Επιτόπιο ρεπορτάζ και συγκλονιστικές αφηγήσεις απόψε στην εκπομπή του ALPHA

0

Νέα Υόρκη, Παρίσι, Αθήνα: H μάχη ενάντια στον κορωνοϊό
Απόψε, Πέμπτη, στις 24:00 στον Alpha

Όλοι όσοι μένουμε σπίτι, παρακολουθούμε τη μάχη με τον κορωνοϊό από την ασφάλεια του εγκλεισμού. Απόψε θα μεταφερθούμε στην πρώτη γραμμή αυτού του πολέμου με τον «αόρατο εχθρό». Από τους κινδύνους στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης και τον εθελοντισμό στο Μανχάταν, μέχρι τις υπερπλήρεις μονάδες εντατικής θεραπείας της Γαλλίας, όσοι ζουν καθημερινά τον φόβο της πανδημίας και των ψυχολογικών επιπτώσεων που μπορεί να επιφέρει, αλλά και εκείνοι που νιώθουν ότι μπορούμε να τη νικήσουμε, μοιράζονται τις ανησυχίες και τα βιώματά τους στις «360°» και τη Σοφία Παπαϊωάννου. 

Έλληνες ομογενείς γιατροί στην Αμερική μετά από 36 ώρες βάρδιας μιλούν στην εκπομπή για τις δραματικές συνθήκες στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης, για τη μοναξιά των ασθενών, και στέλνουν έκκληση στην Ελλάδα που αγαπούν, να προσέχει. «Χειρούργησα έναν άνθρωπο o οποίος ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Και όταν αφαιρείται ο σωλήνας από την τραχεία του, δημιουργείται σπρέι από κορωνοϊό μέσα στο δωμάτιο. Οι χειρουργικές αίθουσες δεν είναι προετοιμασμένες, μπορούμε να αρρωστήσουμε ανά πάσα στιγμή», λέει ο Έλληνας χειρουργός στη Νέα Υόρκη, Παναγιώτης Μανώλας, στη Σοφία Παπαϊωάννου. 

Την ίδια στιγμή μία Ελληνίδα σεφ, ιδιοκτήτρια διάσημου εστιατορίου στο Μανχάταν μαγειρεύει δωρεάν για το νοσηλευτικό προσωπικό, τους άστεγους και τα γηροκομεία της Νέας Υόρκης. Η εκπομπή την παρακολουθεί στην εθελοντική της προσφορά έξω από τα νοσοκομεία της πόλης και στη συνάντησή της με έναν Έλληνα άστεγο. Στη Γαλλία, τρένα και ελικόπτερα μεταφέρουν ασθενείς από τα υπερπλήρη νοσοκομεία του Παρισιού σε άλλες πόλεις, αλλά και σε γειτονικές χώρες. 

Ο Πωλ Ζομπέρ είναι ο άνθρωπος που παίρνει τη δύσκολη απόφαση αν ένας ασθενής με κοροναϊό θα γίνει δεκτός στη ΜΕΘ. Η σκέψη του είναι στη σύζυγό του: είναι έγκυος και ετοιμάζεται να γεννήσει, αλλά δεν θα του επιτραπεί να βρίσκεται δίπλα της, επειδή στο νοσοκομείο έρχεται καθημερινά σε επαφή με τον ιό. «Είμαστε σε πόλεμο. Βλέπουμε τον φόβο στους ανθρώπους. Αλλά και εμείς, οι γιατροί, φοβόμαστε. Είμαστε πραγματικά σε πόλεμο με αυτόν τον ιό και προς το παρόν, μπορεί και να τον χάνουμε». 

Τέλος, η εκπομπή καταγράφει τις προσπάθειες του Δήμου Αθηναίων να προστατεύσει τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς της πόλης και συνομιλεί με τον ψυχίατρο Σάββα Σαββόπουλο για τις επιπτώσεις της καραντίνας στην ψυχική υγεία αλλά και για τα θετικά που μπορεί να προκύψουν. 

«360ο», με τη Σοφία Παπαϊωάννου: Νέα Υόρκη, Παρίσι, Αθήνα: H μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !