Crash test για τις εφημερίδες η εργασία από το σπίτι

Κωνσταντίνος Κότσαρης
0
Σημαντικό crash test για τις περισσότερες Κυριακάτικες εφημερίδες θα είναι η ερχόμενη Κυριακή, αλλά και η επόμενη, αφού λόγω κορωνοιού ξεκίνησαν να εφαρμόζονται δειλά – δειλά προγράμματα απομακρυσμένης εργασίας. Ήδη ο αριθμός των δημοσιογράφων (που βρίσκεται στα γραφεία του) στις μεγάλες εφημερίδες, έχει μειωθεί δραστικά και υπολογίζεται ότι είναι κάτω του μισού.

Για παράδειγμα στο “Βήμα” σταθερά εμφανίζεται ο διευθυντής της εφημερίδας Αντώνης Καρακούσης, οι διευθυντές σύνταξης και οι αρχισυντάκτες των τμημάτων, καθώς και ελάχιστοι δημοσιογράφοι (στην ουσία μόνο όσοι εργάζονται και στο MEGA, και χρειάζεται να ετοιμάσουν τις εκπομπές τους το Σαββατοκύριακο).

Αντίστοιχα συμβαίνει και στις υπόλοιπες εφημερίδες… Με εξαίρεση ίσως το “Θέμα” που δεν έχει εφαρμόσει σε μεγάλη έκταση το μοντέλο της εργασίας από το σπίτι.

Σε αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι λειτουργούν απο το σπίτι ή άλλα σημεία (χαμηλής έκθεσης στον ιό), στόχος εξακολουθεί να παραμένει η υψηλή αποδοτικότητα… Έτσι στο βαθμό που η νέα μορφή επιτύχει (η οποία σε αυτήν τη φάση επιβλήθηκε για προληπτικούς λόγους), δεν αποκλείεται να καθιερωθεί στο μέλλον με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις μισθολογικές και εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων.

enimerosi24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !