Αλλάζει η διαφήμιση στην TV

Χρήστος Παναγούλης
0

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επεξεργασία της ενσωμάτωσης της νέας Τηλεοπτικής Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οπτικοακουστική βιομηχανία, η οποία επεκτείνει το καθεστώς ελέγχου και ορίων και στις πλατφόρμες «διαμοιρασμού βίντεο» video streaming, για τις οποίες μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν σαφείς κανόνες. Η νέα Οδηγία πρέπει να ενσωματωθεί στα εθνικά δίκαια των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως τον Σεπτέμβριο του 2020.

Σχεδόν όλα τα αιτήματα της εμπορικής ελεύθερης τηλεόρασης που αφορούν τις διαφημιστικές απαγορεύσεις έγιναν αποδεκτά με τη νέα Τηλεοπτική Οδηγία. Η πρώτη αλλαγή αφορά την απελευθέρωση διαφήμισης και τηλεπώλησης σε αθλητικές εκδηλώσεις και η δεύτερη αφορά τη διάρκεια των διαφημίσεων. Έτσι, η μετάδοση τηλεοπτικών ταινιών (εκτός των σειρών αυτοτελών εκπομπών, των σίριαλ και των ντοκιμαντέρ), κινηματογραφικών έργων και ειδησεογραφικών προγραμμάτων είναι δυνατόν να διακόπτεται για τηλεοπτικές διαφημίσεις, τηλεπωλήσεις, ή και τα δύο, μία φορά για κάθε προγραμματισμένη χρονική περίοδο διάρκειας τουλάχιστον 30 λεπτών.

Στα παιδικά προγράμματα η διαφημιστική διακοπή μπορεί να γίνεται μετά από 30 λεπτά, αν η διάρκεια αυτών υπερβαίνει τα 30 λεπτά, ενώ απαγορεύεται η μετάδοση μηνυμάτων τηλεπώλησης. Η αναλογία τηλεοπτικών διαφημίσεων και τηλεπώλησης κατά το διάστημα 6:00 – 18:00 δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20%. Στο διάστημα μεταξύ 6:00 και 24:00 επίσης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20%, ωστόσο δεν ισχύουν πλέον οι περιορισμοί για τη διάρκεια μίας ώρας προγράμματος. Οι παραπάνω κανόνες δεν ισχύουν για τα τρέιλερ των σταθμών. Συνεχίζεται και με τη Νέα Οδηγία η πλήρης απαγόρευση διαφήμισης προϊόντων καπνού, ηλεκτρονικών τσιγάρων, αλκοολούχων ποτών και θεραπευτικών προϊόντων. Επίσης δεν επιχορηγούνται τα ειδησεογραφικά προγράμματα και προγράμματα επικαιρότητας, ενώ τα κράτη-μέλη μπορούν να απαγορεύουν τις χορηγίες σε παιδικά προγράμματα.

typologies

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !