Επίθεση στη ''Δημοκρατία''

0

Ομάδα 25 - 30 ατόμων πραγματοποίησε παρέμβαση στα γραφεία της εφημερίδας, "Δημοκρατία", στην οδό Ερατοσθένους, στο Παγκράτι, το απόγευμα της Τρίτης (10.12.2019). Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 17:00 , περίπου 25 – 30 άγνωστοι πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα υβριστικά για δημοσιογράφους και την εφημερίδα “Δημοκρατία”. Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο όπου και προέβησαν σε δύο προσαγωγές. “Δημοκρατία”: 

“Καταδικάζουμε απερίφραστα…” “Αυτοί που έβαλαν σήμερα (σ.σ. 10.12.2019) στο στόχαστρο την εφημερίδα, “Δημοκρατία”, πρόσθεσαν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των επιθέσεων εναντίον της Δημοκρατίας. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις που στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου”, τονίζει σε δήλωσή του ο Yφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

“Δημοκρατία”: Τρικάκια και στα γραφεία της στη Θεσσαλονίκη 
Είχε προηγηθεί παρόμοια παρέμβαση και στα γραφεία της εφημερίδας στη Θεσσαλονίκη, την περασμένη Πέμπτη (5.10.2019). Τότε, άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν πετάξει τρικάκια και είχαν γράψει συνθήματα με σπρέι. Σε ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφερόταν ότι: “Με αφορμή την οξυμένη κατάσταση των ημερών, αλλά και λόγω της πάντα επίκαιρης στοχοποίησης των ΜΜΕ, στις 5/12 παρεμβήκαμε με σπρέι και τρικάκια στην εφημερίδα ,Δημοκρατία”. 


“Δημοκρατία” – Νίκος Ρωμανός
Σε πρόσφατο δημοσίευμά της, η εφημερίδα παρουσίαζε τον Νίκο Ρωμανό ως “σκιά” του υπουργού Εξωτερικών ,Νίκου Δένδια, στην πλατεία Συντάγματος. “Ο γνωστός αναρχικός παρακολουθούσε χθες τον ΥΠΕΞ και μελετούσε τα μέτρα ασφαλείας. Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.” έγραφε, χαρακτηριστικά, η εφημερίδα, λίγο πριν την 11η επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Από την πλευρά του, ο Νίκος Ρωμανός είχε διαψεύσει κατηγορηματικά το δημοσίευμα και τη φωτογραφία που το συνόδευσε, κάνοντας λόγο για “ενορχηστρωμένη καθεστωτική προπαγάνδα”. 

Νewsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !