Η Αγγελική Νικολούλη μιλά για τον ανταγωνισμό και τα νούμερα...


Συνέντευξη στο ένθετο TV Kous kous παραχώρησε η κορυφαία Ελληνίδα παρουσιάστρια και δημοσιογράφος, Αγγελική Νικολούλη, μιλώντας για όλα...

Πώς αισθάνεστε που παρουσιάζετε μία από τις μακροβιότερες εκπομπές της μικρής οθόνης;  
«Δεν κατάλαβα καν πώς πέρασαν αυτά τα είκοσι πέντε χρόνια... Νιώθω σαν να είναι χθες που το φως άναψε στο ''Τούνελ''. Είναι τιμητικό για μένα που με εμπιστεύονται από τότε που ξεκίνησα οι εργοδότες μου αλλά κυρίως και πάνω απ' όλους, οι τηλεθεατές». 

Νιώθετε ότι έχετε κερδίσει το στοίχημα με την τηλεόραση;  
«Ποιος σας είπε ότι ένας παρουσιαστής μπορεί να βάλει στοίχημα με την τηλεόραση και να το κερδίσει; Το τηλεοπτικό τοπίο δεν είναι το ίδιο όπως παλιότερα. Οι δυσκολίες και η οικονομική κρίση φέρνουν ανατροπές και προβλήματα. Το μόνο που μένει στο τέλος είναι η σχέση που αποκτάμε με τον κόσμο κι εκεί βρίσκεται κατά τη γνώμη μου όλη η ουσία». 

Πίσω από αυτή τη μεγάλη πορεία τι κρύβετε; Εκτός από σκληρή δουλειά, καθώς είναι γνωστό ότι δουλεύετε πολλές ώρες με την ομάδα σας...  
«Η σκληρή δουλειά είναι η βάση. Κοιμάμαι και ξυπνάω με τις υποθέσεις του ''Τούνελ'' στο μυαλά μου. Πόσο βαθιά μπορεί να φτάσει μια έρευνα για να φωτιστεί. Από κει και πέρα οδηγός μου είναι η αλήθεια, η εντιμότητα, η επιμονή και ο σεβασμός στα θύματα, στους συγγενείς τους και στους τηλεθεατές». Τελικά υπάρχουν μυστικά για επιτυχημένες εκπομπές; «Το «γυαλί» δεν σηκώνει μυστικά. Δεν μπορείς να κρυφτείς από τον κόσμο και να παρουσιαστείς με άλλο πρόσωπο. Ειδικά σε μια πολύωρη ζωντανή εκπομπή». 

Η σχέση με τους τηλεθεατές πόσο δύσκολο είναι να χτιστεί και να βασιστεί σε γερά θεμέλια;  
«Δεν είναι εύκολο. Όλα παίρνουν τον δρόμο τους όταν δεν τους κοροϊδεύεις και τους σέβεσαι». 

Φέτος, ο ανταγωνισμός είναι σκληρός σε μία εξαιρετικά γνώριμη για εσάς ζώνη;  
«Πάντα ήταν. Δεν θυμάμαι χρονιά που να μην είχα απέναντί μου πανάκριβες παραγωγές σε φανταχτερά σόου. Δεν επηρεάστηκα σαν επαγγελματίας και δεν παρασύρθηκα γιατί υπήρχε κίνδυνος να γίνω... νούμερο για τα νούμερα». 

Η τηλεθέαση είναι κάτι που σας αφορά, σας απασχολεί;  
«Εάν κάποιος παρουσιαστής σας πει ότι δεν τον αφορά η τηλεθέαση, σίγουρα ψεύδεται. Αυτή φέρνει τη διαφήμιση και συνεπώς τη διάρκεια ζωής μιας εκπομπής. Εγώ κάνω τη δουλειά μου όσο πιο προσεκτικά μπορώ, για να έχω ένα αποτέλεσμα και μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Με το ίδιο πάθος ερευνώ μια υπόθεση που μπορεί να γίνει μια μεγάλη επιτυχία αλλά και μια άλλη, που ίσως για κάποιους δεν ''πουλάει''».

Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό, ποια θα λέγατε ότι ήταν η κορυφαία στιγμή του «Τούνελ»;  
«Σε τόσα χρόνια είναι εκατοντάδες και όχι μόνο μία. Τι να πρωτοθυμηθώ...». 

Τη φετινή χρονιά ποιος είναι ο στόχος σας;  
«Αυτός που βάζω κάθε χρόνο. Να βοηθήσω να λυθούν όσοι περισσότεροι γρίφοι γίνεται...». 

Υπάρχουν «υποθέσεις» που για την Αστυνομία μπορεί να έχουν κλείσει, για εσάς όμως όχι; 
«Αμέτρητες, γι' αυτό και επανέρχομαι σε παλιές ιστορίες που κάποιοι έχουν ξεχάσει. Έχει διαπιστωθεί ότι και μετά από χρόνια, βρίσκονται μάρτυρες και φωτίζονται σκοτεινές υποθέσεις». 

Αλήθεια, μία παρουσιάστρια όπως εσείς πώς βλέπει πλέον τον μικρόκοσμο της tv;  
«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω χρόνο για να παρακολουθήσω τηλεόραση ή για να ασχοληθώ με τα εσωτερικά της». 

Τι σας λείπει από την ελληνική τηλεόραση;  
«Περισσότερη πρωτοτυπία».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια