6 κανάλια + 1 ...που ψάχνεται!

0

Στα μέσα του καλοκαιριού ολοκληρώθηκε η διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών, με την 6η να καταλήγει στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Σήμερα, και μετά την εξαγορά των μετοχών του Δημήτρη Κοντομηνά από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, το μιντιακό τοπίο έχει αλλάξει σε σχέση με αυτό που ήταν πριν από 5 μήνες. Μεσολάβησε σε αυτό το χρονικό διάστημα η δημοπρασία του σήματος και της ταινιοθήκης του Mega – το οποίο κατέληξε επίσης στον Β. Μαρινάκη- και πλέον υπάρχουν 6+1 κανάλια.

Με δεδομένο ότι οι τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας είναι 6, ο γνωστός εφοπλιστής καλείται να επιλέξει ποιο από τα δύο κανάλια που έχει στην κατοχή του θα εκπέμψει πανελλαδικά. Όλες οι πληροφορίες και η λογική δείχνουν Mega. Με το One να διατηρεί ένα αμιγώς ενημερωτικό προφίλ και το Mega να έχει τη γνωστή εικόνα που συνηθίσαμε τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι κύριοι των καναλιών ΑΝΤ1  

Οικογένεια Κυριακού  
Ο Antenna TV (ANT1) αποτελεί τον δεύτερο, χρονολογικά, ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας που λειτούργησε στην Ελλάδα. Από τις 28 Οκτωβρίου 2018, αποτελεί και τον μακροβιότερο σε λειτουργία, σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας, από τους υπόλοιπους πέντε ιδιωτικούς σταθμούς, μετά από το κλείσιμο του MEGA. Ιδρύθηκε στις 9 Αυγούστου 1989 και εξέπεμψε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 31 Δεκεμβρίου.

Ο σταθμός ανήκει στην Antenna TV Ανώνυμος Εταιρεία.

One Channel και Mega – Βαγγέλης Μαρινάκης  
Ιδιοκτήτης του One Channel που εκπέμπει διαδικτυακά, όπως πλέον και του Mega ,είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Πληροφορίες αναφέρουν πως τα σχέδια του εφοπλιστή και ισχυρού άνδρα του ελληνικού ποδοσφαίρου στρέφονται στο να κρατήσει την πανελλαδική άδεια για το Mega και το One να εκπέμπει μέσω των πλατφορμών Nova και Cosmote, αλλά και μέσω ίντερνετ. Στις σκέψεις του είναι όταν προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τις θεματικές άδειες, να διεκδικήσει μία για το One.

Την ίδια σκέψη είχε κάνει κάποια στιγμή και ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο επιχειρηματίας σκεφτόταν να αποκτήσει και μια δεύτερη τηλεοπτική άδεια προκειμένου να δημιουργήσει τον «ΣΚΑΪ 24». Εφόσον προχωρούσε αυτή η κίνηση για θεματικό κανάλι, το πιθανότερο σενάριο ήταν να μετακομίσει εκεί όλο το ενημερωτικό πρόγραμμα του καναλιού και να παραμείνουν στη συχνότητα του ΣΚΑΪ τα υπόλοιπα projects. Ο επιχειρηματίας – εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την αγορά του Mega, που έγινε την Παρασκευή (1/11/2019), προσφέροντας το ποσό των 34 -εκατομμυρίων ευρώ (33.999.999 για την ακρίβεια), ενώ η δεύτερη προσφορά προέρχονταν από κυπριακή εταιρεία και ήταν της τάξης των 33.000.000 ευρώ. 

Alpha και Star - Οικογένεια Βαρδινογιάννη 
 Η οικογένεια Βαρδινογιάννη κατέχει πλέον δύο τηλεοπτικούς σταθμούς με την επίσημη ανακοίνωση της Motor Oil, που εκδόθηκε τη Δευτέρα, να επιβεβαιώνει την εξαγορά του 100% του Alpha. Από το τίμημα των 4,45 εκατ. ευρώ που κατατέθηκε για την εξαγορά του Alpha προκύπτει πως η μεταβίβαση αφορά σε άσκηση δικαιώματος προαίρεσης (option) που υπήρχε στη συμφωνία, η οποία έκλεισε τον Οκτωβρίου του 2018 για την απόκτηση του 50% συν δύο μετοχές του τηλεοπτικού σταθμού. Με την εν λόγω συναλλαγή, ο Όμιλος της Motor Oil αποκτά πλέον τον πλήρη έλεγχο όπως επίσης και ελευθερία κινήσεων στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο του Alpha.

Στην οικογένεια Βαρδινογιάννη ανήκει και ο τηλεοπτικός σταθμός Star ο οποίος ξεκίνησε να εκπέμπει το 1993 από τον Νίκο Μαστοράκη.

ΣΚΑΪ - Γιάννης Αλαφούζος 
Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ ξεκίνησε να εκπέμπει για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο 1993 και ιδιοκτήτης του είναι ο Γιάννης Αλαφούζος. Πέντε χρόνια μετά από το ξεκίνημά του η οικονομική κρίση στον όμιλο Αλαφούζου οδήγησε στην πώληση του σταθμού και τη σταδιακή μετατροπή του στον Alpha. Από τα τέλη Δεκεμβρίου του 1998 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1999 και ενώ ο σταθμός είχε ήδη πωληθεί, συνέβαιναν σταδιακές αλλαγές στο όνομά του (από το ελληνικό ΣΚΑΪ σε λατινική μεταγραφή Skai, και μετέπειτα για μικρό διάστημα σε Alpha Sky, για να γίνει το οριστικό σημερινό σκέτο Alpha), στο πρόγραμμά του και κατά συνέπεια στο λογότυπο.

Από την 1η Απριλίου 2006, ο ΣΚΑΪ ξεκίνησε εκ νέου να εκπέμπει αντικαθιστώντας το Seven.

Open – Ιβάν Σαββίδης  
Λίγο περισσότερο από έναν χρόνο λειτουργίας διανύει ήδη ο τηλεοπτικός σταθμός Open ο οποίος ανήκει στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Το απόγευμα της 24ης Οκτωβρίου του 2018 το σήμα του Open εξέπεμψε πρώτη φορά αντικαθιστώντας το Epsilon TV και κάνοντας πρεμιέρα με την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων από την Έλλη Στάη.

ΑΠΟ: Newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !