Ξεσπούν οι απλήρωτοι του (πραγματικού) MEGA ! Κείμενο-κόλαφος κατά της επιστροφής


Λίγες μέρες πριν την επαναφορά του Mega στους τηλεοπτικούς δέκτες από την «Άλτερ Έγκο», οι εργαζόμενοι της «Τηλέτυπος» καλούν τους τηλεθεατές να μποϊκοτάρουν τον τηλεοπτικό σταθμό, μέχρι να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να βρεθεί λύση στο θέμα της παραμονής τους ή όχι στη «νέα εποχή». Επί πλέον, στρέφονται εναντίον του νέου ιδιοκτήτη του «μεγάλου καναλιού» (και μέχρι τώρα απλώς μετόχου) Βαγγέλη Μαρινάκη, των πρώην μετόχων του Γιάννη Βαρδινογιάννη και Ιβάν Σαββίδη, και της προηγούμενης κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το νέο κανάλι που έχει "αρπάξει" με "νόμιμο" τρόπο την επωνυμία "MEGA" δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πραγματικό Mega».

Κανένα Mega δεν επιστρέφει, κανένα Mega δεν επαν-έρχεται. Λίγο πριν ανοίξουν οι σαμπάνιες για την "επιστροφή" του "Mega", ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. 

Ένα άλλο κανάλι ετοιμάζεται να βγει στον αέρα, χρησιμοποιώντας απλώς την... "ταμπέλα" και μερικά από τα ασημικά του πραγματικού Mega και της "Τηλέτυπος ΑΕ". Το να αρπάζεις όμως την ταμπέλα ενός "μαγαζιού-γωνία" που έκλεισες ο ίδιος, για να τη χρησιμοποιήσεις σε ένα νέο παραμάγαζο, σίγουρα δε σε κάνει "Mega". 

Οι τηλεθεατές πρέπει να γνωρίζουν πως κάποιοι πρόκειται να τους εκμεταλλευτούν συναισθηματικά χρησιμοποιώντας το όνομά μας -ναι, δικό μας είναι-,το όνομα του σταθμού που αγάπησαν, για να θησαυρίσουν αποκτώντας παράλληλα πολιτική και κοινωνική επιρροή. Ο κόσμος αγάπησε το Mega λόγω της ποιότητάς του. Ποιότητα σε όλα τα επίπεδα. Είτε παραγωγής,είτε τεχνικού εξοπλισμού, είτε φυσικά ανθρώπινου δυναμικού. Ο κόσμος σεβάστηκε το Mega κρατώντας το σταθερά στις πρώτες θέσεις των επιλογών του ακόμη κι όταν οι ιδιοκτήτες του το εγκατέλειψαν. Δεν το εγκατέλειψαν ποτέ όμως οι εκατοντάδες εργαζόμενοί του, που δούλεψαν απλήρωτοι για δυο και πλέον χρόνια, έρμαια στον εμπαιγμό -κυρίως- του Γιάννη Βαρδινογιάννη, αλλά και των Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιβάν Σαββίδη. 

Μπορεί κάποιοι να το ξεχνούν όμως οι τρεις αυτοί επιχειρηματίες, άσπονδοι εχθροί και φίλοι, ήταν οι τρεις τελευταίοι μεγαλομέτοχοι της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ. Και ήταν αυτοί τελικά που πέταξαν στον δρόμο εκατοντάδες ανθρώπους που για δεκαετίες μάτωσαν, έδωσαν την ψυχή τους, για να γίνει αυτό που ήταν και θα παραμείνει το Mega: το μακράν καλύτερο ιδωτικό κανάλι που υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα.

Ο κόσμος δεν γνωρίζει, όμως, ακόμη και σήμερα 380 από αυτούς τους ανθρώπους θεωρούνται και είναι υπάλληλοι της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ και της μετέπειτα Ειδικής Διαχείρισης περιμένοντας έστω ...τις απολύσεις τους. Έστω για να αποκτήσουν την ιδιότητα του ανέργου που ούτε αυτή δεν τους επετράπη να αποκτήσουν! 2,5 χρόνια απλήρωτης εργασίας άφησαν τις τράπεζες ευχαριστημένες, του μετόχους "καθαρούς", την πρώην κυβέρνηση ικανοποιημένη, και τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του πραγματικού Mega στα αζήτητα να παλεύει με πολύπλοκες νομικές διαδικασίες διεκδικώντας έστω μέρος των δεδουλευμένων. 

Καλούμε τους τηλεθεατές που τόσα χρόνια στάθηκαν δίπλα μας, να αναλογιστούν πως τα προγράμματα του πραγματικού MEGA, οι μοναδικές του σειρές αλλά και το ανυπολόγιστης αξίας αρχείο των ειδήσεών του, που πρόκειται σύντομα να επανέλθουν στον τηλεοπτικό αέρα, φέρουν πάνω τους τον απλήρωτο ιδρώτα εκατοντάδων εργαζομένων και των ταλαίπωρων οικογενειών τους, να γνωρίζουν πως το νέο κανάλι που έχει "αρπάξει" με "νόμιμο" τρόπο την επωνυμία "MEGA" δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πραγματικό Mega που ζάμπλουτοι "φιλάνθρωποι" επιχειρηματίες -και οι παρ'αυτών "Ρασπούτιν"- έκλεισαν με δόλιο τρόπο. Καλούμε όλους τους σκεπτόμενους τηλεθεατές σε μποϊκοτάζ από την τηλεθέαση των δικών μας έργων μέχρι οι νέοι κάτοχοι της θρυλικής επωνυμίας και του πανίσχυρου brand name "MEGA", αποκαταστήσουν οικονομικά και ηθικά όλους τους εργαζόμενους του ενός και μόνου Mega που υπήρξε ποτέ...

Απλήρωτοι εργαζόμενοι (του πραγματικού) Mega

 Ε-tetradio

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης billakos είπε…
Και το σκεφτόμουν αυτό. Όλοι συζητούν για το νέο Mega και ποιες σειρες θα βαλει σε επανάληψη και ποιοι θα είναι οι νέοι παρουσιαστές κι αν θα πάει καλά σε τηλεθέαση βασισμένο στη νοσταλγία ή θα πατώσει χωρίς ανταγωνιστικό νέο πρόγραμμα κτλ κτλ κτλ

Κανεις δεν βλέπω όμως να συζητάει ότι οι 380 εργαζόμενοι του original Mega παραμένουν απλήρωτοι όπως τους άφησαν οι μεγαλοεπιχειρηματίες που τώρα συνεχίζουν τις δουλείες τους σαν να μην τρέχει τίποτα σε άλλα κανάλια (Βαρδινογιάννης > Alpha + Star, Μαρινακης > Mega, Σαββίδης > OPEN κτλ)

Όσο δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι του Alter (δεν δικαιώθηκαν ποτέ), άλλο τόσο θα δικαιωθούν κι οι πρώην εργαζόμενοι του Mega νομίζω. Δυστυχώς. Και πόσο εξοργιστικό θα είναι να βλέπεις τους ζάμπλουτους που σε άφησαν στην ψύχρα να συνεχίζουν τις δουλειές τους απο άλλα μετερίζια μέσα στην όμορφη τους....κανονικότητα...!