Τι βλέπουν στην τηλεόραση οι Έλληνες πολιτικοί

Χρήστος Παναγούλης
1

Οι νέοι εκπρόσωποι του λαού µιλούν στο «Secret» και αποκαλύπτουν τις αγαπηµένες τους σειρές και ταινίες Πώς φαντάζεται κανείς το 24ωρο ενός βουλευτή; Συσκέψεις, επιτροπές, νοµοσχέδια, εκδηλώσεις, συνεδριάσεις στη Βουλή, προσκλήσεις σε τηλεοπτικά πάνελ και υπερβολικά γρήγοροι ρυθµοί.

Ετσι ακριβώς είναι. Για τους «παλιούς» του Κοινοβουλίου, που έχουν µάθει σε αυτούς τους ρυθµούς, τα πράγµατα είναι πιο εύκολα. Οι νεότεροι, όµως, βουλευτές βρίσκονται ακόµη στη φάση προσαρµογής και µελέτης, µε αποτέλεσµα ο ελεύθερος χρόνος για τους 35άρηδες της Βουλής να φαντάζει κάτι µακρινό και οριακά πολυτελές.
  
Κι όµως, ανάµεσα στα βουλευτικά καθήκοντα και τις κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις, οι εκπρόσωποί µας στην Εθνική Αντιπροσωπεία ξεκλέβουν λίγο χρόνο ώστε να παρακολουθήσουν τα αγαπηµένα τους τηλεοπτικά προγράµµατα, καθώς και ταινίες, είτε στον κινηµατογράφο είτε στον καναπέ του σπιτιού τους.

Ο βουλευτής της Ν.∆. στον Νότιο Τοµέα της Β’ Αθηνών Κωνσταντίνος Κυρανάκης, όπως δηλώνει στο «Secret», βρίσκεται πολλές ώρες εκτός γραφείου και οικίας, συνεπώς στον ελεύθερο χρόνο του παρακολουθεί µέσω web TV αποσπάσµατα από τις ενηµερωτικές εκποµπές της ηµέρας. Επιστρέφοντας στο σπίτι το βράδυ, θα επιλέξει µια καλή ξένη σειρά στο Netflix, µε τις περιπέτειες να αποτελούν το αγαπηµένο του είδος. «Αυτή την περίοδο παρακολουθώ τη σειρά “Shooter”», λέει, ενώ στις αγαπηµένες του σειρές συγκαταλέγονται οι “House of Cards”, “Prison Break” και “Ο Επιζών της Επόµενης Ηµέρας”. Πρόσφατα στον κινηµατογράφο είδε την ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στο ∆ωµάτιο», την οποία βρήκε βαρετή, ενώ, µεγαλωµένος στα ’90s, δηλώνει στο «S» ότι αγαπηµένες κωµικές του σειρές είναι οι «∆ύο Ξένοι», «Κωνσταντίνου και Ελένης» και «Της Ελλάδος τα Παιδιά». «∆εν βλέπω συστηµατικά κάποιο talent show, αλλά, αν πετύχω κάποια τροµερή φωνή στην τηλεόραση, το αφήνω», καταλήγει ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
  
Από την ίδια γενιά πολιτικών ο βουλευτής ∆υτικής Αττικής της Ν.∆. Γιώργος Κώτσηρας αγαπά τις παλιές κωµικές ελληνικές σειρές. «Συνηθίζω να πηγαίνω συχνά σε συνοικιακούς κινηµατογράφους της Αθήνας. Τελευταία είδα το “Τζόκερ” και µου άρεσε», αναφέρει στο «S» ο βουλευτής, ενώ προσθέτει ότι είναι λάτρης των θρίλερ. Στον κόσµο του Netflix µπήκε πρόσφατα, τονίζοντας ότι «είµαι νεοεισερχόµενος στο Netflix, όπως και στη Βουλή».

Παλιές επιτυχημένες σειρές, netflix, talk shows και «Joker» στην.. ατζέντα χαλάρωσης των πολιτικών

«Μικρός ήµουν φανατικός του “Nτίσνεϊ Κλαµπ” και φυσικά του “Ρετιρέ” και των “Απαράδεκτων”», δηλώνει στο «Secret» ο βουλευτής της Ν.∆. στην Α’ Πειραιά Γιάννης Μελάς. Σήµερα, όταν δεν βλέπει Netflix, παρακολουθεί τις «Άγριες Μέλισσες», καθώς «παίζονται την ώρα που επιστρέφω στο σπίτι», ενώ προτιµά τις συνεντεύξεις στο «The 2night Show» του Γρ. Αρναούτογλου. Πέρα από τα προγράµµατα ενηµέρωσης, ο βουλευτής της Ν.∆. θα παρακολουθήσει το «Next Top Model» και το «Final 4».

Η βουλευτής Αχαΐας της Ν.∆. Χριστίνα Αλεξοπούλου δεν ήταν ποτέ φανατική της τηλεόρασης, από την οποία επιλέγει προγράµµατα ενηµέρωσης, ωστόσο στον ελεύθερο χρόνο της προτιµά να παρακολουθεί στο σινεµά ταινίες βασισµένες σε πραγµατικά γεγονότα. «Λόγω ηλικίας και λόγω Πάτρας» µας λέει ότι παρακολουθεί το «Λόγω Τιµής».

Πολιτικά θρίλερ και περιπέτειες «ψηφίζει» και ο βουλευτής Κυκλάδων µε τη Ν.∆. Φίλιππος Φόρτωµας, ενώ µικρότερος θυµάται έντονα να παρακολουθεί την κωµική σειρά «Της Ελλάδος τα Παιδιά» µε τον Γ. Μπέζο.
  
Ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΙΝ.ΑΛ. Απόστολος Πάνας παρακολουθεί ανελλιπώς τις Κυριακές το «Κόκκινο Ποτάµι», το οποίο θεωρεί µια εξαιρετικά άρτια παραγωγή. «Η καθηµερινότητά µου είναι γεµάτη ένταση, οπότε επιλέγω χαλαρωτικά προγράµµατα, αµερικανικές κοµεντί και αθλητικές εκποµπές», δηλώνει στο «Secret».
  
Αναµένει να ξεκινήσει η επόµενη σεζόν της σειράς «The Crown», αναφέρει στο «Secret» ο βουλευτής Α’ Πειραιώς της Ν.∆. Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ο οποίος δηλώνει µεγάλος φαν του Netflix. Αγαπηµένες του ξένες σειρές το «Suits» και το «Ηouse of Cards», ενώ βρήκε την ταινία «Τζόκερ» καταθλιπτική.

ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΑ

Παντρεµένη µε τον ηθοποιό Μάξιµο Μουµούρη, η βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. στον ∆υτικό Τοµέα Αθηνών Νάντια Γιαννακοπούλου κρίνει την άνθηση της ελληνικής µυθοπλασίας σηµαντική για το κοινό και τους καλλιτέχνες. Ελλείψει χρόνου δηλώνει ότι παρακολουθεί ταινίες και σειρές µεταµεσονύκτια, ενώ στην τηλεόραση του σπιτιού της κυριαρχούν παιδικές εκποµπές, αφού έχει αποκτήσει τρεις κόρες. Αγαπηµένη σειρά ήταν το «Singles», όπου πρωταγωνίστησε ο σύζυγός της, το οποίο θα ξαναέβλεπε «όχι µόνο λόγω Μάξιµου, αλλά επειδή είναι µια µοντέρνα και µπιτάτη σειρά».
  
Η Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφαλά, βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.∆., παρακολουθεί ενηµερωτικά προγράµµατα στην τηλεόραση, ενώ για το «Τζόκερ», το οποίο είδε τελευταία, µας είπε ότι δεν την κάλυψε.
  
Λάτρης των ελληνικών σειρών εποχής είναι ο βουλευτής της Ν.∆. στην Ηλεία Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος δεν έχει βρει χρόνο να παρακολουθήσει τις «Αγριες Μέλισσες», αν και έχει ακούσει εξαιρετικά σχόλια. Αγαπηµένες σειρές του παρελθόντος, η «Πρόβα νυφικού» και η «Αίθουσα του Θρόνου», αλλά και «Οι Παντρεµένοι Εχουν Ψυχή», ενώ είδε τελευταία το «Τζόκερ», για το οποίο δηλώνει ότι «είναι ταινία µε εξαιρετικές ερµηνείες, που αξίζει το Οσκαρ».
  
Ο νεαρότερος βουλευτής του Κοινοβουλίου, Βαγγέλης Λιάκος, δεν παρακολουθεί τηλεόραση και όταν το κάνει επιλέγει αθλητικές εκποµπές ως λάτρης του µπάσκετ. Ο βουλευτής ∆υτικής Αττικής της Ν.∆. προτιµά ξένες σειρές και ταινίες, ενώ έµεινε ικανοποιηµένος από το «Τζόκερ» που είδε πρόσφατα. Μόλις 30 ετών, µεγάλωσε µε τις επαναλήψεις των «∆ύο Ξένων» και του «Ντόλτσε Βίτα», τα οποία αποτελούν αγαπηµένες ελληνικές σειρές.
  
Η επίσης 30χρονη βουλευτής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη ξεκίνησε εσχάτως να παρακολουθεί τηλεοπτικά προγράµµατα, όπως µας είπε. «Ξυπνάω στις 6 και βλέπω “Καληµέρα Ελλάδα”», ενώ για την ψυχαγωγία της επιλέγει ξένες σειρές τύπου «Casa De Papel». Η Μαρία Απατζίδη δεν θα µπορούσε να µην έχει δει την ταινία «Ενήλικοι στο ∆ωµάτιο», που της άρεσε, ενώ αγαπηµένη της ταινία είναι το «Aleksander Nevsky».

Με δύο παιδιά στο σπίτι, στην τηλεόραση παίζουν µονίµως cartoon, µας λέει η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ν.∆., Αννα Ευθυµίου, η οποία, όταν βρίσκει χρόνο, πέρα από πολιτικές εκποµπές, βλέπει τις «Λέξεις». Ωστόσο δηλώνει φαν του κινηµατογράφου, µε αγαπηµένες ταινίες το «Mollys Game» και το «Μεγάλο Σορτάρισµα».
  
Η βουλευτής Α’ Πειραιώς της Ν.∆., Νόνη ∆ούνια, στον ελεύθερο χρόνο της παρακολουθεί ντοκιµαντέρ που έχουν να κάνουν µε την υγεία και τη διατροφή, όπως το «Food Inc». Αναµένει και αυτή την επόµενη σεζόν του «Crown», ενώ πρόσφατα είδε την ταινία «The Game Changers» και τη σειρά «Grace and Frankie».


Πηγή: parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Εγώ νόμιζα τα ποδοσφαιρικά βλέπουν ποιο πολύ και τον Ολυμπιακό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !