείνοι δουλεύουν με φιλικές αμοιβές. Εφόσον έρθουν κάποιες τοποθετήσεις προϊόντων στη σειρά, στις οποίες είμαστε ανοιχτοί, θα δουλέψουν με τις πραγματικές αμοιβές. Αφού ,λοιπόν, πληρωθούν οι άνθρωποι που βοηθάνε στο τεχνικό κομμάτι, με τα υπόλοιπα χρήματα θα βγουν και αμοιβές για εμάς. Όμως, δεν υπάρχουν ακόμα χρήματα. Πραγματικά είναι κάτι που το κάναμε για να το προσφέρουμε στον κόσμο.

Ο σεναριογράφος μίλησε στο περιοδικό, 7 Μέρες TV.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !