«Πρωινοί Τύποι»: Όπως πρέπει να είναι μία ενημερωτική εκπομπή

H ενημέρωση στην Ελλάδα χρειάζεται ανανέωση. Καλός ο Παπαδάκης, καλός ο Καμπουράκης, καλός ο Αυτιάς, αλλά χρειάζονται και νέα πρόσωπα να αναλάβουν σημαντικό ρόλο σε ενημερωτικές εκπομπές μεγάλων καναλιών.

Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Νίκος Ρογκάκος και ο Παναγιώτης Στάθης. Όχι ότι πρόκειται για δημοσιογράφους με λίγα χρόνια πίσω τους, αλλά δεν τους είχε δοθεί ποτέ η ευκαιρία που τους δίνεται τη φετινή σεζόν.  Η χημεία τους είναι έκδηλη, σε αντίθεση με άλλες συζεύξεις που έχουν επιχειρηθεί στο παρελθόν όπως με τους Χατζή-Καμπουράκη και τους Χασαπόπουλο-Σαραντάκο.

Οι «Πρωινοί Τύποι» είναι το ιδανικό ενημερωτικό μαγκαζίνο. Χωρίς σοβαροφάνεια, ακρότητες και φανφάρες. Γίνονται καίρια ερωτήματα στους καλεσμένους, χωρίς ξύλινο-πολιτικό λόγο.

Αντιλαμβάνονται ότι δεν απευθύνονται σε ένα κοινό με οικονομικές γνώσεις, αλλά σε απλούς πολίτες που επιθυμούν να ξυπνήσουν νωρίς το Σαββατοκύριακο για να ενημερωθούν χωρίς να πανικοβληθούν και να μιζεριάσουν.

Τα νούμερα για μία ζώνη που ήταν νεκρή για 10 χρόνια στον ΑΝΤ1 (μετά τη μετακίνηση των Καραμεροχαριτάτων στο καθημερινό πρόγραμμα)  είναι εξαιρετικά. Καταφέρνουν να κερδίζουν σημαντικό μερίδιο από την πίτα, ενώ έχουν απέναντι ανταγωνιστές που το συγκεκριμένο slot το έχουν «χτίσει».

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο που δουλεύει με αντίστοιχες αξίες με αυτές των κεντρικών παρουσιαστών.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…

Για τύποι που μοιάζουν με δημόσιοι υπάλληλοι, άντε να βγει και αυτή η εκπομπή