Τοποθέτηση του Νίκου Μάνεση για την εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» της Κυριακής 1ης Μαρτίου 2020

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για το γεγονός ότι στην εκπομπή «ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΕΣΗ» της Κυριακής 1ης Μαρτίου 2020, προβλήθηκαν εικόνες του 2015 (που αφορούσαν στην εισβολή προσφύγων στη Βόρεια Μακεδονία), ως εικόνες της παρούσης χρονικής περιόδου σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίζονται στον Έβρο.

Συνέβη μία σειρά σφαλμάτων: Ενώ βρισκόμουν στον «αέρα», μου παρουσιάστηκαν τα πλάνα ως ντοκουμέντα που «συμβαίνουν τώρα». Δεν έχει σημασία ποιος έσφαλε… Ως προϊστάμενος της εκπομπής οφείλω να αναλάβω ευθύνες.

Το λάθος ξεκίνησε από μήνυμα τηλεθεατή, ο οποίος επικαλέστηκε link που παρέπεμπε σε είσοδο μεταναστών στον Έβρο. Το μήνυμα έχει σταλεί στις 12:35, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της εκπομπής. Tο σφάλμα έγινε στα τελευταία λεπτά της εκπομπής κι όταν το αντιληφθήκαμε ήταν αδύνατον να επανορθώσουμε, γιατί η εκπομπή είχε ολοκληρωθεί. Από ανθρώπινο λάθος και πίεση χρόνου οι εικόνες παρουσιάστηκαν στην εκπομπή σαν γεγονότα που συμβαίνουν τώρα.

Καμία σκοπιμότητα, κανένας δόλος αποπροσανατολισμού του κοινού δεν υπήρξε, τουναντίον το συμβάν αυτό είναι η απόδειξη του πόσο εκτεθειμένοι είμαστε όλοι μας απέναντι σε fake news.

Στη ζωή μου έχω μάθει ότι τα λάθη πληρώνονται και ίσως ένα συγνώμη είναι πολύ λίγο».

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο τηλεθεατής και ο κάθε τηλεθεατής μπορεί να αποστειλει ό,τι λινκ και υλικό θέλει σε μια εκπομπή. Η εκπομπή όμως χωρίς έλεγχο και εξακρίβωση πως δημοσιεύει υλικό προερχόμενο από άγνωστη πηγή; Λίγο προσοχή όλες οι εκπομπές. Να στηρίζονται σε έγκυρες πληροφορίες και επίσημο υλικό και όχι σε ο,τι αποστέλλει ο κάθε τηλεθεατής ή ανεβάζει το κάθε τυχαίο site ή blog.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
να σταματησετε να πιεζετε τους αρχισυντακτες για αποκλειστικα και να τους αφηνετε να τσεκαρουν .φυσικα δεν εκανε αυτος το λαθος αλλα αυτος εμμμεσα το προκαλεσε.
Ο χρήστης MIKU είπε…
Ε βέβαια τώρα που τους κυνηγάει το ΕΣΡ κάνουν μετάνοιες..
Ένα δυνατό πρόστιμο θα τους συνεφέρει!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο καθένας μπορεί να στείλει ότι θέλει. Αυτό δε σημαίνει πως σοβαροί δημοσιογράφοι πρέπει να τα υιοθετούν αμέσως και να τα δείχνουν χωρίς έλεγχο. Τόσοι άνθρωποι στο στούντιο, ο Μάνεσης έχει τόση εμπειρία και κανείς δεν πρόσεξε τη στολή του αστυνομικού που έγραφε αστυνομία σε ξένη γλώσσα;; Ή τα κοντομάνικα ρούχα; Να δεχτώ πως δεν είχαν πρόθεση να αναπαράγουν την προπαγάνδα των Τούρκων αλλά σε τέτοια κρίσιμα θέματα δεν αναπαράγεις αμέσως αυτό που κάποιος σου έστειλε! Δεν μιλάμε για κουτσομπολίστικη είδηση κι αν χώρισε ή όχι κάποιος.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Αυτά παθαίνει κανείς όταν έχει την έπαρση της πρωτιάς και του καλύτερου δημοσιογράφου. Ας προσγειωθεί τώρα μπας και χαμηλώσει λίγο την έπαρση του και τον εγωκεντρισμό του.