Πότε θα δούμε εφημερίδες και περιοδικά στα super market


Σταδιακά αναμένεται να ξεκινήσει η πώληση των εφημερίδων στα σούπερ μάρκετ. Η υπουργική απόφαση υπεγράφη από τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, τη Δευτέρα, και σύμφωνα με τον ίδιο (ΕΡΤ), ενδεχομένως η διάθεσή τους να ξεκινήσει και από το ερχόμενο Σάββατο… Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ είναι ήδη σε επικοινωνία με το Πρακτορείο, προκειμένου να συνεργαστούν για την υλοποίηση της απόφασης, η οποία ,σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Ανάπτυξης (στην ίδια συνέντευξη στην ΕΡΤ), αφορά και τα μίνι μάρκετ.

Να σημειωθεί ότι γίνεται προσπάθεια (και από την πλευρά του Υπουργείου) το μέτρο να μην είναι προσωρινό, και να παραμείνει σε ισχύ η πώληση των εφημερίδων από τα σούπερ μάρκετ και μετά από το τέλος της κρίσης. Τέλος, τονίζεται ότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερά για τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ που δεν θα συμμορφωθούν και ανέρχονται από 1.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, ανάλογα την περίπτωση (με τη βαρύτητα της παράβασης).

Αρμόδια αρχή για τις καταγγελίες και τη διαπίστωση παραβάσεων, αλλά και την επιβολή προστίμων είναι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

ΑΠΟ: Enimerosi24

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια