Νομικές δυσκολίες σε ONE και MEGA μπλοκάρουν το σχέδιο - Δείτε αναλυτικά

0

Νέες δυσκολίες έχουν προκύψει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες στο τηλεοπτικό εγχείρημα επανεμφάνισης του MEGA στις τηλεοπτικές μας οθόνες, καθώς δείχνει να ναυαγεί το σχέδιο που ήθελε το Μεγάλο Κανάλι να εκπέμπει κανονικά επίγεια και παράλληλα το One Channel να συνεχίζει να προβάλλεται διαδικτυακά και από τις πλατφόρμες της Nova και της Cosmote TV, αναμεταδίδοντας τις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων του MEGA.

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας, Βαγγέλης Μαρινάκης, θέλει όλα να λειτουργούν στην εντέλεια και οι σταθμοί του να κάνουν πρωταθλητισμό, ωστόσο, διαπιστώνεται ότι έχουν προκύψει σημαντικά νομικά προβλήματα. Οι γνωρίζοντες επισημαίνουν ότι το One Channel δεν θα μπορεί να αναμεταδίδει ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων του MEGA καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τις κείμενες διατάξεις. 

Είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο ο έτερος καναλάρχης Γιάννης Αλαφούζος εγκατέλειψε, τέτοιες μέρες πριν από περίπου έναν χρόνο, το σχέδιο δημιουργίας του διαδικτυακού καναλιού Σκάι24 που θα έπαιζε κι αυτό μέσω Nova και Cosmote TV αναμεταδίδοντας τα δελτία ειδήσεων και το ενημερωτικό πρόγραμμα του ΣΚΑΪ, εμπλουτίζοντάς το ακολούθως με άλλο πρωτογενές υλικό. Όταν ο σταθμός του Φαλήρου απευθύνθηκε στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο επί τούτου, έλαβε ξεκάθαρη αρνητική απάντηση. Απαγορευόταν, όπως τους ενημέρωσαν, να υπάρχει έστω και ένα ρεπορτάζ ίδιο μεταξύ του Σκάι και του Σκάι24, από τη στιγμή που ο δεύτερος δεν θα προβαλλόταν μονάχα από το Ίντερνετ αλλά και από τις συνδρομητικές πλατφόρμες. Με άλλα λόγια για να εκπέμψει το MEGA και να συνεχίσει να μεταδίδεται στις πλατφόρμες και το One Channel θα πρέπει να έχουν αυτόνομο πρόγραμμα το καθένα, χωρίς καμία αναμετάδοση εκπομπής ή δελτίου του ενός από το άλλο.

Παράλληλα, οι γνωρίζοντες επισημαίνουν ότι θα πρέπει να ανήκουν και σε διαφορετικές εταιρείες ενώ αυτή τη στιγμή όλο το προσωπικό του Μεγάλου Καναλιού που προσλαμβάνεται, υπάγεται στην εταιρεία Alter Ego του πετυχημένου επιχειρηματία, στην οποία ανήκει όμως και το προσωπικό του One. Άλλωστε, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ποιες εκπομπές θα προβάλλονται στον έναν σταθμό και ποιες στον άλλον.

Οι νομικές εκκρεμότητες όμως δεν σταματούν εδώ. Μετά από την εκδίκαση της υπόθεσης μεταβίβασης του σήματος, του αρχείου και της ταινιοθήκης του MEGA με τις εκατοντάδες πετυχημένες σειρές, αναμένεται τώρα η τελική απόφαση από το Πρωτοδικείο που εάν δεν ληφθεί (αν και δεν αναμένεται κάποια έκπληξη επί τούτου) δεν πρόκειται να εκπέμψει το κανάλι προς τα έξω. Μόνο εφόσον ολοκληρωθεί η μεταβίβαση θα αποκτήσει η Alter Ego το ανεκτίμητο υλικό. Ακόμη όμως κι όταν πάρουν το υλικό στα χέρια τους θα πρέπει να γίνει επεξεργασία όλων των σίριαλ προκειμένου να αναβαθμιστεί ποιοτικά η εικόνα τους, κάτι που όπως γίνεται αντιληπτό απαιτεί χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι ο κ. Μαρινάκης ασχολείται σχεδόν καθημερινά με την πορεία των καναλιών One και MEGA, έχοντας αλλεπάλληλες συσκέψεις στον δεύτερο ορόφων γραφείων της λεωφόρου Συγγρού 340 με τα διευθυντικά στελέχη ενώ βρισκόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους ακόμη και το προηγούμενο εικοσαήμερο που βρισκόταν εκτός Ελλάδος. Είναι βέβαιο ότι δεν θέλει να αφεθεί τίποτα στην τύχη του.

Πηγή: Newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !