ΕΡΤ: Η ανακοίνωση για τα επενδυτικά πλάνα και τις κινηματογραφικές παραγωγές

0

Με το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ η ΕΡΤ ενισχύει την εγχώρια κινηματογραφική παραγωγή στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου για το «1,5%», βάσει του οποίου οι τηλεοπτικοί οργανισμοί υποχρεούνται να καταβάλουν το εν λόγω ποσοστό επί των κερδών τους προς αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι η ΕΡΤ είναι από τους ελάχιστους – αν όχι ο μόνος στην ελεύθερη τηλεόραση – φορείς, που τηρούν στο ακέραιο την υποχρέωση αυτή από τότε που θεσπίστηκε ο νόμος.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ενέκρινε την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής για τη χρηματοδότηση συνολικά 33 ταινιών, η οποία εκκρεμούσε από τη διαχειριστική περίοδο του 2017. Η νέα Διοίκηση της ΕΡΤ αντιμετωπίζει άμεσα ένα ακόμη πρόβλημα που της είχε κληροδοτηθεί από το παρελθόν: το συγκεκριμένο ποσό, παρά τη νομική υποχρέωση της ΕΡΤ, δεν ήταν δυνατόν να διατεθεί στον προβλεπόμενο χρόνο, καθώς ως γνωστόν υπήρξαν από τις προηγούμενες διοικήσεις εξωπραγματικές δεσμεύσεις για την αγορά –κυρίως- αθλητικού προγράμματος. Μετά από τις σχετικές επαναδιαπραγματεύσεις με τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, η νέα διοίκηση της ΕΡΤ εξοικονόμησε περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία έγινε και η αποδέσμευση του κονδυλίου για το 1,5%.

Η ΕΡΤ θα προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν στις απαραίτητες διαδικασίες και για τη διαχειριστική περίοδο 2018, αποκαθιστώντας με αυτόν τον τρόπο μια χρονίζουσα υποχρέωση προς τους Έλληνες δημιουργούς, που εργάζονται σε ένα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !