Η επόμενη μέρα μετά τον πλειστηριασμό του Mega

Χρήστος Παναγούλης
3

Όλα αυτά τα χρόνια το όνομα του είχε συνδεθεί με τις μεγαλύτερες επιτυχίες, τα πιο λαμπερά ονόματα αλλά και την επιδραστικότητα που είχε στην πολιτική και στην κοινωνία. Με το κλείσιμο του, έκλεισε ένα σημαντικό κεφάλαιο, αλλά δημιουργήθηκαν και μεγάλες ευκαιρίες για τα εναπομείναντα κανάλια να κερδίσουν κάτι από τη αίγλη του και φυσικά το κοινό του.

Με τον χθεσινό πλειστηριασμό και την απόκτηση του σήματος και της ταινιοθήκης του Mega από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά. Το συγκεκριμένο απόκτημα θα ήταν πολύτιμο για οποιονδήποτε τηλεοπτικό σταθμό, πόσο μάλλον για ένα νέο κανάλι που ξεκινάει από το μηδέν και εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού. Το πρώτο εύλογο ερώτημα είναι αν η ονομασία του νέου καναλιού θα συνεχίσει να είναι One channel, η αν θα μετονομαστεί σε Mega, παραπέμποντας ευθέως στο μεγάλο κανάλι. Η δεύτερη περίπτωση βέβαια παρουσιάζει δυσκολίες, αφενός γιατί το κανάλι ήδη εκπέμπει συνδρομητικά και διαδικτυακά με την επωνυμία One, αλλά κυρίως γιατί είναι μεγάλο ρίσκο το να εμφανιστεί ένα νέο Mega που δεν θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των τηλεθεατών, καθώς το budget του νέου σταθμού είναι περιορισμένο και το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει μεγάλες παραγωγές. Το σήμα όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αφιερώματα, ειδικές εκπομπές και άλλες ιδιαίτερες περιστάσεις για να θυμίζει την αίγλη και το μεγαλείο του πάλαι ποτέ μεγάλου καναλιού.

Όσον αφορά το μεγάλο ατού, το αρχείο και την ταινιοθήκη του Mega, το νεοσύστατο κανάλι έχει στα χέρια του έναν «θησαυρό». Μέσα στα 30 χρόνια λειτουργίας του, το Mega είχε την πρωτοκαθεδρία στις παραγωγές μυθοπλασίας και είχε προσφέρει στο κοινό σειρές που άφησαν εποχή. Δεν είναι τυχαίο ότι την περίοδο που το Mega βρισκόταν ουσιαστικά υπό διάλυση, οι επαναλήψεις το κράτησαν όχι μόνο ζωντανό αλλά και ανταγωνιστικό προς τα άλλα κανάλια. Ο κόσμος έχει αγαπήσει τις σειρές αυτές και είναι σίγουρο ότι η διεύθυνση του νέου καναλιού θα φροντίσει να ενισχύσει το πρόγραμμά του με «δυνατά» σίριαλ, σε ώρες δύσκολου ανταγωνισμού. Αυτό σίγουρα θα πάει προς τα πίσω την παραγωγή ψυχαγωγικού προγράμματος στο κανάλι, για την οποία έτσι κι αλλιώς τα σχέδια δεν ήταν μεγαλεπήβολα. Ερωτηματικά όμως γεννιούνται και για τις εκπομπές που έχουν ήδη ανακοινωθεί και στελεχωθεί από το One channel. Δεν είναι καθόλου απίθανο να κοπούν όσες από αυτές δεν καταφέρουν να φέρουν την αναμενόμενη τηλεθέαση μέσα στους πρώτους μήνες και να αντικατασταθούν από αγαπημένες σειρές, καθώς πλέον το κανάλι έχει ένα δυνατό όπλο και δεν θα δώσει μεγάλη περίοδο χάριτος για πειραματισμούς. Ωστόσο στο συγκεκριμένο ζήτημα χρειάζονται προσεκτικοί χειρισμοί, καθώς το πρωτογενές πρόγραμμα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να φτάσει ένα κανάλι στην κορυφή, όσο μεγάλη επιτυχία και αν σημειώνουν οι επαναλήψεις.

Μέσα στις επόμενες μέρες το τοπίο θα ξεκαθαρίσει, αφού ο στόχος για το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι να ξεκινήσει να εκπέμπει πανελλαδικά στις 18 Νοέμβρη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι τηλεοπτικές ισορροπίες έχουν αλλάξει και το νέο κανάλι δεν ξεκινάει πλέον από το μηδέν, αλλά πάει να χτυπήσει «στα ίσα» τους τηλεοπτικούς του αντιπάλους και να διεκδικήσει την πρωτιά.

Δημοσίευση σχολίου

3Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. 4-5 σειρές να βάλει σε επανάληψη και θα μπει κατευθείαν στον ανταγωνισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΜEGA θα επιστρέψει στον αέρα.
    Με ενημερωτικές εκπομπές, σίριαλ και εκπομπές από την ταινιοθήκη,ξένες ταινίες σε α' προβολή, σειρές σε α' προβολή, πολλές ελληνικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχέδια.Αυτά θα φέρουν διψήφια ποσοστά.
    Και σιγά σιγά θα έρθει και το φρέσκο ψυχαγωγικό πρόγραμμα ελληνικής παραγωγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί να πετάξει σφήνες με σήριαλ το μεσημέρι, αλλά και τα Σαββατοκύριακα, που παραδοσιακά είναι πιο "χαλαρές" ημέρες... Τουλάχιστον, να μην πετάξει εκτός το σχέδιο για τη μεταμεσονύχτια εκπομπή, βάζοντας στη θέση της σήριαλ back to back...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !