«Έξι νύχτες στην Ακρόπολη»: Δες ποιοι αναλαμβάνουν σενάριο και σκηνοθεσία


Aν όλα πάνε καλά η νέα μίνι σειρά έξι επεισοδίων με τίτλο ,«Έξι νύχτες στην Ακρόπολη», θα προβληθεί από τη νέα σεζόν στην ΕΡΤ1. Πρόκειται για την τηλεοπτική μεταφορά του μοναδικού μυθιστορήματος του νομπελίστα ποιητή μας ,Γιώργου Σεφέρη.  Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων της φιλόδοξης αυτής παραγωγής έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα σκηνές που μένει να γυριστούν. 

Η υπόθεση  
Με αφορμή την επιστροφή ενός νέου από το εξωτερικό, μια παρέα έξι ατόμων (αγοριών και κοριτσιών) της Αθήνας του 1920, η οποία έχει χαθεί για πάρα πολλά χρόνια, αποφασίζει να βρεθούν και πάλι για να θυμηθούν τα παλιά αλλά και να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους. Για τον λόγο αυτό δίνουν ραντεβού στον βράχο της Ακρόπολης για έξι συνεχείς πανσελήνους προσπαθώντας να ανακαλύψουν τον κρυμμένο συμβολισμό του μνημείου, σε αναζήτηση νοήματος για τις χωρίς ελπίδα ζωές τους. Κεντρικός ήρωας της σειράς είναι ο Στρατής (τον οποίο υποδύεται ο Φοίβος Μαρκιανός) ο πλέον έμπιστος φίλος του Σεφέρη, ο οποίος επιχειρεί μέσω αυτού να μιλήσει για τη φιλία, τον έρωτα και την εξομολόγηση σε μια Ελλάδα με ανοιχτές ακόμα τις πληγές τής Μικρασιατικής Καταστροφής και του Εθνικού Διχασμού. 

Τα υπόλοιπα παιδιά της παρέας είναι η Σαλώμη, η Λάλα, ο Καλλικλής, ο Νικόλας, ο Νώντας και η Μαριγώ. Μέσα από τις συναντήσεις αυτές στην Ακρόπολη οι ήρωες έρχονται πιο κοντά ο ένας με τον άλλον, ταυτόχρονα ερωτεύονται, συγκρούονται και βγάζουν ο ένας του άλλου ό,τι όμορφο και άσχημο υπάρχει μέσα τους.

Το σενάριο του σίριαλ θα υπογράψει ο Δημήτρης Γιαμλόγλου, ενώ τη σκηνοθεσία ο Γιάννης Διαμαντόπουλος.

ΑΠΟ: Tv ethnos

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια