Αγγελική Κούρκουλου «To ποδόσφαιρο είναι η μεγάλη μου αδυναμία»

Χρήστος Παναγούλης
0

Μεράκι για την αθλητική δημοσιογραφία και αγάπη για τη «στρογγυλή θεά»! Αυτά τα δύο στοιχεία χαρακτηρίζουν την αθλητική δημοσιογράφο του Open. Η Αγγελική Κούρκουλου μιλώντας στο «TV Έθνος» δεν έκρυψε τη χαρά της που έγινε η πρώτη γυναίκα η οποία περιέγραψε ποδοσφαιρικό αγώνα στην ελληνική τηλεόραση.

Ποιο ήταν το έναυσμα για να ασχοληθείτε με την αθλητική δημοσιογραφία;

Νομίζω πως έναυσμα ήταν το γεγονός ότι η αθλητική δημοσιογραφία συνδυάζει μοναδικά τις δύο μεγάλες μου αγάπες: το γράψιμο- και  γενικά την έκφραση μέσω του λόγου-  με τον αθλητισμό.

Θυμάστε το πρώτο σας ρεπορτάζ;

Αυτό που θυμάμαι πιο έντονα είναι η πρώτη φορά που είδα βίντεο το οποίο είχα δημιουργήσει αποκλειστικά εγώ να παίζει στην τηλεόραση. Ήταν ένα πεντάλεπτο αφιέρωμα στον Ναδάλ, ο οποίος είχε κατακτήσει τότε ένα – ακόμα- Roland Garros. Τότε, ήταν που συνειδητοποίησα και το πόση δουλειά κρύβεται πίσω από τέτοια βίντεο, αν θες να δώσεις σημασία στη λεπτομέρεια.


Πως προέκυψε η συνεργασία σας με το Open;

Παράλληλα με τις σπουδές μου στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού, είχα κερδίσει υποτροφία στην ιδιωτική σχολή αθλητικής δημοσιογραφίας του Χρήστου Σωτηρακόπουλου. Στο τέλος της φοίτησής μου εκεί, επιλεχθήκαμε τρία άτομα για πρακτική στον ΣΚΑΙ και κάπως έτσι, άτομα με τα οποία συνεργάστηκα εκεί, και βρίσκονται πλέον στο Open μου πρότειναν τη δουλειά αυτή στο Open.

Όταν σας ανακοίνωσε ο προϊστάμενος σας στο Open την απόφαση του να μεταδώσετε τον αγώνα του CopadelRey Μιραντές – Βιγιαρεάλ πως νιώσατε που θα ήσασταν η πρώτη γυναίκα που θα μετέδιδε ποδοσφαιρικό αγώνα στη τηλεόραση;

Δεν το πίστευα. Κυριολεκτικά θεωρούσα για αρκετή ώρα πως μου έκαναν πλάκα. Ήταν κάτι που όσο και αν το ήθελα δεν περίμενα ποτέ πως θα συνέβαινε και κυρίως πως θα συνέβαινε τόσο γρήγορα, σε τόσο μικρή ηλικία και στα πρώτα, ακόμα, βήματά μου στον χώρο. Σίγουρα, όμως, ήμουν σε θέση να αναγνωρίσω την μεγάλη ευκαιρία που μου δινόταν και να είμαι ευγνώμων για τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι οι οποίοι πάντα πιστεύουν σε εμένα, με στηρίζουν και το δείχνουν έμπρακτα και οφείλω να τους ευχαριστήσω για όλα όσα έχουν κάνει για μένα.

Μόλις τελειώσατε την περιγραφή του αγώνα αγωνιούσατε να μάθετε τι εντυπώσεις αφήσατε;

Εννοείται! Πρώτα από όλους, τις εντυπώσεις από τους συναδέλφους μου, κυρίως για να μπορώ να καταλάβω τα λάθη μου και να προσπαθήσω όσο περνάει ο καιρός μέσα από την εξάσκηση να γίνομαι όσο το δυνατόν καλύτερη.

Γνωρίζατε από ποδόσφαιρο πριν γίνετε αθλητικογράφος;

Το ποδόσφαιρο ήταν η μεγάλη μου αδυναμία ήδη από το γυμνάσιο.

Πόσο εύκολο ήταν να μάθετε τι είναι Offside;

Πιστεύω όσο εύκολο ήταν και για έναν άντρα!

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ποδοσφαιρικός σπορτσκάστερ;

Με τη φωνή με την οποία μεγάλωσα παρακολουθώντας ποδοσφαιρικούς αγώνες, αυτήν του Χρήστου Σωτηρακόπουλου.


Από ποιον παίκτη ή προπονητή ονειρεύεστε να πάρετε συνέντευξη;

Από τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ένας παίκτης τεράστιας κλάσης που δεν θα ξεχαστεί ποτέ ούτε ως προσωπικότητα, ούτε ως ποδοσφαιριστής.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !